Juoksu = paskea

Pumpui

Eräs lukija esitti taannoin toiveen, että kertoisin siitä miten minusta tuli juoksija voimailijan lisäksi. 

Nytpä sen kerron: ei mitenkään. En ole mikään juoksija. En halua olla juoksija. Vihaan juoksemista! Juokseminen on maailman kauhein asia, eläinvideokerho-termein PASKEA!

Syy minun ja juoksemisen välirikkoon oli eilinen juoksutreeni, kahden minuutin vetoja 4:00-tahdilla. Viime aikojen juoksut ovat menneet todella hyvin, joten henkisiä henkseleitä paukutellen ajattelin että hyvinhän tämäkin menee. Vaan ei. Jalkojeni tilalle oli vaihdettu jonkinlaiset sementtipuikot, keuhkojen tilavuus oli pienentynyt ehkä kymmenesosaan normaalista. Muutaman vedon jälkeen oli pakko tiputtaa tahtia hiukan. Seuraavien vetojen jälkeen jo pelkkä normaali hölkkätahti tuntui kidutukselta. Lopulta nielin ylpeyteni (ja vähän itkuakin) ja kävelin rauhakseen kotiin.

Mitä jäätävää paskea! Vetoja juostessani ihmettelin, että ihanko oikeasti tällä samalla mätisäkillä juoksentelin ongelmitta polkumaratonin muutama viikko sitten. Ja männäviikolla vitosen 4:40-keskitahdilla. Ettei vain kroppani olisi näiden jälkeen korvattu toisella, sillä tällä ei tee yhtikäs mitään, juokse pitkään saatika nopeasti.

Kaipa tälle löytyy jokin asiallinen psyykkis-fyysinen selitys liiallisesta työ- ja treenikuormasta ja huonosti nukutuista öistä jne. jne., mutta tällä hetkellä haluan syyttää yksinomaan juoksua, jonka kanssa tekee mieli pistää välit poikki. Oikeastaan on aika hyvä, että järjestelmä kaatui kun yritin ilmoittautua alkuviikosta Karhunkierroksen 53 kilometrin kisaan, sillä nyt tuntuu että se olisi ollut se kuuluisa viimeinen matka.

 

 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Mä luulen että noi v**tu mitä p**kaa -hetket valitettavasti kuuluu about kaikkiin harrastuksiin. :'D Mä jaksoin 1,5 viikkoa ennen Kolia raahustaa just ja just kympin tasasella välillä kävellen, ja kuinkas sitten kävikään

En oikeesti ymmärrä juoksemisesta tai sen treenaamisesta yhtään mitään, mutta voisko toi etukäteen nopeuden määrittely olla osa ongelmaa? Että jos meniskin vaan sen mukaan, mikä sinä päivänä tuntuu sopivan reippaalta vauhdilta? :)

Lotta Katariina
Pumpui

Niinpä, eipä ole vielä sellaista harrastusta tullut vastaan jossa ei turhauttaisi :D

Yritetään kasvattaa mun vauhtikestävyyttä, niin siksi on ennalta määritellyt tahdit, että pääsisin joskus etanavauhtia nopeammin pidempiäkin matkoja . Ihan hirveää kyllä!

Hymyileoletupea

:D

Pakko sanoo tähän nyt vaan, että juma missä kunnossa nainen on! Jos tyyppi juoksee vitosen tommosella keskivauhdilla ni kyl mää ny vahvasti sanosin, että juoksu on kyllä ihan sun juttu! Mä kuolisin kilsan jälkeen :D

Toi tän kertanen treeni nyt sattu oleen vaan se sun viikon paska lenkki (mitä tommoset vetolenkit nyt aina on). Mulla on viikossa aina yks lenkki joka on täyttä kuraa ja haluun lopettaa koko touhun sen takia. Yleensä se on viikon eka lenkki. Oon jo oppinut hyväksymään sen ja hautaan aina mielestäni noi paskat lenkit saman tien. 

Joten uutta putkeen vaan ja niitä Karhunkierroksen myynti-ilmotuksia kyttäämään keväällä. 

Lotta Katariina
Pumpui

Nuo paskat lenkit on kyllä pahoja. Jos cf-treeneissä on paska päivä, sen pystyy jotenkin hanskaamaan paremmin, juoksulenkillä vaan on jossain keskellä skutsia itkeskelemässä kun menee huonosti :D 

Katri Ilona
MaraKatri

Kuulostaa tutulta. Juoksu on p*rseestä välillä ja sitten taas yhtäkkiä, usein odottamatta kulkee.

Mä oon kanssa huomannut tuon henkisen ja fyysisen kuorman vaikuttavan isosti. Viime keväänä olin pari kuukautta juoksematta yhtään, kun ei vaan kerta kaikkiaan napostellut. Tahti töissä oli kova eikä siitä seurannut mitään hyvää oman lajin pariin. Kaikki (!) tän vuoden juoksukisat on menneet penkin alle, ennen kaikkea puolikkaat. Tosin täytyy myöntää, että ehkä kevään puolikkailla myös omat odotukset oli liian kovat tasoon nähden, kun silloin vähän yli vitosen kilsatkin tuntui hetkittäin tuskalta vaikka aiemmin olin juossut niitä suht kevyesti. Oli vaan liikaa kaikkea.

Mut kyllä se sieltä taas lähtee, sulla nelosen vedotkin. (: Treenit on niin päivästä kiinni! Ja KK:lle tulee kyllä varmasti paikkoja, toivottavasti nähdään siellä viivalla!

Lotta Katariina
Pumpui

Muu kuormitus vaikuttaa kyllä hurjasti, lauantaina juoksu kulki jo paljon paremmin kun oli nukkunut ja syönyt huolella. 

Toivottavasti nähdään KK:ssä, pitää väijyä peruutuspaikkoja! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei kannata heittää kirvestä kaivoon tai lenkkareita ojaan (?). Itsekin voin juosta kympin tuota 4:40 vauhtia, mutta 4:00 min/km vauhtisia 1km vetoja ei kyllä mene kuin pari. Mielestäni ero 4:00 ja 4:40 välillä on paljon kovempi kun jos vertaa vaikka 5:00 ja 5:40 aikoja, en kyllä tiedä miksi, mutta kun mennään alle 5:00min/km vauhdin, tuntuu että jokainen 5 sekka pois ajasta on ihan hirveän työn takana. :D (saati sitten kun lähestytään 4:00 vauhtia...)

Lotta Katariina
Pumpui

Niinpä! Tuntuu että jos saa viisi sekkaa km-ajasta pois, joutuu tekemään triplasti töitä siihen aikaisempaan tahtiin verrattuna :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.