Hei pikku veijari, onko sulla hei...

Pumpui

...jastin. Jostain syystä tämä, myöhemmällä iällä melkein-rivoksi tajuamani värssynpätkä ensimmäisellä luokalla saadusta aapisesta kummittelee mielessäni aina, kun ajattelen heijastimia. Joita olen viime aikoina ajatellut hämmästyttävän paljon.

Pimeällä liikuskellessa olen tajunnut, kuinka huonosti me autottomat liikenteessä näymme. Mustaan verhoutuneita jalankulkijoita ja valottomia fillaristeja tuntuu olevan kytiksellä joka nurkan takana. Joitakin vuosia sitten en olisi asiasta jaksanut huolestua, mutta nyt huomaan muuttuneeni varsinaiseksi safety first -tyypiksi, jota ei haittaa, että siisteistäkin takeista killuu heijastimia ja fillari on valaistu kuin joulukuusi.

Pikimusta fillari yön pimeydessä ei ole mikään maailman turvallisin kulkupeli. Etu- ja takavalo ovat melkoisen hyviä turvallisuudenlisääjiä liikenteessä, ja siksi sylettää, että tänä vuonna fillarin etuvalo on ehditty kähveltää jo useamman kerran, jos olen sen unohtanut ottaa mukaani ulkosalle pysäköinnin ajaksi. Kuka hemmetti haluaa pölliä toisen fillarista pienen valon, jolla ei ole ihmeempää valotehoa vaan jonka funktio on tehdä lähestyvästä pyöräilijästä hitusen näkyvämpi kanssakulkijoille?

Vaikka olenkin ajellut syksyn turvallisuusasiat mielessä, olen silti tajunnut rikkovani lakia. Pykälien mukaan kun mankelissa pitäisi olla sekä etu-, taka-, rengas- että poljinheijastimet. Viimeksi mainitut ovat Konasta jossain tuoksinassa tippuneet, enkä ole hoksannut korvata uusilla. Ehkä pitäisi, harmittaa pienen vaivan välttely enemmän siinä vaiheessa kun on auto persiissä.

Tästä viikosta ei ole ihmeempää liikunnallista kerrottavaa. Rutiinia ei ole ihmeemmin lähiviikkoihin mahtunut, mistä kertonee jotain viimeisen neljän viikon liikuntasaldo:

Viikko 1:
Sunnuntai: juoksu, 28 minuuttia, 5,8 km

Viikko 2:
Maanantai: kuntosali, 1 tunti
Keskiviikko: juoksu, 40 minuuttia, 6,3 km
Torstai: crossfit, 1 tunti
Lauantai: juoksu, 28 minuuttia, 5,6 km
(lisäksi viikonloppuna frisbeegolfia ja sienestystä) 

Viikko 3:
Maanantai: kuntosali, 1 tunti
Tiistai: crossfit, 1 tunti
Keskiviikko: crossfit, 1,5 tuntia
Torstai: crossfit, 1 tunti
Perjantai: crossfit, 1 tunti
Lauantai: potkunyrkkeily, 1 tunti
(lisäksi joka päivä pyöräilyä noin tunnin verran)

Viikko 4:
Sunnuntai: juoksu, 1 tunti, 9,5 km

Nyt kalenteri alkaa onneksi näyttää taas vähän järkevämmältä, ja treeniä tulee toivottavasti tasaisesti tästä loppuvuoteen saakka. Ehkä, katsotaan. Iloista sunnuntaita, kaverit! 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.