Blogeissa ärsyttää...

Pumpui

Muun muassa tämä:

...heikko ruoka-aiheisen sanaston tuntemus ja piittaamattomuus oikeakielisyydestä.

Se on suomeksi avokado, ei avocado. Ehkä tuntuu hienommalta tehdä broccolipaistosta kuin parsakaalilaatikkoa, mutta ei. Kale-smoothiesta tai kale-pastasta tulee vain mieleen Kalervo Kummola.

Lue myös Juliaihmisen erinomainen kirjoitus Turha sanaväli on rienausta

 

...epäloogisuus.

Tänään kirjoitus siitä, kuinka pitäisi olla aito ja rehellinen eikä somefeikata, huomenna taas sitä somefeikkausta. Tänään kirjoitus siitä, kuinka harmittaa että ihmisillä on paineita esitellä kehoaan julkisesti ja kuinka itse ei enää aio kuvailla vatsapalikoitaan koska on sellaisen yläpuolella, huomenna taas kuvia vatsapalikoista ja takamuksesta. Toisinaan tuntuu, että nämä "aitoutta" ja "rehellisyyttä" peräänkuuluttavat postaukset ovat vain laskelmoituja mukamas-kannanottoja. Toki, ihmisiähän tässä ollaan, fiilikset toki muuttuvat päivästä toiseen ja korkean hevosen selästä kapuaminen ja sinne takaisin ponnistaminen käy toki hyvästä jumpasta, mutta jonkinlaista logiikkaa olisi kiva nähdä.

 

...bloggaajan apurin huonot työolot.

Minua surettavat bloggaajien poikaystävät ja muut raasut jotka tuottavat ison osan blogin sisällöstä saamatta kummoistakaan kunniaa. Jos blogipostaus koostuu kahdesta virkkeestä ja kahdeksasta valokuvasta, jotka ovat siipan tai ystävän ottamia, kenen tuottamasta blogista on oikeastaan kysymys? Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen ohikulkiessani seurannut, kuinka vastahakoinen poikaystävä ottaa kuvia ja saa tyytymättömältä kuvattavalta kauheaa sättimistä osakseen. Bloggaaja-apurit, nouskaa kapinaan!

 

Ei sillä ettenkö itse olisi syyllistynyt näihin. Siis kahteen jälkimmäiseen. Oikeakielisyydestä yritän pitää kiinni, vaikka logiikka ja moraali välillä hieman ontuisivatkin.

 

Oletteko samaa mieltä? Muita ärsytyksen aiheita? 

 

 

 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Kaksi ensimmäistä, ehdottomasti :D Viimeinenkin huvitti mutta oon vähän eri mieltä. Vaikka poikaystävä sen kuvan ottaa (nykyään kyllä harvemmin), säädän itse kameran asetukset ja annan ohjeita ja toiveita kuvien suhteen. Lopuksi käsittelen kuvat itse ennen niiden julkaisua. Jos poikaystävä haluaa, lisään perään aina sen että kuvaaja on ollut hän.

Mutta ilman muuta poikkistakin on palkittava. Monet kerrat kun olen saanut lahjakortteja/muuta hyödyllistä blogin kautta, olen huomioinut poikaystävääni samalla. Ja vähiten siksi että hän ottaa monet kuvat vaan siksi että hän jaksaa aina tsemppata ja olla tässä hommassa korvaamattomana tukena. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää on varmaan aina vähän tapauskohtaista kuinka paljon kunniaa sille kuvaajalle kuuluu. Jos kuvat on suoraan kamerasta julkaisukelpoisia (ja erityisen hienoja) ja niille riittää peruskäsittely valotuksen ja kontrastin suhteen antaisin kreditit kuvaajalle. Jos taas bloggaaja saa sinnepäin otetuista räpsyistä editointitaidoillaan julkaisukelpoista kamaa niin silloin krediti tietty bloggaajalle.

Lähinnä ärsyttää joissain blogeissa se, kun kuvat ovat hienoja ja kuvaajallakin täytyy olla jotain silmää ja taitoa niiden ottamiseen, ei kreditejä (edes pientä kiitosta) näy. Ja parhaimmillaan kun kuvia kehutaan kommenteissa, sielläkin otetaan kaikki kunnia itselle.

Lotta Katariina
Pumpui

Tuo on kyllä totta, että monesti kiitellään kovasti kun saadaan kuvakehuja, ihan kuin se olisi pelkästään omaa ansiota :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Jee, kiitos kehuista Lotta! Ja sun postaus jälleen täyttä asiaa.

Kaikkein hirveintä on syytösten tulva, mihin bloggaajan miekkonen joutuu ottaessaan valokuvia. "Miksi et sanonut, että mä näytän tässä asennossa punakalta porsaalta?!" Ja sitten ei saa edes kreduja kuvista. (Bloggaajan poikaystävän) elämä on epäreilua.

Lisää syytöksiä valokuvaajalle täällä

Taru Mari
Stuff About

Haha mulle tuli huono omatunto kun mun mies ottaa kuvia! Mutta muistan aina kiittää häntä enkä valita tuloksesta ! :D Ja joskus se jopa tykkää kuvata:D

Taru Mari
Stuff About

Ja jos mun mies ottaa kuvat niin hän on itse sanonut ettei halua nimeään kuvien perään. Toki laitan jos hän haluaa. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Totta tuokin! :)

Uusi Alku
Between the raindrops

:D Hyvin samoilla linjoilla. Tosin kirjoitusvirheistä eniten korpeaa omat mokat, sillä tiedän osaavani ja sitten tekstistä löytyy jokin täysin naurettava kämmi. Argh. Oon yrittänyt oppia sietämään ja antaa olla, vaikka sormet syyhyäisi korjata.

Ihminen taitaa olla lähtökohtaisesti ristiriitainen ja monitahoinen hahmo. Vaikea ulkopuolisena sanoa, mikä on feikkausta ja mikä ei - vaikka tietysti joissakin tapauksissa tämä saattaa olla hyvin ilmeistä. Itse someällötys-postauksen jälkeen mietin tovin, että mitä sitä enää uskaltaa edes julkaista, kun tuollaisen menin kirjoittamaan. Pakkohan sitä on jostain taas lähteä.

Nyt, kun lähdin kommentoimaan, niin kommentoin pieteetillä eli joka kohtaan :D Mua huvittaa, että aika moni (mm. veljeni) luulee, että meillä on jokin kuvaussuhde miehen kanssa. Eipä ole - otan itse kaikki kuvani. En osaa olla luonnollisesti kameran eessä, jos Jukka kuvaa. Eli tuo ukko ei kyllä millään tavalla raada meikäläisen räpellyksen eteen - osallistuu kyllä kokkailuun jne, mutta koska olen itse mukana en voi kaikkia kredittejä niidenkään osalta sen pussiin nakata.

Lotta Katariina
Pumpui

Muakin ärsyttää omat mokat, mutta ajattelen että mieluummin sitten postaan jotain kuin jään hinkkailemaan päiväkausiksi. Ei tulisi tehtyä mitään jos pitäisi aina ehtiä viilaamaan :D

 

Travojago
Travojago

Suuri Kyllä Finglish ärsytykselle!

DINNERI EI OLE SANA! se ei ole mitään, se ei tarkoita mitään. Eihän kukaan käy lunchereillakaan. Breku on sentään selkeä slangi muunnos breakfast sanasta mutta ei kukaan sano syövänsä brekkulia. Dinneri postaukset jää aina lukematta. Surullisinta on, että tätä kielen köyhyyttä viljelee muuten kielestään tarkkoja olevat bloggaajatkin.

Suomen kielessä on ihania mahdollisuuksia kertoa kyseisestä ateriasta. Päivällinen on iltapäivällä syötävä pääateria, illallinen illalla syöty tai juhlavampi ateria, ilta-ateria taas on illalla nautittu muttei niin juhlallinen tapahtuma. 

Myös ne "syvälliset" pohdinnat elämästä jotka järjestään kuvitetaan omakuvilla saisivat jäädä historiaan. Bloggaajasta tulee pelottavan narsistinen mielikuva jos hänen mielestään paras kuvitus Ihan. Kaikkiin.Teemoihin ovat selfiet. 

Lotta Katariina
Pumpui

Kalea ja avocadoa dinneriksi! 

saarah
visual diary

Samaa mieltä monesta, MUTTA ilta-ateria ei kyllä mitenkään taivu omaan suuhuni, kyllä se dinneri on :D 

Vakiovieras (Ei varmistettu)

Eikös se sana ole illallinen, joka on kyllä aika tuttu, mutta blogeissa unohdettu?

mirvaannamaria
mirvaannamarian

Eiks dinneri oo ihan yhtä lailla sana kuin breku? :D 

nm. Kuvittanut blogihistoriansa suosituimmat pohdintapostaukset omilla bikinikuvilla :D 

"Luntsille" en lähtis.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja vielä ylpee siitä... Oi voi :D No, ehkä voit oppia jotain tästä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun nuoruudessa mentiin syömään ja laitettiin ruokaa. Nykynuoriso menee dinnerille ja laittaa dinneriä. Tää sana on syntynyt täysin tyhjään tarpeeseen ja kuulostaa aivottomalta. Myös breku saa selkäpiin karmimaan. Siis hyi. Kohta lounaski on luntsi, illallinen supperi...

Kielikylpy

Repesin kyllä. Niin totta. 

Ja mua ehkä ärsyttää samasta asiasta 29 eri kuvaa, etenkin jos ne on omasta naamasta. Oikeesti uudenlainen huulirajaus, tulee kyllä selville vähemmästäkin :D

 

Lotta Katariina
Pumpui

Tai jos kuvitetaan joku täysin itseen liittymätön postaus - milläpä muullakaan kuin omilla kuvilla, mielellään mahdollisimman monella mahdollisimman samanlaisella :D

Katja Mäkelä
Onnellinen keho

Minäkin repeilin :D Niin samaa mieltä ylläolevista! Kirjoitusvirheet, jos ne toistuu postauksesta toiseen ja en nyt tarkoita yhden kirjaimen virheitä, muuttavat suhtautumista koko blogiin negatiivisesti. Lukijaystävällisyys kärsii, kun pilkut on miten sattuu, yhdyssanat erikseen, isolla alkukirjaimella asiat, joiden ei pidä olla isolla yms. Musta kuvien pitää tukea tarinaa, joten kuvat itsestä ja asuista, miten kauniita tahansa, rikkoo postauksen ideaa. Ja jos postaus ei anna mitään muuta kuin ympäripyöreetä tai on vaan hehkutusta, niin aika nopeesti meikäläisen kiinnostus lakkaa. Hyvän blogin rakentaminen ei oo mikään helppo homma, mutta toisaalta aika yksinkertasista jutuista kumminkin kiinni :) 

Lotta Katariina
Pumpui

Välillä sitä tulee valittua suoraan joku oman lärvin kuva silkkaa laiskuuttaan, jos ei ole mitään suoranaisesti aiheeseen liittyvää. Mä käytän samat säälliset kuvat ehkä sata kertaa kun en ole ikinä kameran edessä ja saan niin harvoin mitään kunnon kuvamatskua :D

Elisa Lepistö

Pakko sanoa kuva-asiaa, että mun mielestä suomalaisissa blogeissa kuvaajilla on yllättävän hyvät oltavat. Ammattiblogeissa kuvaajia käyttävät maksavat kuvaajille palkkaa ja sen lisäksi merkkaavat selkeästi kuvien ottajan, jolloin kuvaaja saa myös nimeään näkyviin. Silloin, kun kuvaaja on joku muu kuin valokuvaaja, (kuten esimerkiksi toinen bloggaaja) on se usein win-win-tilaisuus kun kummatkin saa kuvat samalla. Uskon myös, että suurin osa tekee kuvilleen kaiken itse (rajaus, editointi, jne.) jolloin itse kuvaustilanteeseen menee alle 5 minuuttia ja jälkityöhön paljon enemmän. 

Itse ärsyynnyn pahanmielenblogien lisäksi yleensä eniten kommenttibokseissa käydyistä keskusteluista. Omassa blogissa ei meno mitenkään villiksi yleensä mene, mutta tulen aina pahalle tuulelle muiden kommenttikenttiä lukiessa, kun tuntuu että pienimmistäkin asioista vedetään herneitä nenään ja keskustelu menee ihan ala-arvoiseksi, vaikka itse keskustelunavaus olisi ollut kuinka hyvä tahansa. 

mirvaannamaria
mirvaannamarian

Mä voin niin samaistua tohon kommenttiboksiasiaan.. 

Ja kaikki kuvat kun editoi itse, ei ole ehkä relevanttia mainita kuvaajaa.. Toki jos kyseessä bloggaaja/ammattikuvaaja niin eri asia :) Mä en itse henkilökohtaisesti edes haluaisi mun nimeä kuviin, jotka joku toinen on editoinut. Toki nää kuvat by x edit by me -merkinnät erikseen :)

Lotta Katariina
Pumpui

Mielenkiintoista kuulla että maksetaan ihan palkkaakin! 

Ja täysin samaa mieltä noista keskusteluista kommenttiosiossa, jotkut on aina haukkana paikalla kritisoimassa ja moittimassa...

Katja Mäkelä
Onnellinen keho

Totta tuo kommentointi! Välillä tuntuu, että blogeja seurataan ihan tarkoituksella sen vuoksi, että odotetaan mahdollisuutta päästä näpäyttämään jostakin. 

Lotta Katariina
Pumpui

Niinpä. En tajua, miksi ylipäänsä pitää mennä kerta toisensa jälkeen lukemaan ja kommentoimaan jos kerta käy ko. blogi niin hermoille! Mulla oli vuoden verran kestokommentoija, joka kävi aina haukkumassa ja huutelemassa asiattomuuksia joka ikiseen postaukseen. Nyt se on kadonnut, löysi toivottavasti hieman produktiivisempaa tekemistä :D

kattungar
Kattungar

Mitäs tähän "sanoisi", tai pitäiskö olla hiljaa vaan. Ainakin osuit varmaan monen kohdalla arkaan paikkaan ;) epäloogisuus on ihmisyyttä, eikös. Mä en itse nää kirjoitusvirheitä, mutta en kyllä osaa kirjoittaakkaan. Heh, ehkä siksi. Mua vähän ahdistaa sellainen ajattelu, että "väärin" kirjoittavat olisi jotenkin epäfiksuja, tai huonoja kirjoittamaan. Mutta toki multa sitten puuttuu jonkinlaista yleissivistystä, sen myönnän. Blogit on ihmisille viihdykettä, ja ne saa sitten sisältää bloggaajan näköistä shittiä. Sitä mieltä minä olen. Hyviä pointteja kyllä, mutta itse ehkä vähän ahdistuin :) Oli varmaan tarkoituskin ;) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Rehelliset kirjoitusvirheet onkin mielestäni eri asia kuin kaikenmaailman avocadot ja vegebowlit (se on KULHO?! :-D) ja muut finglishit.

kattungar
Kattungar

No juu, mutta itse en osaa ärsyyntyä noista. Joskus toivoisi, että itselläkin olisi vain rehellisiä kirjoitusvirheitä, mutta se on vaan iso haitta, että ei osaa kielioppia niin hyvin, vaikka olen yrittänyt harjoitella :) 

Lotta Katariina
Pumpui

Joku hiljattain esitteli PORRIDGEBOWLIAAN. Siis puuroannostaan :D

Uusi Alku
Between the raindrops

"Epäloogisuus on ihmisyyttä" <3 

Ei kai sitä voisi koskaan kirjoittaa yhtään mitään, jos jäisi miettimään, että se ehkä ärsyttää jotakuta. Kai sitä voi olla oma itsensä ja hyväksyä, ettei koskaan onnistu miellyttämään kaikkia. Sekin on mun mielestä ihan jo kypsyyttä, että kasvaa blogin aikana ihmisenä ja mieli muuttuu.

Lotta Katariina
Pumpui

Epäloogisuus on ok ja totta kai ajan kanssa mielipiteet muuttuu, mutta jos julistaa maanantaina jotain ja tiistaina tekee jo toisin, alkaa lukijaa vähän ihmetyttämään.

Marianne / STAY FRESH (Ei varmistettu) http://m-stay-fresh.blogspot.fi

Tottahan nämä, mutta täälläkin se tilanne, että poikaystävä kuvaa mutta kaikki ohjeet, kameran asetukset ja jälkikäsittely tulee kuitenkin multa mutta toki kerron sen kuvanneen kun kysytään ja oon sille kiitollinen siitä, mutta sekään ei halua nimeään mihinkään :) Mutta se on kyllä vähän nihkeetä jos joku oikeesti hyvä kuvaaja tai kuvan ottanut toinen bloggaaja jätetään mainitsematta! Ja tosta dinneristä yms... Käytän, mutta miksi en voisi käyttää (toki kohtuus kaikessa!) jos se tuntuu omaan suuhun sopivalta :D Ei sen niin vakavaa tarvii olla!

Endorfiinikoukussa (Ei varmistettu) http://www.endorfiinikoukussa.com

Hehe, ettet vaan mulle vittuilis yhtään? ;)

Lotta Katariina
Pumpui

En vittuile kenellekään erityisesti vaan yleisesti, mutta voi olla että joku ajatus heräsi sunkin blogista ja omasta ja about kaikkien muidenkin.. :D

Juuri näin! Toi epäloogisuus tulee kyl joissain blogeissa hyvin vahvasti esiin. Lähinnä kai se tulee noiden yhteistöiden kautta. Mikä firma kulloinkin sponssaa, niin sitä mieltä ollaan. Kaikki asiat on aina niin sydäntä lähellä ja tärkeintä ikinä..

Samaa mieltä myös kuvista kuin joku tuolla aiemmin kommentoinneissa. Miksi oma lärvi on oltava postauksen kaikissa kuvissa, jos ei liity juttuun mitenkään. Kuvittelisi, että kun sen kameran kanssa joka paikassa heiluu, niin pystyisi ottamaan myös kuvituskuvia valmiiksi. Erilaisista maisemista, kauniista asioista, tavaroista jne. Mut kai se sit on nätimpi, kun niis koreilee oma naama, tissi tai perse.

Onneksi toi dinneri ei ole omaan tuttavapiiriin (vielä) rantautunut.

 

minäminäjoo1 (Ei varmistettu)

Dinneri, aivan järkyttävän raivostuttava sana :D miksei vois vaan käyttää sanoja "illallinen", "iltapala", "iltaruoka", "päivällinen" ?!??! Ihan mitä vaan muuta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Englanninkieliset otsikot muuten suomenkielisissä blogeissa!

Mä muuten luulin kuvan perusteella, että kirjoitat siitä kun avokadossa on sisällä pelkkä valtava kivi. :D

Suttastiina

Ihana lukea millaiset eri asiat nousevat yli ärripurrikynnyksen.

Mie protestoin kyllä tuosta ykköskohdasta seuraavaa asiaa: itselleni, susirajan kasvatille, parsakaaliksi kutsumasi hyödyke on aina (!) ollut broccoli -  se on muuten aika kauan, varmaan pisempään kuin sie olet elänyt (kamala kun mie olen vanaha!). Kun ekoja kertoja kuulin nimen parsakaali, en tunnistanut mistä puhuttiin ennenkuin näin.

Myös paistos on itselleni ihan eri asia kuin laatikko, kun ruokaa teen.

Maijaliisa

Tuo ykköskohta... Aika vasta olen tähän blogimaailmaan hypännyt, mutta todella hämmästyin sitä, miten paljon  aivan kirjoitusvirheitä näissä blogipostauksissa on! Itsellenikin niitä toki tulee mutta luen tekstin useaan kertaan ja pyrin ne korjaamaan, vaikka vielä julkaistustakin blogista. Onko postaus saatava niin nopeasti ulos ettei sitä ehdi tarkistaa vai eikö nykyisin enää osata kirjoittaa oikein?!? (en nyt puhu sinun blogistasi :))

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua ärsyttää pikkumaiset ärsyyntyjät.

Kommentoi