Laulaen tuli, hikoillen meni

Pumpui

Eli mihin kaikkeen sitä onkaan tullut liikuntaharrastuksen nimissä tuhlattua?

Kirjoitin viime viikolla liikkumisen hinnasta. Eräs kommentoija pyysi listaamaan omia menojani, ja minähän tein työtä käskettyä. Kuluja tarkastellessa selvisi kaksi asiaa: olen melkoinen tarjoushaukka ja mestari käyttämään rahaa treenaamiseen.

Otin tarkasteltavaksi ajanjaksoksi kuukauden tästä päivästä taaksepäin. Itse liikuntaan liittyvät kulut näyttivät tältä:

- City Gymin jäsenyys: 25 € (ostin puolen vuoden jäsenyyden tarjouspäivänä muistaakseni 150 eurolla)

- Taitoliikuntakeskuksen perjantaiaamun akrobatiat: 3 x 6 €

- kertavisiitti uimahalliin: 5,30 €

- käynnit Kisahallilla: 4 x 3 €

- kertavisiitti Cave-boulderointikeskukseen (sis. kenkävuokran): 13 €

- hot jooga kaveriporukalla: 2 x 8 €

Yhteensä: 89,30 €

Viimeisin kuukausi on ollut siitä erikoinen, että olen säätänyt siellä sun täällä, mikä selittää kertamaksuja vähän joka paikkaan. Ei tuo kauhean paljoa ole, jos ottaa huomioon mitä kaikkea olen ehtinyt muutamassa viikossa tehdä. Jumppakeskusten kuukausimaksut taitavat olla samaa luokkaa.

Toinen menoerä ovat olleet treenikamat, joita olen näemmä viime viikkoina ostanut melkoisesti:

- Stadiumin alerekistä Niken treenitoppi ja Socin treenitoppi: yhteensä 22 €

- Play.comin superalesta kaksi Orcan treenitoppia ja Orcan uikkari (postikuluineen): 32 €

- Stadiumista kanta-asiakasalennuksella salihanskat ja Niken shortsit: 26 €

- Better Bodiesin treenitoppi puoleen hintaan Kampin Fressin respasta: 25 € (meikäläinen bongaa alennukset vaikka mistä :D)

Yhteensä: 105 €

Tässä kohdassa täytyy huomauttaa, että en yleensä osta näin tolkuttomasti treenipaitoja, en suinkaan! Edelliset treenivaateostokset ajoittuvat elokuun alkuun. Olen vain sellainen tarjoushaukka, että jos jotain jumppakamaa huokealla näen, sen todennäköisesti myös ostan. Erityisen tyytyväinen olen noista Orcan kamoista, jotka maksavat normaalisti ihan järkyttävän paljon.

Summa summarum (eheheh): Periaatteessa treenikustannukseni voisivat olla vain 25 euroa kuussa, jos malttaisin käydä vain salilla enkä ostelisi uusia pukineita. Tässä kuussa vain oli tarve sekä salin ulkopuoliseen toimintaan että treenivaatteisiin.

Aloin samalla listata isompia hankintoja vuoden varrelta. Tästä listasta tuli melkoisen pitkä, enkä edes halua laskea, millainen summa tuo kokonaisuudessa edes on. Ei hyvälle voinnille, kunnolle ja mielentyyneydelle kuitenkaan voi laskea kilohintaa. Mutta tällaiseenkin on tänä kalenterivuonna tullut pistettyä rahaa:

- salijäsenyys, kamppailusalien jäsenyydet: muutama satanen

- 2 painiseminaaria: yht. 120 €

- brassijujutsu-gi: 150 € (varmaan ainoa normihintaisten rekistä hankkimani vaate: lisäksi tyttöjen koon git ovat puolta kalliimpia kuin poikien, mikä on vähän epistä!)

- vapaaotteluhanskat: 52 €

- Adidaksen maastojuoksulenkkarit Sokoksen alesta: 47 €

- joogamatto 30 €

- talvijuoksupuku Haltin outletista: 70 €

Kuntoilu syö matkustelun ohella isoimman osan ylimääräisistä varoistani. Eikä se haittaa. Sekä treenaaminen että reissaaminen tarjoavat juuri sitä mitä kaipaan elämääni: pään tyhjennystä, stressinlievitystä, uusia kokemuksia, jotain kerrottavaa. Minä en oikeastaan osaa käyttää rahaa normivaatteisiin, ja pistän vain pitkin hampain rahaa kampaajakäynteihin ja kosmetiikkaan. Nyt olen miettinyt pitkään, antaisiko periaatteeni periksi pistää talvireissun ajaksi rahaa johonkin niin turhanpäiväiseen kuin ripsienpidennykseen.

Sen verran hurjalta tämä listaus näytti, että ensimmäinen uudenvuodenlupaus voisi olla treenivaatehankintojen vähentäminen. Nyt on toppia ja housua vaikka lampaat söisi.

Haastankin nyt teidät, armaat lukijani, miettimään samaa: meneekö liikkumiseen liikaa vai liian vähän rahaa? Kertokaa se alla! Tai kirjoittakaa siitä postaus ja linkatkaa se kommenttikenttään!

Kommentit

Marikki Patrikka (Ei varmistettu) http://blog.marikki.com

Kyllä mä oon tän näin pähkäillyt, että omaan terveyteen saa laittaa ihan loputtomasti rahaa. Paitsi että jumppakeskusten kuukausimaksut on ihan sairaita! Ja kuinka usein niissä oikeasti käydään? Mutta muuten, niin hyviin treenikamoihin kuin itse treenaamiseenkin saa panostaa. Mä tykkään kaikenmaailman sarjakorteista ja jopa kertamaksuista, eipähän tule maksettua kuukausimaksuja sitten kun innostus hiipuu! Välineurheilijaksi en kuitenkaan tunnustaudu, pikemminkin uudet lajit alkaa nolla-välineistöllä ja vasta pitkän harkinnan jälkeen ostetaan kunnon kamppeet.

Aikuisena saa käyttää rahansa mihin tahtoo, ja jos ne haluaa käyttää treenaamiseen ja hengissä pysyttelyyn niin ei se väärin ole. :)

Liikaa menee :) Viimekuussa about 200e  ja mulla ei ees oo palkkatuloja. Hirveetä! Pitäskö mua hävettää? Kirjoitin asiasta ihan oman postauksen, johon pääsee tästä: http://www.lily.fi/palsta/kehraysta-ja-murinaa

Lotta Katariina
Pumpui

Marikki: Totta! Aikuisen ihmisen iloja se, ettei kukaan tule määräämään rahankäytöstä :D

NinaMaria: Ei pitäis hävettää. Jos se tuo elämään sisältöä, niin se on oikein :)

  • Crossfit-salin kk-maksu 75e
  • Uimahallin kertamaksu 2,80e (alennettu hinta)
  • Niken treenitoppi alennuksesta 14e
  • H&M treenitoppi 10e
  • Urheilutrikoot Cubuksesta 25e
  • Heraproteiini 22e

Tuollaiset menot kuluvan marraskuun ajalta. En usko että loppukuusta tulee enää ostettua mitään (ellen satu löytämään jotain huipputarjousta :D). Liikuntaan kuluva summa on tässä syksyn aikana vakiintunut suunnilleen 100-150e/kk välille.

Joitain kuukausia sitten kului paljon enemmän rahaa kun maksoin vähän aikaa päällekkäin edellisen kuntosalin maksua (55e/kk) ja Crossfitin On Ramp -kurssia (105e) ja ostin vielä uudet treenikengät (Niket alennuksesta 50e) ja lenkkeilytakin (alesta 40e). Onneksi nyt on treenivaateasiat kunnossa eikä luultavasti tarvi tehdä mitään isoja hankintoja pitkään aikaan. Alennuksia kyllä kierrän ja ostan kivoja treenitoppeja ja vastaavia aina kun löytyy joku kiva edullisesti. :D

Lotta Katariina
Pumpui

Toistuva elementti näissä listauksissa näyttäisi olevan Niken treenitoppi alennuksesta, 14 euroa :D

marietta

Joka kuukausi maksan 75 euroa kun tosalin jäsenyydestä. Muuten rahaa menee melko satunnaisesti, jopa harvoin, vaikka haaveilenkin jatkuvasti uusien treenivaatteiden ostamisesta. Eilen ostin juuri kuntohulavanteen (!!!), 17,95e ja viime kuussa Lindexin urheilurintsikat, n. 20e. Keväällä ostin pari urheilutoppia ja juoksukengät (outlet-alesta nämäkin). Menisiköhän siihen sitten n. 100e kuussa, jos laskee kk-maksun lisäksi aina yhden tuotteen kuukauteen. Hmm. Enpä olekaan tullut ennen ajatelleeksi! Urheilijan identiteettini pönkittyy! Pakko ehkä tehdä oma postaus. Pönkittyy vähän lisää. :)

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Samoissa mennään, satku kuussa tuli lopputulokseksi myös näille verkkareille. Kiitti haasteesta: http://www.lily.fi/juttu/treenilompakko-auki

Anna... (Ei varmistettu)

Niken juoksutakki 15 € ja vivo-juoksuopetus 70 €. Sali on työpaikan (vsruskunta) ilmainen, samoin esimieheni painonnosto-ohjaus kolmesti viikossa. Uimahallikäynnit tarjoaa samoin työ. Mulla menee siis normisti 0 euroa kuusss liikuntaan, toki välineitä onn ostettava välillä. Ja harrastuksia on siis paljon painista ja crossfitista hiihtoon.
Työkavereissa on vaan niin paljon jopa valmentajakavereita, ettei tarvise mennä erikseen tunneille treenaamaan. Ja vastapalveluksena pidän voimamiehille entisenä voimistelijana vähän liikkuvuustreeniä.

tiiti
ite puin

Hihii, ollaan salihanskasamikset :D Tosin mulla ne on jo iloisen ruskat sieltä kämmenpuolelta, joka saa minut pohtimaan, olikohan puhtaanvalkoinen nahka se kaikkein käytännöllisin värivalinta :D

Mun jumppasali maksaa 65€ kuussa. Käytännössä treenaan vain tuolla salilla ja satunnaisesti juoksua, eli muita kuukausimaksuja en maksa (oikeasti ne muut kivat jutut, esim. joku crossfit tai telinevoimistelu on vaan niin kaukana, että tiedän, ettei mun vaan tule mentyä, en ole siis säästeliäs keskittäjä, vaan laiska).

Muut rahat sitten menee treenivaateksiin fiilispohjaisesti (ostaisinko vaikka 50-100/kuussa), kenkiin vähemmän kuin pitäisi ja toppeihin+housuosastoon taas reilusti enemmän kuin tarvitsisi.

Eli kokonaisuudessaan reilu satanen, mutta alta pari/kk.

ps. Mistä saa Niken treenitoppeja alennuksesta 14 eurolla?

FFFifi
Fitness Führer

Voi apua...uskallankohan alkaa laskemaan..? Mulla kun menee rahaa melkein pelkästään kamoihin ja se ei ole pieni summa :D Ja juoksutapahtumien osanottomaksuihin...tosi järkevää, ihan kuin sitä ei voisi mennä vaan itekseen juoksemaan!

Oivoi, enhän yllä tällä hetkellä millään minkäänlaisiin summiin :D

Kaupungissa asuessani meni kuntosalikuluihin kuukaudessa 55euroa ja kuntonyrkkeilyn 10x korttiin 40euroa.
Nyt asun pikkukylässä, jossa käyn kylän salilla ilmatteeksi, ei siis mitään hienoa kuntosalia prameine laitteineen vaan peruslaitteita vuodelta x irtopainojen kera. Mutta sekin käy ;) Käyn juoksemassa, joten sekin on ilmaista, ja koirien kanssa metsätreeniä, öh sekin ilmaista.

Viereisillä paikkakunnilla (30km säteellä) on onneksi muutama isompi kuntokeskus jossa pidetään jopa ryhmäliikuntatunteja, 10x kortti taisi olla 80euron luokkaa, tämä vielä harkinnassa. :)

Treenivaatteita itse ostan kanssa mieluummin kuin normivaatteita! Viimeisin ostos kesän jälkeen (?!?!) Adidaksen juoksupusero Stadiumin kanta-asiakas tarjouksesta 39e. Olisin ostanut itse metsästyspukuni mutta mies ostikin syntymäpäivälahjaksi, säästyi siis 80euroa, oli tarjouksessa, ja osti vielä metsäkengätkin 70e alennuksesta.

 

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mää saan kulutettua ainakin sen 200e/kk. Ohhoh :D Tosin mää ostan mielummin kivan treenitopin kun kivan tavallisen topin kun "no käytän tota treenipaitaa kuitenkin enemmän".

http://www.lily.fi/juttu/pohjaton-kaivo

 

Niitä Niken 14 e toppeja taitaa olla aika monella :) sen verran iso erä niitä oli tuossa lähi stadiumissa. Samoja sai muuten hulluilta päiviltä mutta kalliimpaan hintaan. Ja on ollut kyllä todella hintansa arvoinen. Yllättävän laadukas eli toimii.

Lotta Katariina
Pumpui

Mun 14 euron Nike-toppi on semmoinen logolla varustettu dri-fit, joka venähti ihan muodottomaksi ekassa pesussa :/

 

Laura Koo (Ei varmistettu)

Fiksuahan se itseensä investointi on ;) Ja kyllä minäkin kuntooni mieluummin rahaa pistän kuin vaikka ripsiin. Asianmukaiset reenivermeet kuuluu myös asiaan.

Mutta oon tässä neljännen vuoden yliopisto-opiskelijana harkinnut valmistumisen pitkittämistä, kun yo:lla saa nauttia niin halvoista sali- ja jumppamaksuista! :D Alle 100 e vuodessa, siis vuo-des-sa. Nyt oon vaihdossa toisessa Euroopan maassa, ja maksoin puolen vuoden sportspassista (sis. sali, jumpat, pilates, uinti ..) 85 euroa. Täähän on melkein ilmasta normimaksuihin verrattuna. Noh, onneks se valmistuminen ei vielä lähiaikoina uhkaa..

Mut sen on täällä vaihdossa huomannu, et pakon edessä (lue: ei yhtään lainkaan ollenkaan tilaa matkalaukussa) uutta nuttua ei tuu ostettua. Lenkkarit ostin, kun juoksin vanhat kirjaimellisesti puhki. :D Mutta ne lensikin suoraan roskiin, eivät lähe takasin Suomeen. Toisaalta tiedän jo nyt, että Helsinkiin päästyäni hyörin ja pyörin Interin ja Stadiumin rekeillä hypistelemässä kaikkea innosta soikeana. Ja niitä toppeja tarviin oikeasti.

Lotta Katariina: samoista paidoista taitaa siis olla kyse. Mun ei todellakaan oo venahtanut, mutta huomasitkos muutes, että pesuohjeessa luki 30. Olin iteki eka hämmästynyt mutta hyvänä on sillä pysynyt. Aattelin eka et miten mikään reenivaate voi puhdistua niin alhaisessa tilassa mutta puhdistui.

Lotta Katariina
Pumpui

Anna...:lla taitaa olla ideaalitilanne, kun on ilmainen sali ja vielä painonnosto-opetustakin!

tiiti: Mä kans mietin noiden hanskojen väriä, ne kun ei oo ekan käyttökerran jälkeen enää kauhean valkoiset :D toisaalta nyt tietää ettei ehkä kannata ainaa naamaansa räveltää jos paljain käsin puntteja nostelee..

Fffifi: Kyllä musta juoksutapahtumiin voi pistää rahaa. Onhan se ihan eri asia juosta vaikka puolimaratoni yksin kuin seurassa!

NinaMaria: No katos perkelettä. 30 lukee pesulapussa! Mä olen olettanut automaattisesti että se pestään neljässäkympissä! :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hmmhmm.

Salijäsenyys maksaa 8 taalaa kuussa. Bikram-jooga maksaa 60 taalaa kuukaudessa.

Treenivaatteisiin menee rahaa vaihtelevasti. Nyt kun aloitin joogan, piti hankkia yhtä sun toista. Samoin oli aika uusia treenihousuja (lue: hankkia sellaisia jotka mahtuu turvonneen olemuksen päälle). Yleensä ostan kaiken alennuksesta, mutta joskus on pakko saada joku kiva juttu hinnalla millä hyvänsä. Sanotaan, että keskimäärin 60 taalaa kuussa menee treenikamppeisiin. Juoksulenkkarit uusin pari kertaa vuodessa eikä niitä saa alennuksesta. Niihin menee 120 taalaa per pari. Samoilla salikengillä painelen helposti viisikin vuotta.

Mutta sitten on vielä ne kaikki lisäravinteet. On protskua ja hitskua, bca:ta ja pre workout -pulvereita, pillereitä ja kapseleita ja juomia. Saan niihin uppoamaan varmaan satasen verran kuussa, tokikin jaan ne siipan kanssa.

Mun Niken 14e toppi oli TopSportin alerekistä. Täällä ei edes ole Stadiumia. :( Toi on tollanen valkoinen, jossa on edessä iso harmaa teksti "just do it". Muuten kiva ja ollut hyvä käytössä, mitä nyt ite en oo tottunut käyttämään valkoista. :D

Kata_riina

Kun on tottunut että joogaaminen on periaatteessa ilmaista kotosalla ja juoksukin kun on vain ostanut ne matot sekä mukavat vaatteet, tuntuu tosi oudolle ajatella mitä saakaan uppoamaan rahaa lukukausimaksuihin ja salikorttiin. Mutta tanssikoulun vuoden sijoitus (joka alkaa lähentelemään 400 euroa) ja ryhmäliikuntakeskuksen jäsenyys (40e/kk) ovat sijoituksia itseensä hyvinvoinnin muodossa - vaikka äkkiä kalliille tuntuukin!

Vaatteita löytää halvalla hyvää millä kausittaiset nyrkkeilyt ja juoksut menevät. Joogatessa ja tanssiessa käyttää sitten niitä mukavia kollareita, trikoita ja milloin mitäkin kivaa toppia aina fiilistä kuvastamaan. Vuositasolla siis näihin ei mene paljoa..

Vaelluskamppeet syövät hieman enemmän kukkaroa aika ajoin. Mutta eipä tunturissa ole mukava olla takilla joka päästääkin vettä saumoista.. Ja olen todennut että kun ostaa vaikkapa Haglöfsiltä takin (joka on muuten tyyris) niin kestääpä sitä käyttää seuraavat 5 vuotta ympäri vuoden ja vaikka kauppareissullakin farkkujen kanssa.

Siis usein ostettavat vaatteet on halpoja, pitkään kestäviin uppoaa helposti tonnikin. Vielä kun keksisi kuinka rahasyöpön kinesioteipin hinta-laatusuhteen tavoittaa?

 

FFFifi
Fitness Führer

Tein oman postauksen, ja kuten ounastelinkin, järkytyin... Lopetan ton hullun ostelun. Ainakin sitten kun olen ostanut ne jutut, mitä nyt on mielessä :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.