Jonkin sortin joogalentoa eli kokeilussa akrojooga

Pumpui

Onni on oma ja toverin ennakkoluuloton mielenlaatu, jonka ansiosta tulee kokeiltua mitä kummallisimpia juttuja.

Kävimme eilen Fitness Führer -Sofian kanssa kokeilemassa akrojoogaa. Helsingissä on parhaillaan meneillään AcroYoga Week, jonka tiimoilta järjestetään kaikille avoimia drop in -tunteja. Siellä mekin olimme heti aamusta puistossa hämmästelemässä, mihin sitä on tällä kertaa itsensä laittanut.

Niin että mikä ihmeen akrojooga? Tapahtuman järjestäjän sivuilla asiaa kuvaillaan näin: "AcroYoga on käytännössä pariakrobatiaa yhdistettynä joogan ja Thai Yoga hieronnan elementtejä. AcroYogassa  on pohjimmiltaan kyse kommunikaatiosta, yhteistyöstä ja hauskanpidosta." Itselleni ei kokeilukerran jälkeen oikein selvinnyt, miten akrojooga käytännössä eroaa pariakrobatiasta muuten kuin alkulämmittelyjen joogahenkisyyden osalta. Siinä missä ammoin akrotunneilla olimme hippaa tai muuten riehuimme kropat lämpimiksi, alkoi akrojooga hengittelemällä piirissä.

Unohtuiko retkituoli piknikille lähtiessä? Ei hätää! Kaverista saa tehtyä yllättävän tukevan istuimen. 

Hauskaa meillä oli yhtä kaikki. Omista sirkusvuosista alkaa pian olla se viitisentoista vuotta, joten pariakrobatian perusteet eivät enää olleet oikein hallussa. Lisäksi kun on sitten viime kikkailun kerännyt persoonaansa reilut 25 kiloa elopainoa ja aimo annoksen kömpelyyttä ja kuolemanpelkoa, ei temppuilu enää olekaan yhtä helppoa kuin ennen.

Parin tunnin aikana ehdittiin kokeilla monenmoisia temppuja aina perinteisestä lentokoneasennosta toisen säärien päällä seisoskeluun. Akrojoogassa ajatuksena on vaihdella rooleja ja treenikamuja niin, ettei kenenkään tarvitse yksinomaan olla toisen kannattelija tai se jota kannatellaan. Joogahenkinen vakavamielisyys loisti poissaolollaan, kun muksahtelimme toistemme päälle hysteerisinä kikattaen. Ohjaajat viittasivat usein tekemiseemme leikkinä, ja sitä se oikeastaan olikin. Välillä tekee hyvää vain puuhastella asioita yhdessä eikä treenata tavoitteet mielessä. Ellei tavoite sitten ole ymmärtää, miten ihmeessä saa nostettua parinsa  ylös tuoliasentoon ilman että survaisee vahingossa jalan treenikamun haaruksiin. 

Toisen säärten päällä seisominen: ei näytä kovin hienolta, mutta on yllättävän haastavaa. Molemmille osapuolille.

AcroYoga Week on käynnissä perjantaihin saakka. Aamuisin järjestetään drop in -tunteja kymmenestä kahteentoista, kertapiipahduksen hinta oli kymmenen euroa. Lisätietoja tapahtuman sivulta

Fitness Führerin blogista löytyy lisää kuvia ja ajatuksia kokeilusta, suosittelen tyyppaamaan etenkin hienon kuvasarjan tempun tekemisestä ja siitä selviytymisen riemusta!

Kommentit

Jooga ottaa riivajia sisään jotka aiheuttavat sairauksia. vain usko Kristukseen pelastaa.

Lotta Katariina
Pumpui

Toivo, eikö me jo puhuttu tästä että lakkaa spämmäämästä mun blogia mielipiteilläsi...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.