Gluteiinitonta

 

Meillä on tänään naisten kahvikekkerit ja yksi vieraista on gluteiinittomalla ruokavaliolla. Kokeiluun pääsi Kukkutimurusia -blogista löytämäni porkkanamuffinsit. 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 (ohjeesta syntyi n. 16 muffinssia):

 
 

1 kahvikupillinen ruskeaa sokeria

1/4 kupillinen sopivaa kasvisöljyä

1 tl vaniljasokeria

2 kahvikupillista tummia tai vaaleita riisijauhoja (käytin molempia puolet ja puolet)

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl raastettua inkivääriä

2 porkkanaa raastettuna

3/4 kahvikupillista rusinoita

1 purkki ananasmurskaa

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita keskenään sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda. Lisää hienoksi raastetut porkkanat, rusinat ja ananasmurska. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä, koristele halutessasi ja tarjoile.

 

Koti Ruoka ja juoma

Omena oo ompon poo

Eteisessä on pari viikkoa odottanut sankollinen talviomenia insipiraatiota. Ovat sen verran happamen makuisia, että sellaisenaan kukaan ei ole niitä innostunut syömään, joten kuivaaminenkin poissuljettu vaihtoehto. Kanit, jotka yleensä pitävät omenasta, eivät tästä laadusta innostuneet. Joten päätin kokeilla, josko saisimme ne piirakan muodossa syötyä. Tänään oli viimeinkin Se päivä, että omenoista edes osa pääsi jatkojalostukseen. Yhteishyvän nettisivuilta löytynyt Mehevä omenapiirakka pääsi kokeiluun. Meillä on 60 cm leveä liesi, joten tein tuplana tämän ohjeen. Piirakka saa minun makuni mukaan olla mieluummin muhkea kuin ohut. 

 

kotona_026.jpg

 

MEHEVÄ OMENAPIIRAKKA

4  kananmunaa

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

1 dl sulaa margariinia

1 dl maitoa

MURUSEOS:

50 g margariinia

1 dl sokeria

1 dl kaurahiutaleita

1 tl kanelia 

½ tl inkivääriä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata n. 100g margariinia. Yhdistä jauhot keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon maito-margariiniseos ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita ainekset sekaisin mahdollisimman vähällä sekoittamisella, ettei kuohkeus häviä. Paista 20-30 min., kunnes irtoaa reunoista. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera. 

kotona_027.jpg

Omenien happamuus ja piirakan makeus olivat oikein maukas yhdistelmä. Mitä happamempi omena, sitä parempi piirakka.

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma