Elämää rojukasassa

Pumpui

Pahoittelut, tiedän että treeniblogeissa pitäisi esitellä litteää vatsaa ja inspiroivia vihersmoothieita, mutta aina ei pysty.

Treenaaminen on ihanaa, mutta kun taloudessa asuu kaksi erilaisista lajeista pitävää aktiiviliikkujaa, on treenikamojen sovittaminen pieneen kotiin melkoisen haastavaa, ainakin jos ei halua koko asunnon näyttävän urheilukaupalta.

Otetaan esimerkiksi viime viikko: pahimmillaan kuivumassa oli jos jonkinmoista hikistä jumppatrikoota, kahdet hiihtokamat, hattuja, hanskoja ja kasa maasto- ja katulenkkareita sekä tietenkin koiranulkoilutuskamat. Kohta kuulemma vielä pitäisi mahduttaa miehen laskettelukamatkin jonnekin. Oli myös puhetta pertsasuksien hankinnasta. Ja retkiluistinten ostamisesta. Ja hokkareista, joiden hankinta tietenkin tietäisi sitä että pitäisi ostaa mailat ja kypärät ja hanskatkin molemmille. (Onneksi Akin maantiepyörä sentään siirrettiin pois tieltä tämän työpaikalle, keväällä se vielä toimitti olohuoneen katseenvangitsijan virkaa.)

Miten ihmeessä ihmiset pystyvät kuivattamaan treenikamppeitaan kaupunkiympäristössä? Vai tungetaanko hikinen kama suoraan haisemaan pyykkikoriin ja sukset kuivattamatta pussiin? Alan haaveilla omakotitalosta, ihan vain siksi että saisin yhden huoneen, johon dumpata kaikki rojut, ja kodinhoitohuoneesta, että olisi jokin paikka johon ripustaa vaatteita kuivumaan.

Mitenkä te, ahtaasti asuvat kohtalotoverit? Kuinka olette ratkaisseet säilytys- ja kuivatusongelmat? Kaikki kikka kolmoset otetaan mieluusti vastaan.

 

 

Kommentit

Sannuli (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen :D Pahimpia ovat päivät kun tulee vettä koko päivän kun kuivumassa on työmatkakamat, reenikamat ja sitten ne reeneihin menokamat kahdelta! Ah kuinka esteettisesti kaunista ;) Meillä on muutama tälläinen Ikean lattiamallinen teline ja nämä levitetään sitten wcssä ja ne täyteen hikikamoja :D Menee melko pieneen tilaankin kun taittuvat joka suuntaan. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60177760/

Lotta Katariina
Pumpui

Hyvä idea tuo teline!

kisperi (Ei varmistettu)

Meillä oli ahtaassa kerrostalokaksiossa sukset saunassa. Siinä kiukaan ympärillähän on se kätevä kehikko, jossa sukset pysyvät kätsysti pystyssä! hehee

Jossain vaiheessa onneksi tajuttiin, ettei 6 fillarin ja noin 15 suksiparin (joista puolet offari-läskejä sekä sadan erilajin kenkäparin kanssa mahu muualle kuin omakotitaloon. Ai että elämän autuutta, kun pihalla on oma liiteri ihan vaan näiden tamineiden säilytykseen! :)

Lenkkivaatteet kuivuu kylppärissä, kun viritin katon rajaan ihan perinteisen pyykkinarun. Sinne saa suoraan päältä ripusteltua märät kamat. Ja sieltä ne on helppo ottaa taas seuraavana päivänä päälle. Eli koukkuja ja naruja vaan kylppäri, vessa + eteinen täyteen!

Lotta Katariina
Pumpui

Pitääköhän tässä itsekin kohta muuttaa omakotitaloon :D Sitä yritän vielä välttää että laittaa pyykkinarut eteiseen, mutta voi olla että sekin on kohta pakko tehdä..

Hymyileoletupea

Täällä kohtalotoveri! Just mietin joku päivä, että miten tuntuu siltä, että tää elämä on yhtä pyykkäämistä, viikkaamista ja suihkussa käymistä :D

Tuo urheilukamojen kanssa pelaaminen on ainainen ongelma. Koko kämppä on täynnä kuivumassa olevia pestyjä tai kuivumassa olevia hikisiä kamoja ja sitten muodostuu erinäisiä röykkiöitä pestyistä kamoista, jotka pitäis viikata kaappiin, mutta kun ei viitti :) Aika usein homma meneekin siihen, että ottaa pyykkinarulta suoraan vaatteet päälle eikä edes viikkaa niitä kaappiin. Kuivausrumpu auttaa muussa pyykkikaaoksessa ihan hirmuisesti, mutta urheilukamoja en ole vielä sinne uskaltanut heittää, vaikka siitä löytyy niillekin oma toimintonsa. Kompressiokuteet pitäisi pestä pesuohjeen mukaan käsin!!!!, mutta en oo kyllä kyennyt tässä kaaoksessa nyrkkipyykille eli ne pesen pesukoneen hienopesuohjelmalla kylmässä vedessä. En ole huomannut, että olis kärsineet tästä.

Me asutaan melko ahtaasti rivarissa, mutta yksi "luksus" tähän urheilukamakaaokseen löytyy ja se on sauna. Se toimii aika usein meidän vermeiden hätäkuivauspaikkana (sauna siis ei oo päällä tuolloin).

Paras vinkkini on se, että heittää hikiset kamat suoraan pesukoneeseen, kun tulee kotiin. Näin säästyy ainaskin osittain siltä, että kaikki paikat on täynnä niitä hikisiä kuivumassa olevia kuteita.

No toisaalta - oon asunut myös tilavasti omakotitalossa, jossa oli kodinhoitohuone ja sama kaaos sielläkin oli. Vaatis melkoiset puitteet, että tuota kaaosta ei syntyisi :) Jään haaveilemaan lottovoitosta ja talosta, jossa on oma osastonsa noille urheiluvermeille.

Lotta Katariina
Pumpui

Sauna tuntuu olevan yleisin säilytyspaikka, saunookohan kukaan siellä edes :D

Mä en viitti heittää suoraan hikikamoja pyykkikoneeseen, jos niitä ei saman tien pestä, kun rupeavat haisemaan.

Hymyileoletupea

Aika harvoin itse asiassa kotona saunotaan. Johtuu varmaan siitä, että ensin pitää roudata ne kaikki urheilukamat sieltä veke :D 

Mä pistän aina koneen saman tien pyörimään, kun heitän kamat sinne. Ei tuu sit niitä hajuhaittoja :D 

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla oli aikoinaan sellainen minisauna kämpässä, siellä tuli saunottua (ja säilytettyä) aika vähän, pääasiassa siksi että se koppi oli niin pieni, että lauteella mahtui hädintuskin istumaan kaksi normaaliharteista ihmistä. Kerran oli saunailta, piti laittaa pojat vuorotellen sisään kun ei niitä mahtunut kahta sinne leveine harteineen :D

Hymyileoletupea

Kuulostaa siltä, että on ollu tunnelma kohdillaan :D 

Lotta Katariina
Pumpui

Kämpän aikaisempi asukki kuvaili saunaa näin: "Jos sinne menee kaksi miestä samaan aikaan niin on parempi että on vähän pohjia otettu" :D

heheb (Ei varmistettu)

Tämän takia ne nykyään jokaiseen kämppään väkisin rakennettavat megakylppärit ovat salaa loistoidea. Jos ei tarvitse sitä pyörätuolin pyörähdystilaa, sillä kylppärin tanssilattialla voi oivasti kuivatella kaikenlaista urheilu- ja ulkoilurojua. Sitä en kyllä ymmärrä, mitä ei-urheilevat ei-pyörätuolipotilaat sillä tilalla muka tekee, paitsi maksaa Helsingin hinnoilla parikymmentä tonnia ekstraa hukkaneliöistä.

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla oli aikaisemmin iso kylppäri, kaipaan sitä että sai pyykkitelineen ja muut dumpattua helposti sinne! Tosin sylettihän se maksaa törkyvuokraa yksiöstä, josta kolmannes on kylppäriä :D

Tiedän tunteen. Kaksi ihmistä asuu yhdessä pienessä yksiössä. Treenivaatteiden kohdalta oon jo luovuttanut jo ja tungen ne joko suoraan pesukoneeseen (ja pesen) tai annan haista kopassa. Mutta sukset, joogamatot ym... meillä ei edes ole häkkivarastoa, joten sukset toimii myös kesäisin olohuoneen sisustuselementtinä ;) Ja meilllä on yhteensä suksia 5 paria. Mä en ehkä omakotitalosta vielä haaveile, mutta kolmiossa voisi jo yhden huoneen uhrata urheilukamoille. 

Lotta Katariina
Pumpui

Aivan hieno sisustuselementti ovat! :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Nooooh mulla on se sataneliöinen omakotitalo, yksi ylimääräinen makuuhuone, kodinhoitohuone, sauna ja SILTI tuo kaaos on havaittavissa... :D Ylimääräinen makkari toimii varastohuoneena, jossa on myös pyykinkuivausteline ja ne ulkovaatteet jotka ei meneillään olevaan vuodenaikaan kuulu, ja tietty kaikki se mitä varastohuoneessa normaalistikin on; pakastimet, lasten liian pienet vaatteet, vieraspeitot... juunou. Kodinhoitohuoneen tasolla on aina erinäinen kasa treenivaatetta ja pakkasilla myös kalsareita, aluspaitoja jne. (villa)kamaa jota ei joka käyttökerran jälkeen pestä. Lisäksi meillä on kolme (3) pyykkikoria ja ne on järjestään täynnä, vaikka pesen pyykkiä melkeinpä joka päivä ja jos joku päivä jää väliin niin seuraavana päivänä menee kaksi koneellista (urheileva äiti+paljon puklaileva vauva+autotallissa viihtyvä mies+muuten vaan 4-vuotias = aivan vitusti pyykkiä). Eteisen naulakkoon "mahtuu" kivasti kelkkavaatteet (siis jopa lasten kelkkahaalarit vie _ihan_järjettömästi_ tilaa, ja siihen sit mun ja miehen kamat, ja veittivyöt, ja kinttaat, ja villahuivit, jajaja...), mun hiihtokamat, normit ulkovaatteet (mm. lapsille pari eri haalaria per naama) ja sitten on se loputon kenkämeri. Ja koirien hihnat, normaali pipo-hanska-villasukka-lapanen-kaulahuivi-kaaos, luistimet, turvakaukalo... joo.

Mun henk. koht. lemppari tässä huushollissa on meidän leivinuunin päällä oleva kypäränäyttely :D Rivissä miehen kelkkakypärä, mun kelkkakypärä, 4-vuotiaan kelkkakypärä, kaksi jääkiekkokypärää, miehen vesikrossikypärä sekä kaksi ylimääräistä kelkkakypärää vieraille. Kypärien vieressä on sit vakiona kuivumassa pari pipoa, lapasta, villasukkaa... Hurmaava sisustuselementti!

Että ei se omakotitalokaan auta :D

Lotta Katariina
Pumpui

Ehkä ei sitten auta miettiä omakotitaloakaan :D

Kypäränäyttely kuulostaa hienolta!

Laura_H (Ei varmistettu) http://lauratyonalla.blogspot.fi/

Me onneks käydään vaan salilla, niin ei oo mitään ihan hirveetä tavarakaaosta. Ite en hikoile ihan sikana, niin voin omat treenikamat kuivattaa ruokapöydän tuolin päällä keittiössä. :D Mies taas hikoilee ihan sikana ja kamat haisee kuolemalle, niin niitä ei viitti pyykkikoriin heittää. Edellisessä kämpässä meillä oli lasitettu parveke, ja heitti treenikamansa aina partsin tuolille kuivumaan. Miinuksena kestohienhaju parvekkeella, mutta mitäs pienistä... :D Nykyisessä asunnossa ei ole enää tätä luksusta, ja oon yrittänyt ohjata tavaroita saunan kiukaan häkkyrälle kuivumaan, tulos on ollut tähän mennessä aika heikko... Meillä sauna muutenkin toimii kissan hiekkalaatikoiden pitopaikkana ja muutenkin säilytystilana. :)

Mutta en kyllä tiedä mitä tehtäisiin, mikäli saunaa ei ois, kai sitä ois jonnekin joku naru viritettävä...

Lotta Katariina
Pumpui

Meillä on iso parveke, mutta siinä ei ole harmiksi laseja. Kesällä siellä tulee kyllä säilytettyä ja kuivatettua jos jonkinlaista.

Omakotitalo, ei ylimääräistä huonetta ja mies on ainoa, joka treenaa kaksi kertaa viikossa. Mutta kyllä sitä vaan saa eteisen turvoksiin ihan perusulkoilu/koiranpissitysvetimet/pilkkihaalari/teinien kamat- yhdistelmälläkin. Onneksi eteisestä löytyy renkaat, niiden varaan voi laittaa mopinvarren ja siihen henkareita ja märät ulkoiluvaatteen roikkumaan. Kaappien oviin mä oon laittanut koukkuja ja niissä sitten on varustetta vähän joka lähtöön. Tällä systeemillä eteinen on kirpparin ja turkkilaisen torin yhdistelmä, mutta muualla kaaos on pienempi.

Lotta Katariina
Pumpui

Koiranpissityskamat on tosiaan myös yksi murheenkryyni! Nyt sai kurakamat onneksi jemmaan toppavaatteiden tieltä...

Jäi tuossa mainitsematta ettei meillä ole mitään kodinhoitohuonetta tai kuraeteistä...kaksi koiraa + vesisade + kura = märkiä haisevia pyyhkeitä ja kilo hiekkaa lattialla. Itkettää jo, kun ajattelen kevättä.

Lotta Katariina
Pumpui

Pitää toivoa että pakkasia ja lunta kestää kauan ja kura-aika on lyhyt. Mä yritän aina saada koiran ravistelemaan itsensä jo ulkona, mutta AINA se odottaa siihen asti että pääsee eteiseen ja pääsee roiskuttamaan rapaa pitkin seiniä ja lipastoja ja vaatteita...

Pyjama
Pyjamapäiviä

Jo muutamaan kertaan mainittu. Sauna. Ollaan asuttu yhdessä välissä puolisen vuotta kämpässä ilman saunaa ja ei toiminut elämä. Mun hikihän tuoksuu kukkasille enkä muutenkaan käy kuin salilla ja juoksemassa, mutta miehen hiki haisee kuolemalle. Ei niitä voi kylppärin puolella pitää.

Koskaan ei laiteta hikisiä vaatteita pyykkikoriin (joka on vaatekaapissa), vaan aina joko sinne saunaan tai pyykkikoneeseen.

 

Lotta Katariina
Pumpui

Sauna tuntuu olevan kansan suosikkipaikka säilyttää hikisiä tavaroita :D

EvaK (Ei varmistettu)

Meillä työhuone/vierashuone toimii säilytyspaikkana fillarille lätkäkamoille, treenikamoille, koiranpissitys vaatteille...tästä syystä olen siirtynyt tekemään töitä keittiönpöydän ääreen. Lämmin varasto tai kodinhoitohuone olisi niin kiva.

Az (Ei varmistettu)

Suosittelen: Ikean PS-kaappi, joka on samalla kuivausteline! Tuohon voi myös ripustella S-koukuilla kaiken mahdollisen kuivumaan tai säilytykseen. Natallakin on: http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/uusi-eteinen

Lotta Katariina
Pumpui

Tuommoinen kyllä olisi mahtava, jos vain johonkin mahtuisi... Eteisessä ei ehkä se kaunein jos olis täynnä rojua eikä tuolla tavalla kauniisti viikattuja vaatteita kuin Natalla :D

KL (Ei varmistettu)

Saako keulia? Me ostettiin vahingossa kämppä, jossa on ns. pyöräkerros. Siis saunan sisältävä asuinkelpoinen kellari, jolle ainut varsinainen käyttö on säilyttää treenikamoja. Ko. kerroksesta pääsee myös takapihalta sisälle joten märät kamat saa suoraan kodinhoitohuoneeseen ja pyörän säilytykseen talteen.

Pyörillä siis on oma huone, mutta lapsilla ei.

Nyt tosin testataan tovi asumista yli puolet pienemmässä kämpässä. Tarkoitus on laittaa maantiepyörä pystyyn vaatehuoneeseen kun sen tänne saan. Vessa on onneksi iso.

Lotta Katariina
Pumpui

Nyt mulla on uusi elämäntavoite: pyöräkerros :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.