Apua kremppaan ja kolotukseen

Pumpui

Yhteistyössä Cool-X

Vaikka treenaisi huolella ja ajatuksella, välillä tulee päiviä, jolloin kroppaa kolottaa huolella.

Kuten esimerkiksi viime viikolla, kun valmentaja oli lisännyt treeniohjelmaan uuden liikkeen, back rack reverse lunget, jota olikin sitten raskailla painoilla ja älyttämillä toistomäärillä.

”Huomenna sitten pakaroihin sattuu”, naureskeli valkku tuskailuani seuratessaan.

Ja kuinka oikeassa JPP olikaan! Seuraavana päivänä olin oudon tietoinen pakaroistani ja niiden kireydestä. Joka kerta työpöydän äärestä liikkuessani tunsin takamukseni menevän enemmän ja enemmän jumiin. Illalla oli pakko tehdä asialle jotain. Yhteistyö Cool-X:n kanssa tuli todellakin kreivin aikaan, sillä kotimaisen yrityksen lihasten palautumiseen tarkoitetut tuotteet pääsivät tositestiin hölvätessäni niitä aristaviin gluteus maximuksiini.

Treenaajan kannattaa pitää käsillä arsenaalia ensiapu- ja kropanhoitotuotteita kremppojen ja kolotusten varalle. Laastareiden, sidetarvikkeiden ja muun ensiapusälän lisäksi voi olla hyvä pitää hollilla kipeytyneitä lihaksia viilentäviä tai lämmittäviä tuotteita. Sain Cool-X:ltä testiin lääkeaineetonta Urheilijan kipuvoidetta, joka ei ole yhtä stydiä kuin kylmävoide, joten se sopii ahkerampaankin käyttöön jumeja lieventämään ja palautumista nopeuttamaan. Testasin myös ennen liikuntaa laitettavaa, verenkierron vilkastuessa aktivoituvaa Hot Balsamia.

Lihasjumien helpottamisella on muuten yllättävän monta hyvää lopputulemaa. Toki on kiva, että kroppaan ei satu ja treeni kulkee vähän helpommin, mutta lihaskivuista kärsimisen päättymisellä on myös sosiaalinen ulottuvuus: työkaverit ilahtuivat, kun en enää paria päivää myöhemmin könkännyt vaikean näköisesti muiden perässä lounasravintolaan ja osasin taas puhua jostakin muusta kuin kivuliaista pakaroistani.

 

Koira haluaa aina osallistua kaikkeen ja olla mukana kuvissa, joten oli yksinkertaisempaa ottaa piski mukaan mannekiiniksi. Cool-X:n valikoimista löytyy kylmä- ja lämpögeelien lisäksi monenlaisia tuotteita kylmäpusseista ja magnesiumsuihkeista urheiluteippiin. Yrityksen tuotteita saa sekä tavarataloista (mm. Prismoista ja Citymarketeista) sekä urheilukaupoista (esim. Intersportista). Kaikille lienee ilmiselvää, etteivät tuotteet sovellu eläimille, mutta sanotaan se nyt varmuuden vuoksi silti. (Koiraa ei vahingoitettu kuvatessa, kylmäpussikin oli huoneenlämpöinen. Palkkioksi koira sai kinkkua ja rapsutuksia.)

 

 Kiinnostaisiko saada kotiin tai treenikassiin muutama Cool-X-tuote? Kerro postauksen alla kommenttiosiossa, kremppaako jokin paikka tällä hetkellä sunnuntaihin 13.11. mennessä, niin olet mukana kahden tuotepaketin arvonnassa! Muista jättää vastauksesi mukana sähköpostiosoitteesi, niin saamme voittajat kiinni.

 

 

Kommentit

miigha (Ei varmistettu)

Cool-X tuotepaketti kelpaisi vallan mainiosti! :) Takareidet ovat olleet viime aikoina melko tulessa, kun aloitti crossfitin ohella lenkkeilyn. Säännöllisesti myös meikäläisellä tulee ohjelmassa liike, joka tulee lihaksistolle täytenä yllätyksenä ja tämähän aiheuttaa hieman liikunnallisia vaikeuksia seuraavina päivinä.

Suvi K.
Sisunainen

Voi kyllä. Mulla on tietyt vakkarijumipaikat, jotka kipeytyy säännöllisin väliajoin, osa treenien ja osa istumisen seurauksena. Nyt juoksun alotettuani niitä on kaiken lisäksi löytynyt vielä uusia. Noille mömmöille olisi kyllä käyttöä. :D

jermia
Itärajapakolainen

Nyt pitkän treenitauon jälkeen comeback salille ei ole sujunut kivutta. Etenkin alaselkä on tajuttoman kipeä. Lisäksi olen löytänyt itsestäni uusia "lihaksia", jotka kipeytyvät :D

Tuire (Ei varmistettu)

Säären haava boxihypyssä kompuroinnin jäljiltä on jo ruvella ja paranemaan päin, mutta kolhun sattuessa oli pikakylmäpussi (onneksi salilla oli) ja kylmähaude pakkasesta tarpeen. Niska-hartiaseutu on kestojumissa, lämpövoiteita ois kiva kokeilla.

Tähtine (Ei varmistettu)

Jännästi treenaillessa jaksaa lämmittelyt ja jäähdyttelyt, mutta autapa kavereita muutossa ja nappaa parturituoli kylmiltä kantoon... Jos huomenna jo sais sukat seisaaltaan jalkoihin, ni hymyän. Tarpeeksi jumiin kun alaselkänsä saa, niin kyllä si muistaa oikean nostotekniikan.

Emsku1111 (Ei varmistettu)

Todellakin tulee tarpeeseen. Treenien jälkeen tietää kyllä tehneensä, kun jumit on jäätäviä :D

Eilisen salitreenin jälkeen jaloissa kyllä tuntuu. Ylipäätään vähintään kerran viikossa tulee yllätettyä kroppa treeneissä jollain niin että lihakset menevät jumiin. Lisäksi niskassa on perinteinen kestojumi, johon lämpövoidetta voisi kokeilla :)

inamariaaaaaaa (Ei varmistettu)

Kyllä kremppaa! Sain sunnuntaina niskaan taas jo kerran aiemmin vaivanneen hirveän jumin aikaan jerkatessa. Todella inhottava kipu!

mses (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi! Mun vakiokremppapaikat ovat kramppaavat pohkeet ja ikijumittunut lonkankoukistaja-alaselkä-pakara-kombo. Futiksessa sattuu ja tapahtuu jollekin aina, joten noita pikakylmäpusseja kuluu tasaiseen tahtiin.

Moksinen (Ei varmistettu)

Koripallo aiheuttaa kroonisia pohje- ja penikkajumeja, joten tuotteille löytyisi varmasti käyttöä!

Ainolle (Ei varmistettu)

Voi kyllä kiinnostaa, koska kremppaa tuntuu nyt riittävän. On sekä kohta kaksi kuukautta vaivannutta venähtänyttä rannetta että kipuilevaa lonkkaa. Plus tietty perusjumit.

kjh (Ei varmistettu)

Kyllä kelpais krempan helpotus. Etureidet kestojumissa ja pakarat otti nokkiinsa boksihypyistä.

Notre Dame 80 (Ei varmistettu)

Someniska pullistuu, ehkä sitä voisi holvata jollain linimentillä!

Kissemisse (Ei varmistettu)

Aina kolottaa jostain, kyllä kelpaisi nämä!!!

Saara1 (Ei varmistettu)

Juuh elikkäs alaselkä nyt jumittaa oikeastaan koko ajan, vain venyttelyllä ja parin vuorokauden täyslevolla saan oireettomaksi. Myöskin ranteessa pientä kipuilua ja nyt mukava lihasjumi eilisen loikkatreenin jäljiltä. Kiva kuulla että kylmägeelille on vaihtoehtona lämpövoide, uus tuote mulle btw.

Almukka (Ei varmistettu)

Pohkeet/penikat tällä hetkellä pahimpana kolotuksen aiheuttajana.

jasminal (Ei varmistettu)

Oikea olkapää ärsyyntyi viime treenistä ja mitä todennäköisimmin huomenna takareisien takia saa nieleskellä kyyneliä!

jaemlag (Ei varmistettu)

Oikea olkapää ärsyyntyi viime treenistä ja mitä todennäköisimmin huomenna takareisien takia saa nieleskellä kyyneliä!

xnelliina (Ei varmistettu)

Niska-hartiakremppaa riittää. Mukaan arvontaan.

Teija H (Ei varmistettu)

Polvi kränää jatkuvasti rasitettaessa ja niska- hartiaseutukin tuntuu jumittavan.

Hilavitku (Ei varmistettu)

Niska ja hartiat jumittavat aina!

PSK
Insert Cool Phrase

Missä ei olis kolotusta! Niska ja hartiat on niin jumissa, että pää on kenossa, penikoita juilii, alaselkä ihan tuskissaan ja PT bongas olkapäistäkin jotain häikkää.

Matilde (Ei varmistettu)

Tulisi tarpeeseen! Aina on jotain jumia ja kipua. Pohkeet on kipeät tänään.

Pauliina.K (Ei varmistettu)

Selkä ja vähän pääkin kremppaa :D

terveenä

Hartiat ja selkä tällä hetkellä jumissa.

Aikku10 (Ei varmistettu)

Cool-X tuotepaketti kelpaisi sillä minulla kolottaa jalat niin etten voi kunnolla nukkua lenkin jälkeen.

Henna28vee (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan, on monenlaista kremppaa joka puolella kehoa, varsinkin jos on ollut kovat treenit.

Peppinen (Ei varmistettu)

Upea tuotepaketti tulisi tarpeeseen, on suonenvetoa jaloissa, olkapää aivan sökö yms.. luetteloa voisi jatkaa.

MarjaKoo (Ei varmistettu)

Hartiat kremppaa ja polvileikkauksen jälkeen jalkakin tarttee vähän helpotusta

Vanha ja väsynyt (Ei varmistettu)

Ehkä tulisi lyhyempi lista, jos kertoisin, mikä paikka EI kolota, mutta erityisesti hartiaseutu kaipaisi jotain helpotusta jumeihin.

EevaM (Ei varmistettu)

Alaselkä kremppaa kuten yleensä, apu tulisi tarpeeseen!

KatiLeena (Ei varmistettu)

Lonkan kipuilu aiheuttanut osittaista treenitaukoa jo pari kuukautta. Tauon vuoksi niska-hartiaseutu ihan jumissa. Kun omat vakkarilajit on pannassa, niin en osaa/jaksa/halua keksiä riittävästi vaihtoehtolajeja jotta pysyisin edes toimintakuntoisena.

Elise H. (Ei varmistettu)

Nuo tuotteet kiinnostaisivat kovasti!
Alaselkä ja ranne kremppaavat.

Ventoori (Ei varmistettu)

Crossfittiä vuoden harrastaneena olen pysynyt ssssuht hyvässä kunnossa. Ainoa paikka mikä jumittaa on lapa ja hartiat, joten olisi kiva jos onnetar osuisi kohdalle! Ei mulla muuten ole varaa rahaa moisiin tuhlata, salikortin maksun ja muiden velvoitteiden jälkeen. Työtön vielä, minä ihmispolo:) Mut crossfit rules!

Mind (Ei varmistettu)

Aloitin crossfitin rinnalla toisen harrastuksen, futsalin. Ja eikö heti ensimmäisessä pelissä tullu reväytettyä peukalo niin, että voi hetkeksi unohtaa crossfitin. Surullisinta tässä on, että kun kaivelin lääkevarastoa, niin en löytäny muuta apua tähän venähdykseen kuin Mobilat-tuubin, jonka viimeinen käyttöpäivä oli vuonna 2014. Onneksi pakkasesta löytyy aina hernepusseja :D

tiiu83 (Ei varmistettu)

Valitettavasti niska on jumissa.

Piitu52 (Ei varmistettu)

Onneksi ei tällä hetkellä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.