Hokihommissa

Pumpui

Tiesittekö, että ensimmäinen haaveammattini oli jääkiekkoilija?

Uratoive ei sinällään ollut ihme, sillä isäni on entinen SaiPan kiekkoilija ja muutenkin kova hokimies. Faija katkoi meille vanhoista mailoistaan pipolätkävälineet, ja hänen kanssaan viikonlopun änärikoosteita katsoessani taisin kaukorakastua Jaromir Jagriin ja tämän takatukkaan. Lappeenrannassa tytöt eivät vielä 80-luvulla pelanneet lätkää (ringetteä olisi saanut pelata mutta ei se ole ollenkaan sama asia), joten haaveeni olla ensimmäinen nainen NHL:ssä jäi muiden unelmien alle ennen pitkää.

Seuraan lätkää televisiosta, mutta paikan päällä nolostuttavan harvoin. Siksi lähdinkin innolla mukaan, kun NordicBet kutstui katsomaan Jokerit-Dynamo Moskova -matsia KHL-liigassa. (Viimeksi olen tainnut olla katsomassa Jokereiden peliä silloin kun Otakar Janecky vielä pelasi SaiPassa eli kaudella 90-91.)

Illan parasta antia oli päästä kiertämään matsin kulisseissa. Täältä ohjataan lähetyksiä ja hallispektaakkelia.

Ainoa luonnollinen valinta aveciksi tilaisuuteen oli tietenkin isäukko. Alkuun en oikein osannut päättää oliko kaikkien aikojen coolein vai noloin veto viedä bloggaajatapahtumaan oma vanhempi, mutta ensimmäistä se oli ehdottomasti! Mitä mahtavaa kiekkohistoriaa sainkaan samalla kun kiersimme katselemassa areenaa Jokereiden markkinointijohtaja Petri Ruohosen kanssa ja seurasimme peliä aitiossa! Isä lopetti pelaamisen 80-luvun alkupuolella ja ehti kuulemma muutaman kerran höykyttää jäällä tulevaa kiekkolegendaa, Jokereiden GM Jari Kurriakin. Itänaapurin joukkueet tulivat tutuiksi Neuvostoliittoon suuntautuneilla pelireissuilla. 

Showta ja valoja oli matsissa roppakaupalla enemmän kuin osasin odottaa. Kun minä olin nuori, jääkiekko-otteluiden lisäohjelmaksi riitti markan grillimakkara kahviosta!

Lisäksi faijasta oli paljon hyötyä, kun testasimme NordicBetin opastuksella live-vedonlyöntiä ottelun tuoksinassa. Aloittelijan tuuri yhdistettynä veteraanin asiantuntemukseen tarkoitti sitä, että yhdeksästä tekemästämme vedosta seitsemän tuotti voittoa! 

Kyllä kelpasi aitiosta seurata matsia. Isäukko ei tykkää olla kuvissa, mutta onnistuin nappaamaan hänestä (oikealla) paparazzi-otoksen.

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Ite oon SaiPafani ollu koko ikäni, vaikken kiekkoa itse päätynytkään koskaan pelaamaan. Edelleen katson televisiosta jokaisen SaiPan pelin, oikea iltojen kohokohta miulle :D

Lotta Katariina
Pumpui

SaiPa on paras!

Ana (Ei varmistettu)

Löysin eilen blogisi ja luin. Ja luin ja luin. Vaikka olen tällainen pitkistä ja tylsämielisistä aerobisista lämpeävä narukäsi, jonka voimailutaival on rämpimisasteella, hämmennyin niin paljon tekstisi kotoisuudesta. Ja yhtäläisyyksistä viimeistään siinä vaiheessa, kun metsässä lenkkeilyn syyksi mainittiin puitteiden tarjoamat syömismahdollisuudet.
Eli en voi kuin kiittää, olen kaivannut tällaista täysipäistä ja arkirealistista kuntoilublogia.

Lotta Katariina
Pumpui

Voi kiitos! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.