Lähes synnitön toffee ja totuus terveyskokkailuista

maidoton_pahkinatoffee.png

Törkeän hyvää terveystoffeeta ja totuus siitä, millaista on tosielämän sokeriton ja maidoton kokkailu.

Kadehdin suuresti bloggaajia, joilla vaikuttaa olevan mittaamaton luovuus erilaisten synnittömien ja terveellisten herkkujen kehittelemisessä sekä aikaa, intoa ja taitoa tehdä näitä luomuksia ja kuvata niitä upeasti. Tosielämässä esimerkiksi perjantaina kokkailemani sokerittoman ja maidottoman pähkinätoffeen valmistus ei ollut yhtään niin eteerisen mutkatonta, kuin Vaneljan blogissa annetaan ymmärtää.

Kursiivilla Vaneljan alkuperäisversio, asteriskein merkittynä omat tosielämän kokemukseni:

1 dl manteleita ja/tai pähkinöitä
1,5 dl kotimaista luomuhunajaa*
2 dl makeuttamatonta mantelivoita tai pähkinävoita
2 rkl kookoshiutaleita**
hyppysellinen merisuolaa

Murskaa pähkinät ja mantelit esimerkiksi sauvasekoittimella.*** Annostele hunaja paistinpannulle ja lämmitä sitä lieden keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes se alkaa vaahdota. Jatka vaahtoutuvan hunajan hämmentämistä noin 5 minuuttia. Käännä liesi pienimmälle lämpötilalle ja lisää manteli- tai maapähkinävoi. Hämmennä seosta, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää manteli-/pähkinämuru ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Annostele lämmin seos silkikonimuotteihin tai esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita tarvittaessa vedellä kostutetulla veitsellä tai kaapimella. Ripottele pinnalle merisuolaa. Anna jäähtyä jääkaapissa hetken. Mikäli kaadoit toffeen levyksi, leikkaa siitä annospaloja veitsellä. Säilytä esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä.**** Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.*****

*Huomaa kotimaista luomuhunajaa olevan purkissa ehkä noin teelusikallinen, kaiva maustekaapin perukoilta ulkomainen riistohunajanjämä ja käytä se.

**Osta nämä kaupasta mutta unohda laittaa sekaan.

***Tiedättekö mitä tapahtuu kun heittää kippoon pähkinöitä ja käynnistää sauvasekoittimen? Alkaa sataa pähkinärouhetta. Lepyttele juuri siivouksen lopettanutta miestä ja lupaa korjata omat sotkusi pikimmiten. Murskaa loput pähkinät kämmenet kipon reunoilla pahimpia roiskeita estäen. Poimi lopuksi rouhiutumattomat pähkinät pois.

****Koska pähkinärouhe on olomuodoltaan kaikkea jauheen ja kokonaisten pähkinöiden väliltä, on leikkaaminen paloiksi hieman haastavaa. Lohko epämääräisiä palasia. Valikoi kauneimmat (lue: edes yhtään säälliset) palat ja vie ne mukanasi juhliin.

*****Ei muuten säily. Kokkasin perjantaina, sunnuntaina mies veti viimeiset palaset huiviinsa.

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.