Kesäksi kuntoon (neljässä viikossa)

Pumpui

Kesäksi kuntoon! Vielä ehtii! Kahdeksan viikkoa aikaa!

Tuntuu että vähän joka tuutista on tullut tätä sanomaa viime päivinä. Minä ajattelin pistää paremmaksi, siinä toivossa että kesä koittaisikin nopeammin, ja olla kesäkunnossa neljän viikon päästä.  

Minun kesäkuntoprojektini ei vain liity suoranaisesti nihiin perinteisiin kesäkuntomittareihin eli pienempään navanympärykseen ja kovempaan suorituskykyyn. Oma henkilökohtainen KK-projektini tähtää enemmänkin tapojen parantamiseen ja pienten asioiden muuttamiseen elämässä. Seuraavan neljän viikon aikana aiion taklata neljä eri kohentamista kaipaavaa osa-aluetta elämässäni ja ottaa asiakseni yrittää tehdä asialle jotain viikon ajan. Toiveena totta kai olisi saada ahaa-elämyksiä ja ehkäpä eväitä jatkaa paremmalla tiellä KK-projektin jälkeenkin. 

1. viikko: Vesi ja riittävä juominen
2. viikko: Riittävä ja laadukas uni
3. viikko: Valittamisen välttely
4. viikko: Vätystelyn lopettaminen

Jokaisesta osa-alueesta lisää omalla viikollaan, niin syitä miksi juuri nämä kuin keinoja joilla ajattelin asioiden kimppuun hyökätä. Samalla tavalla kuin kesäkuntoprojekteissa yleensä, on mielessä kirkkaana putken päässä aivan uusi ihminen. Tai sitten ei. Ei kukaan muutu muutamassa viikossa toiseksi, oli kyse sitten napaläskistä tai tavasta kitistä turhista eroon hankkiutuminen. Mutta ehkä neljän viikon päästä kesää kohden menee hitusen koherentimpi, tarpeeksi juova ja nukkuva sekä turhat märehtimiset pois jättävä tyyppi. 

Tämä viikko meni melkoisen vähäurheilullisissa merkeissä. Ärhäkkä allerginen reaktio vei näkökyvystä ison siivun pariksi päiväksi ja teki olosta muutenkin melkoisen tukalan. Alkuviikosta pääsin kavereiden suosiollisella avustuksella opastetuille kävelylenkeille ja näkökyvyn hitaasti parantuessa kävin jopa kerran crossfit-treeneissä. Viikonloppu meni iloisesti pihapuuhissa, mutta nyt silmät äkäilevät sen verran, että en laske suuria toiveita sille, että alkuviikosta vielä näkisi mitään kunnollista jumppailla, kun kirjoittaminenkin on jo haastavaa. Männessä näkköö. Tai ei.

 

Kommentit

Anne_L (Ei varmistettu) http://somethingaboutmypassion.blogspot.com

Miten tuntuu että kaikilla on joku vedenjuontiin liittyvä projekti meneillään..? Mäkin yritän nyt hörppiä sen pari litraa päivässä, tuntuu ihan mahdottomalta kun on aiemmin juonut vähän miten sattuu. Huomaa kyllä että on usein päänsärkyä ja näivettää kun ei muista juoda kunnolla vettä. Nyt vaan pitää ottaa tavaksi.

Lotta Katariina
Pumpui

Kai se on sitä että se on niin yksinkertainen mutta tärkeä juttu. Kaikki tietää että pitäis juoda vettä tasaisesti pitkin päivää mutta toteutuksen kanssa on sit eri asia.

Miia_pau
Kolmas linja

Hahaa, uin vastavirtaan tässä vesiasiassakin. Ts. en ihan tajua päämäärätietoista veden ryystämistä. Vettä juodaan kun on jano ja ruokaa syödään kun on nälkä, noin niinku pääsääntöisesti. Tietty jos selkeästi saa päänsärkyä tms. liian vähästä juomisesta niin ehkä siihen on hyvä kiinnittää huomiota, mutta en kyllä  tajua tätä, että pitäisi jotenkin tavoitteellisesti litroittain kiskoa vettä ihmisen. Ei pidä! :D

Lotta Katariina
Pumpui

Miia, vanha vastarannan kiiski! :D Mie en ota mitään ihmeellisiä tavoitteita määrästä, vaan enemmänkin tavoite juoda tasaisemmin vettä koko päivän ajan. Mä kittaan aamupäivällä kyllä mutta illalla en muista ja sitten on öisin ihan hrevoton jano.

 

Suvi K.
Sisunainen

Hyvältä kuulostaa! :)

Mun ajatuksia kesäkuntoprojekteista yleisellä tasolla: http://www.lily.fi/blogit/mie-puntti-ja-paistinpannu/rantakuntoon-kesaksi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.