Gluteiinitonta
Meillä on tänään naisten kahvikekkerit ja yksi vieraista on gluteiinittomalla ruokavaliolla. Kokeiluun pääsi Kukkutimurusia -blogista löytämäni porkkanamuffinsit.
Porkkanamuffinssit
(ohjeesta syntyi n. 16 muffinssia):
1 kahvikupillinen ruskeaa sokeria
1/4 kupillinen sopivaa kasvisöljyä
1 tl vaniljasokeria
2 kahvikupillista tummia tai vaaleita riisijauhoja (käytin molempia puolet ja puolet)
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl raastettua inkivääriä
2 porkkanaa raastettuna
3/4 kahvikupillista rusinoita
1 purkki ananasmurskaa
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita keskenään sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda. Lisää hienoksi raastetut porkkanat, rusinat ja ananasmurska. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä, koristele halutessasi ja tarjoile.
Vaikuttaa hyvältä ja helpolta ohjeelta, tuliko hyviä? Täytyy varmaan itsekin laittaa kokeiluun.
Pakko muuten huomauttaa, että gluteiiniton ei ole varsinaisesti enää sana. 🙂 Gluteeniton on se oikeaoppinen nykykielessä. 🙂 Valitettavan monet vaan sitä gluteiinitonta viljelevät. Kuten tv-ohjelmien suomentajat, minkä takia se sitten ihmisten suihin leviää.