Jouluinen raakakakku

jouluraakakakku.jpg

Treenikaveri haastoi kehittelemään jouluun sopivan raakakakun, ja minä ryhdyin tuumasta toimeen. Kas tässä:

Jouluinen raakakakku

Pohja:
1 dl mantelijauhoa
2,5 dl paloiteltuja taateleita
3 rkl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
kardemummaa omantunnon mukaan
tilkka vettä

Täyte:
0,5 dl kookosöljyä
1 avokado
1/2 banaani
6 rkl raakakaakaojauhetta
tujusti kanelia

2 rkl hunajaa

Päälle:
viikunoita
granaattiomenan siemeniä

Aja pohja tasaiseksi massaksi sauvaskoittimella tai blenderillä. Homma helpottuu, kun pilkot taateleita pienemmäksi etukäteen. Taputtele pieneen piirakkavuokaan tai lautaselle leivinpaperin päälle. Laita kylmään odottamaan. Aja täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja lapioi pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele viikunoilla ja granaattiomenan siemenillä.

***

Melkoisen onnistunut tuotos, vaikka resepti syntyikin yhdistelemällä vanhoja tuttuja reseptejä ja lisäämällä talvisia mausteita. Viikunat ja granaattiomenan siement olivat täydellisiä suklaatahman päällä. Kakun testaajaksi päätynyt, raakaleipomuksiin vihkiytymätön seuralainen suhtautui aluksi epäillen kakkuun, mutta veti lopulta napaansa useamman palan kiitosten kera.

Kakun syöminen oli erinomainen päätös erinomaiselle viikolle. Etenkin treenien kannalta tämä oli mainio viikko, crossfit-treenejä oli viidet, lepopäiviä yksi ja tänään pääsin treenaamaan vapaauintia kaverin yksityisvalmennettavana. Ei pöllömpi viikko, tosiaankaan. 

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma