Kun ajaa maasturilla, ei tarvitse katua

Pumpui

Rän rän, niin sitä ajeltiin maasturilla pitkin Espoon metsiä! Lähdin hetken mielijohteesta ja kymmenen minuutin varoitusajalla kavereiden seuraksi ulkoiluttamaan Jeeppiä maastoon. Lystiä ja sydämentykytystä riitti koko päiväksi.

Ämmänsuon kaatopaikan kupeessa sijaitsee Kulmakorven Off-Road-keskus, jossa pääsee luvan kanssa ajelemaan maastokelpoisilla kulkupeleillä. Kun kurvasimme päällystetyltä tieltä laavulle, jonka eteen oli parkkeerattu jos jonkinlaista maasturia ja hyökkäysvaunua, tunsin saapuneeni tilanteeseen, jossa olin harvinaisen vähän omalla osaamisalueellani. Ajokortittomana kaupunkipyöräilijänä ja autoista mitään tietämättömänä naisena taisin olla melkoinen poikkeus keskuksen normaaliin asiakaskuntaan.

Moottoriurheilussa ei ole ekologiselta kannalta minkään valtakunnan järkeä, mutta en voi kieltää, etteikö päristely pitkin Espoon metsiä olisi ollut ihan pirun hauskaa. Hurjaa rallia ei umpimetsässä voi pistellä menemään, sillä jos mielii ajella mobiilillaan vielä takaisin ihmisten ilmoille, pitää pääosin ajaa varovaisesti ja harkiten. Auto kiipesi yllättävän ketterästi kallioille ja pääsi irti monestakin pahasta paikasta. Kerran sentään tarvittiin vinssausapua, kun kaara jäi tiukasti mutalilluun kiinni. Onneksi oli vieressä toinen autokunta, josta auliisti tultiin nostamaan Jeeppi ojasta ylös.

Päivä tarjosi monenlaista sydämentykytystä. Pojat ajoivat hirmuisen taitavasti, mutta kyytiläistä hirvitti silti. Yhdessä kohdassa ei kuulemma ollut kaukana, etteikö auto olisi kääntynyt katolleen. Eniten pulssia kuitenkin nostatti, kun minut iskettiin auton rattiin "helpolla ja tasaisella" osuudella. Olin elämäni toista kertaa kuskinpukilla, ja kikatuspaniikki oli sen mukainen. Onneksi oli automaattivaihteisto ja asiantunteva opastus, niin töksähtelyä ja allekirjoittaneen kasvojenmenetystä pahemmilta havereilta vältyttiin. 

 

Olen jo pitkään harkinnut autokouluun menemistä, sillä olisi kiva päästä välillä autoilemaan esimerkiksi reissun päällä. Nyt polte autoiluun kasvoi taas, ja mietin josko sitä oppisi ikänainen ajamaan. Vinkkejä kivoista autokouluista Helsingissä otetaan mieluusti vastaan!

Kiitos Tapiolle ajelusta ja videosta, ja hatunnosto siitä että päästit tällaisen torvelon autosi rattiin! Ja kiitos A.T. kuvasta ja seurasta!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.