Bisnespukeutumisen perusteet

Pumpui

Eli sananen siitä, miksi liikunta ja työ on välillä vaikea sovittaa yhteen.

Pyöräilykauden avaaminen on yksi kevään parhaita juttuja. On mahtava viilettää aurinkoisina aamuina rantoja pitkin töihin metrossa kökkimisen sijaan. Fillarointi vain aiheuttaa haasteita työpukeutumiselle. 

Normaaleina konttoripäivinä voi hyvin kaivaa polkemisen päätteeksi farkut ja neuleen fillarilaukusta, mutta toimiston seinien ulkopuolelle meneminen aiheuttaakin sitten jo päänvaivaa, etenkin ulkovaatteiden osalta. Taannoin menin tärkeään kokoukseen bleiserinliepeet kuoritakin alla liuhuen ja tennareissa läpsyttäen, sillä siistimmät kengät olivat unohtuneet kotiin. Pädi ja muistikirja kulkivat kainalossa, sillä muuta laukkua kuin Ortliebin treenikamoja ja eväitä täynnä olevaa säkkiä ei kehdannut raahata mukaan. Pelkään sitä päivää, kun unohdan pakata mukaan edes ne kasuaalit farkut ja joudun menemään tapaamisiin kuorivaatteissa ja hikisessä hupparissa.

Oletteko onnistuneet ratkaisemaan aktiiviliikkumisen ja bisnespukeutumisen ongelmia jollakin tavalla? Pidättekö työpaikalla jakkupukua, korkkareita ja villakangastakkia jemmassa, fillaroitteko suosiolla ihmisvaatteissa vai vedättekö pokkana töissäkin sporttikuteissa?

Ennen haaveilin bisnesnaiseudesta ja huipulle vievän uran rakentamisesta. Nyt haaveilen työstä, jossa ei tarvitsisi käyttää ihmisvaatteita ollenkaan. Muuttuvainen on ihmisen mieli.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on tän takia kaks vaatekertaa kaapissa varalla :D

AikkuR (Ei varmistettu)

Tavallaan olen kiitollinen on virkapuku (okei puvut, kolme vaihtoehtoa; kauluspaita+hame (joka on siinä ja siinä onko liian pieni, kauluspaita+suorat housut ja t-paita+fleece+reisarit), joka odottaa valmiiksi töissä. Siltikin ihan oikeasti, joskus tekisi ihan oikeasti mieli viettää casual friday-tyylistä päivää, jotta voisi pitää muutakin vaatetta kuin virkapuku(j)a ja sporttikuteita (sekä sisä- että ulko).

tiinanen (Ei varmistettu) http://crazycolourz.blogspot.com/

Mä niiin samaistun tähän! "Ihmisvaatteet" on hyvä termi. Myös se että työpaikalla pääsis suihkuun tai edes hieman peseytymään, ois hyvä.
Ongelmahan on siinä että pyöräily vaan on mukavinta niissä treenivaatteissa. Ei niissä kuitenkaan halua mennä kaupungillekaan.
Vanhempana todennäköisesti lakkaan vain välittämästä, ja menen shoppailemaankin pukeutuneena heijastinliiviin. Haters gonna hate. ;)

tuuli (Ei varmistettu)

Tuttu ongelma. Meillä ei ole edes mitään järkeviä säilytystiloja vaatteille tai suihkukamoille, koska rakennuksen pukuhuoneen kaappeja on ankarasti kielletty varaamasta tai lukitsemasta yli kahden tunnin ajaksi (ilmeisesti ongelma on ollut aiemmin se, että ihmiset ovat säilytelleet kamojaan niin ahkerasti, ettei sitten salilla kävijöille ole ollut kaappitilaa, vaikka vaikea kyllä tällä kaappimäärällä kuvitella moista...) ja toimiston puolella ei ole minkään asteisia kaappeja, joihin kamat voisi jättää.

Tällä hetkellä siis ihmisvaatteet kulkevat repussa matkassa ja pyrin valitsemaan vaatteet niin, että ne a) vievät mahdollisimman vähän tilaa ja ovat kevyitä ja b) eivät rypisty ihan käyttökelvottomiksi matkan aikana. Kengissä olen kompromissiratkaisuksi valinnut Tomsit - kevyet ja pieneen tilaan menevät ja hyvällä tahdolla ajateltuna ihan siistitkin. Takki on näin viileillä keleillä se isoin ongelma. Pari kertaa ole tunkenut Uniglon mustan ultrakevyen toppiksen mukaan, koska on se ehkä hyvällä mielikuvituksella vähän tuulitakkia siistimpi. Ehkä pitäisi jättää joku perusvarasto työhuoneen nurkkaan, mutta ihan samoissa vaatteissakaan ei kehtaa koko viikkoa töissä olla ;).

Maira__ (Ei varmistettu)

Ihmisvaatteet kulkevat repussa mukana ja välillä jätän työpöydän nurkalle farkut ja bleiserin odottamaan seuraavaa päivää. Siistit(?) kengät odottelevat töissä valmiina, takkiasiaa en ole vielä ratkaissut... Varmaan jos tarttis enempi asiakkaiden kanssa duunata, niin jättäisin töihin sen vaihtotakinkin.

Meillä ei ole sosiaalitiloja, vaatteet vaihtuu vessassa ja suihku hoituu perinteisellä "kainalot lappupesulla" menetelmällä ja meikkiä naamaan ;) Matkaa on 10km jota en viitsi polkea hikitäysillä, huono pyöräkin ni ei pysty. Varavaatteet ja kengät pyörii työpisteellä sivupöydällä.

Kommentoi