Lajikokeilussa squash

Pumpui

"Oletko jo valmis häviämään 6-0?"
"You're going down, woman!"

Näillä sanoilla aloitettiin eilisiltainen ystävällismielinen kössiottelu minun ja kaverin välillä. Olimme ottaneet ja varanneet Merihaassa sijaitsevasta palloiluhallista squash-salin. Itse olen pelannut kössiä muutaman kerran vuosia, vuosia sitten, pelikaveri on hakannut pientä palloa pleksikuutiossa useampaankin otteeseen.

En ole mikään suurin mailapelien ystävä, mitä tulee lajien seuraamiseen, mutta itse pelaan kyllä mielelläni. Kössi on tällaisen äärimmäisen satunnaisen palloilijan tennis, jossa pääsee huomattavasti nopeammin jyvälle pelin kulusta. Vartin lämmittelyn ja toisen mokoman harjoittelun jälkeen olin valmis ottamaan ystävästä mittaa. 

Uhostani huolimatta hävisin jokaisen erän. Kampohin pistin kyllä kovasti. Pelikaveri vain oli hänkin hirmuisen kilpailuhenkinen, kokemuksensa päälle. Säälistä ei häneltä pisteitä irronnut, ja ärräpäitä huudettiin puolin ja toisin niin, että koko palloiluhalli kaikui. Tunnin pelailusta tuli aivan järkyttävä hiki ja hapotus, tosin alla oli jo aikaisemmin päivällä tehty kovasykkeinen crossfit-treeni. Kroppa ei selvästikään ole tottunut näin äkkinäisiin liikkeisiin ja räjähtävään liikkumiseen. Tekisi treeniregiimille varmasti hyvää lisätä sekaan tällaista vapaamuotoisempaa ja ei kovin tavoitteellista höntsäilyä. 

Kämmäilyttä ei päivän lystistä selvitty. Kun pelit olivat ohitse ja kössilaatikon ovi auki, innostuin vielä kerran mätkäisemään pallon seinään. Ja sinnehän se lensi, suoraan avonaisesta ovesta ulos ja alas kentällä pelattavan futsal-ottelun keskelle. Nolojen tilanteiden nainen kiittää ja kuittaa. Lisäksi vaatisin treenivarusteisiin pakolliseksi kypärän ja kyynärsuojat, sen verran monta kertaa vedin pää ja yläraajat edellä päin seiniä pallon perään pinkoessani. 

Olen jo monena kesänä haaveillut meneväni tenniskurssille. Nyt taas muistui mieleen, kuinka hauskaa pallopelaaminen voi parhaimmillaan olla, joten ensi vuoden liikuntatavoitteisiin voisi hyvinkin lisätä tenniksen alkeisiin ilmoittautumisen.

(Tämän tärkeän viestin tarjosi squashyhdistys palloiluhallin kahviossa)

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.