Leipää leipäkammoisille

Pumpui

Piti sitten mennä tällaistakin ostamaan: Karppinen vähähiilihydraattinen sekaleipä. En kyllä oikein tiedä miksi.


Minusta asiat ovat parhaita omana itsenään ja sellaisena kuin ne ovat. Miehet rautaa, laivat puuta, leipä leipää. Silti haksahdin ostamaan tätä paahtoleivän näköistä "karppaajille tarkoitettua" leiviskää, joka maksoi melkein neljä euroa pussi.

Pitänee ensi alkuun todeta, että minä en ole karppaaja. En lähellekään. Tänään olen syönyt ihan normaalia leipää ja saavillisen pastaa (tosin viikonlopun kuntoilusaldoksikin pamahti sellainen kuutisen tuntia että se vähän selittää). Kokeilun vuoksi ja aina pienemmän vatsakuvun mahdollisuudesta innostuneena ostin sitten kuitenkin tätä Karppista. Vähähiilihydraattisuus tarkoittaa tuotteessa proteiini- ja kuitupitoisuuden lisäämistä kananmunalla sekä vehnägluteenilla ja -kuidulla. Kädessä pideltynä ja sormin tökittynä tuote näyttää vielä ihan normaalilta leivältä. Ei kun päällisiä ja naamariin.

Karppinen ei tunnu suussa leivältä laisinkaan. Hiilareiden karsimisen ansiosta leipäviipaleista on saatu kumimaisia lättyjä, joiden palasiksi saamiseen en keksi muuta kuvailevaa teonsanaa kuin jäystäminen. Pureskelu ei auta, vaan leipää täytyy vähän poskihampaita käyttäen jäystää. Maku on ihan mukavan leipäinen, kunhan pääsee yli siitä, että Karppinen tuntuu suussa kaupan lääväisimmältä juustoviipaleelta.

Hiilaritietoisuus on välillä ärsyttävää, kuten ylenmääräinen ruokanipous muutenkin, mutta jos haluaa kotinsa rauhassa syödä leipää vaikka tietää että leipää pitäisi välttää, niin Karppinen varmaankin uppoaa. Minä taidan siirtyä takaisin ihan klassisesti jauhoista leivotun leivän pariin ja nauttia proteiinini jossain muussa muodossa.

Kommentit

Marikki Patrikka (Ei varmistettu)

Se onkin tarkoitettu meille, joille leipä toimii vain päällisten kuljetusalustana. Todellisuudessa aamupala on karppaajan kuin karppaajan vaikein ruokahetki. Kaikki karpaajille sopivat aamupalavaihtoehdot vaativat paistinpannua tai blenderiä tai uunia tai jotain muuta laitetta, jota ei jaksaisi käyttää ja puhdistaa aamulla. On niin uskomattoman helppoa ottaa muutama pala leipää ja latoa kasa täytteitä päälle, nassuun vaan ja menoksi. Paahdettuna ja juustolla ja leikkeleellä peitettynä Karppinen upposi mulle erinomaisesti, ja hassusti myös tykkäsin siitä suutuntumasta.

Söisin sitä varmasti päivittäin, jos Australiassa ois Karppista tarjolla. Suomesta jäi ikävä perheen lisäksi Karppista. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Heh, me syötiin pienenä usein leipää ilman leipää eli ladottiin juustonsiivujen päälle kinkkua ja vihanneksia. Siskon bravuuri oli juustonsiivun päälle levitetty sulatejuusto. :D

marsuzioni (Ei varmistettu)

Ite en ko. Leivästä pitänyt ollenkaan, joten avokkk sai syödä koko pussin itsekseen :)
Juurikin se kumimaisuus ärsytti ja se että leipä ei maistunut mielestäni miltään. Ja vaikka viipaleen paahtoi oli se edelleen kumimainen eikä rapsakka kuin tavallinen paahtis. Mieluummin karsin hiilarit pois jostain muusta kuin syön tuota leipää. YÖK

Lotta Katariina
Pumpui

Aijai, kun tuohon kumileivän päälle vielä laittaisi kumimaista kevytjuustoa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.