Kehityskeskustelussa

Meillä on duunissa käynnissä kehityskeskustelukierros, josta inspiroituneena päätin käydä treeniaiheiset kehityskeskustelut itseni kanssa.

IMG_4974.JPG

Lotta: Hei Lotta, istu alas. Otatko kahvia?

Lotta: Hei Lotta. Mielellään, kiitos.

Lotta: Aloitetaan sitten. Mikä on treenissäsi palkitsevinta?

Se, että tuntee kehittyvänsä ja pystyvänsä parempiin suorituksiin. Tärkeää on myös se, että treeni toimii vastapainona stressaavalle työlle. Ja valehtelisin jos väittäisin ettei paremman näköinen peilikuvakin tuottaisi tyydytystä.

Mitkä asiat ovat edistäneet treeniesi hoitamista ja tavoitteiden saavuttamista?

Ehdottomasti eniten se, että minulla on oma valmentaja. Jukka-Pekka on tehnyt minulle treenejä jotka käyvät heikkouksieni kimppuun. Hanuristahan se on, että on kaikissa treeneissä lähtökohtaisesti kehno, mutta kehitystä on tullut huimasti. Lisäksi olen pitänyt raivokkaasti kiinni treeneihin menemisestä kaiken kiireen keskellä ja vaikka herännyt työmatkalla kuudelta aamulla tekemään päivän treenit.

IMG_4970.JPG

Koetko joitakin asioita treenien hoitamisessa tai omassa roolissasi hankalina/ongelmallisina?

Töitä on niin paljon, että treeni kärsii ajoittain. Välillä keskittyminen ei ole optimaalista, kun päänuppi askartelee muiden juttujen parissa.

Miten olet mielestäsi onnistunut henkilökohtaisten tavoitteidesi saavuttamisessa? 

Aika hyvin, itse asiassa. Juoksu kulkee entistä vauhdikkaammin ja voimaakin alkaa tarttua, vaikka välillä tuntuukin että tuskastuttavan hitaasti.

Mihin suuntaan toivot treenisi kehittyvän tulevaisuudessa?

Janoan haasteita, ja selkeät konkreettiset tavoitteet motivoivat parhaiten. Kiinnostaa viedä pidemmälle tätä kestävyysurheilun ja voimailun yhteensovittamista. Toisaalta taas haluaisin panostaa vielä enemmän voimailuun, se kiehtoo minua valtavasti. Voisipa vain treenata ja kirjoittaa!

Millaisia tavoitteita sinulla on seuraavalle vuodelle/vuosille? 

En tiedä! Pitäisi päättää mitä kohti mennään, mutta en osaa vielä sanoa. En oikein osaa hahmottaa, missä olen hyvä ja mitä minun kannattaisi tehdä. Lähiaikojen tavoitteita on ehdottomasti painonnostotekniikan kehittäminen ja uuden rinnallevetoennätyksen tekeminen. Ensi kesänä haluaisin juosta ultramaratonin. Pitänee päättää jokin tarpeeksi typerä ja haastava hullutus ja ruveta treenaamaan sitä varten. Ehkä sinä voisit auttaa tavoitteiden hahmottamisessa?

Keskitytäänpä nyt sinuun. Mitkä ovat osaamisvahvuutesi ja toisaalta osaamisaukkosi ajatellen tämän hetkistä treeniäsi?

Mikä helvetin sana on osaamisaukko? Vahvuuteni on varmaankin se, että nautin treenaamisesta ja yritän aina tehdä parhaani. En koe olevani mitenkään hyvässä kunnossa tai voimakas tai taitava, mutta kai minä ihan säällisesti pärjään. Osaamista pitää petrata joka osa-alueella, etenkin liikkuvuutta ja voimaa. Ja henkistä kovuutta pitäisi kehittää rutkasti lisää. 

Taidat olla vain turhan vaatimaton, hyvinhän sinulla menee. Haluatko vielä tuoda esiin jonkun muun asian, josta toivoisit keskusteltavan tässä kehityskeskustelussa?

Kiitoksia, omassa mielessäni olen aina heikko ja huonokuntoinen räpiköijä, mutta ehkä olet oikeassa. Eipä minulla muuta kuin että voitaisiinko lopettaa tämä turhanpäiväinen lätinä, juoda lisää kahvia ja mennä sitten treenaamaan?

Kuulostaa hyvältä. 

(Kehityskeskustelun kysymykset nappasin Lapuan kunnan kehityskeskustelulomakkeesta. Luojan kiitos meillä ei käytetä kehareissa kaavakkeita, ottaisin varmaan lopputilin jos pitäisi kirjoittaa osaamisaukoistaan.) 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *