Kun käsipaino koituu kuolemaksi

Pumpui

Jos näitte tänä viikonloppuna minut horjahtelemassa pitkin Helsinkiä, en suinkaan ollut humalassa vaan kärsin tehokkaan jalkatreenin seurauksista.

Perjantain treeniohjelmassa oli iloinen jumppa nimeltään ”death by dumbbell walking lunges”. Eli yksinkertaisuudessaan: raskaat käsipainot käsiin ja askelkyykkyjä tekemään. Ensimmäisellä minuutilla yksi askel, toisella kaksi, kolmannella kolme ja niin edelleen, kunnes ei vain pysty enää enempää ja tekee mieli kuolla pois.

Death by -treenit ovat yllättävän ovelia ja poikkeuksetta ihan hirvittäviä jumppia. Joka kerta sitä luulee ensimmäiset minuutit, että tämähän on helppoa ja hauskaa, mikäs tässä tehdessä. Vaan kun toistot lisääntyvät ja palautumisaika hupenee, alkaa usko mennä. Lopulta sitä oikeastaan toivoo jo kuolemaa, kun ei enää millään haluaisi jatkaa. Kun raahasin treenin jälkeen rappusissa itseäni ja painojani takaisin salille (sadistivalmentaja oli tietenkin laittanut meidät tekemään tämän alakerran tyhjässä hallissa), tunsin pahinta poltetta jaloissa ja käsissä miesmuistiin. Ja ihmekös tuo: olin kaiken kaikkiaan hoippunut eteenpäin 35 paunan käsipainojen kanssa 222 askelta.  

Jos kiinnostaa saada muutamassa kymmenessä minuutissa jaloistaan ja forkuistaan kaikki irti, suosittelen lämpimästi kokeilemaan oheista jumppaa. Kalenteria kannattaa tosin katsella sillä silmällä, ettei ole seuraaviksi muutamiksi päiviksi buukannut esimerkiksi pyöräilyä, muuttoapuna toimimista tai puolimaratonia. Tai mitään kevyttä kävelyä raskaampaa. En suosittelisi menemään edes sunnuntaikirkkoon, jos ei halua parahtaa tuskasta joka kerta kun joutuu kampeamaan itsensä seisomaan ja takaisin istumaan.

Muita hauskoja tapoja kiduttaa itseään:

  • Death by burpees
  • Death by burpee pull-ups
  • Death by deadlifts (1,5 x oma paino)

Kuva: Ben

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Tuota burpee-versiota oon tehny pari kertaa, mutta en muita. Askelkyykkävely kuulostaa toimivalta mutta tulee varmaan aika paljon pidempi treeni. :D

Lotta Katariina
Pumpui

Tietty jos ottaa ihan poskettoman kokoiset käsipainot niin lysti loppuu aikaisemmin :D

Suvi K.
Sisunainen

Aivan. :D Saako udella monta kierrosta meni?

Lotta Katariina
Pumpui

20 täyttä kierrosta + 12 toistoa. Käsipainot olivat 35 paunaa laaki, eli yhteensä oli lisälastia vajaat 32 kiloa. 

HeidiNK
Elämänmeno

Auts!

Lotta Katariina
Pumpui

Todellakin :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.