Miksi en treenaa aamuisin

Pumpui

Viime viikkojen työ- ja sairaushässäkästä sisuuntuneena olen päättänyt pitää treenistä kiinni vaikka mikä olisi. Koska huomenna illalla on menoa duunin puolesta, ilmoittauduin reippaana aamutreeneihin.

Äsken sohvalla lorvaillessa realiteetit sitten iskivät. Minun pitäisi olla toisella puolella kaupunkia aamulla kello seitsemän. Aamulla. Kello seitsemän. Mainitsinko jo, että aamulla?

Viime aikona olen torkuttanut vähintäänkin puoli tuntia ja senkin jälkeen pötkötellyt sängyssä hyvän tovin ennen ylös nousemista. Jos olen ehtinyt töihin yhdeksäksi, olen heitellyt itselleni mentaalisia yläfemmoja hirmuisen ajoissa konttorille pääsemisestä. En osaa toimia, ennen kuin olen käyttänyt vähintään puoli tuntia kahvia särpien, Hesaria lukien ja uutisia kuunnellen.

Heräämisen lisäksi aamulla treenaaminen aiheuttaa muutenkin kauheasti kommervenkkeja ja päänvaivaa. Ensinnäkin pitäisi valmistautua etukäteen, mitä ei iltapäivätreenaajana ole ihan pakko tehdä. Pitää laittaa kahvi valmiiksi niin että masiinan voi vain napsauttaa päälle herätessä. Pitää laittaa kaksi aamupalaa valmiiksi jo illalla, toinen syötäväksi ennen treeniä ja toinen treenin jälkeen. Pitää pakata sekä treenivaatteet että duunivaatteet, meikit, shampoo ja kaikenlaista tilpaa, jonka tärkeyttä ei muista ennen kuin suihkun jälkeen salin pukkarissa. Jokaista iltapäivätreenistä unohtunutta asiaa kohden on vähintäänkin kolme kotiin jäänyttä tavaraa, jos treenaa aamulla. Ja ne ovat yleensä pyyhe, puhtaat alkkarit ja rintaliivit. Joskus myös housut. 

Sitten seuraa jälkihiki, sinnikäs nälkä ja yleinen disorientoituminen normaalin päivärytmin rikkoutumisesta. Märän pyyhkeen unohtuminen treenikassiin. Lounastauon häslinki kun pitää käydä ostamassa alkkarit, kun kommandonakaan ei viitsi koko päivää vetää. Ja mitä vielä.

Mutta toisaalta toisessa vaakakupissa painavat aamuseitsemältä maastavedot. Ja ne vasta paljon painavatkin. Salille siis, housujen unohtumisen uhalla.

ps. Kuvassa vanhat uskolliset vanhan liiton Do-Winit. Alkavat olla rikki, tarttis uudet. Ehdotuksia? Inov8:n kengät kiinnostavat, onko kokemuksia niistä?

Kommentit

Marrrja (Ei varmistettu)

Psyykkasin itseäni tänään illalla tunnin, että huomenna aamulla menen kyykkäämään heti aamusta. Kyllä, kerrankin aamutunnille! Mietin ajan kanssa, mitä tarvitsen mukaan, pakkaan kassin valmiiksi, otan oikein fööninkin, katson reitin reittioppaasta, menen ajoissa nukkumaan jne...sitten päätin vielä tsekata, alkaako tunti klo 7 vai 7.30. Klo 7...perjantaiaamuna. Meni psyykkaus ihan hukkaan! :D Hetken mietin, menenkö aamulla lenkille (en varmasti mene...) Lopputulos: surffaan netissä vielä tähän aikaan ja hyvä jos jaksan huomenna klo 7 nostaa kahvipannun paikalleen...

Lotta Katariina
Pumpui

Tuttu tunne :D

heta margareta
Viinillä

Hah, luin tätä klo. 6.30 sängyssä aamulla kun yritin psyykata itseäni menemään aamutreeneihin. Menin ja kulki ihan paskasti :D Aamutreeni siis vain äärimmäisessä hätätapauksessa.

Lotta Katariina
Pumpui

Tämän päivän treeni oli aamulle ihan sopiva: maastavetoja, porrasjuoksua ja burpeita. Mitään teknisempää en pysty aamuisin tekemään...

Jenni P. (Ei varmistettu) http://www.fitlandia.fi/blogit/puolet-jennin-elamasta/

Mulla on Adidaksen Adipower painonnostokengät ja parempia saa todellaki hakea! Toisaalta nuo on vasta mun toiset painonnostokengät, joten kokemukset eivät kovin pitkälle yllä. Kuitenkin mietin Niken ja Adidaksen kenkien välillä ja oon todella tyytyväinen Adidakseen päätymisestä. Muutamat tutut ovat päätyneet Niken kenkiin ja niitä testaillessani olen todennut Adidaksien olevan paremmat omalle jalalle. Inovin kengistä en osaa sanoa, mutta Adidaksen kenkiä voin suositella! :)

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitti, pitää ruveta sovittelemaan ja tyyppailemaan :)

Mulla on kokemusta Reebokin Oly Liftereistä ja Adipowereista. Reebokit on kevyemmät ja joustavammat, niillä pystyy tekemään muutakin kuin nostoja. Adidakset taas on aika jäykät ja nimenomaan painonnostokengät, niillä ei oikein viitsi esim. hyppiä. Inoveita en ole itse kokeillut mutta olen kuullut että ne on hyvin samantyyliset jalassa kuin Reebokit. Eli varmaan hyvät, jos haluaa ns. kompromissikengät joilla voi tehdä muutakin kuin painonnostoa, esim. metconeja joissa on erilaisia juttuja sekaisin. Adidakset taas on ihan huiput nimenomaan painonnostoa ajatellen.

Hymyileoletupea

Meillä on Crossfit -salilla tiistaisin aamutreenit klo 6.30. Tiistaipäivät on tuosta syystä nykyään ihan parhaita. Maanantai-illat ei, koska silloin tapahtuu juurikin tuo mainitsemasi eväs-/vaatehässäkkä. Mutta mä olen tykästynyt tuohon aamutreeniin niin paljon, että se on todellakin kaiken hässäkän arvoista. Mun kello soittaa tiistaisin aina klo 5.30. Ylösnousemisessa on vain yksi ainoa kikka - pitää ponkaista kärppänä ylös saman tien. Torkkua ei saa painaa kertaakaan, muuten homma kusee takuuvarmasti. Muina aamuina sitten torkutankin tuon tiistainkin edestä....

Tica
pied-à-terre

Tasan ainoa syy, jolla saan itteni salille viimeistaan klo 7 neljana tai viitena aamuna viikosta on neljan minuutin kavelymatka. Treenivaatteet on valmiina illalla, aamulla heraan, pesen hampaat ja heraan yleensa matkalla salille. Toisinaan kuulee kuittailua kun naytankin tasan silta etta oon just herannyt, mutta suht akkia sita heraa. Paras puoli etenkin aamutreenien kannalta on neljan minuutin kavely kotiin suihkuun! Ei unohdu ikina mikaan. 

Suosittelen: muuttamista salin naapuriin. Tai iltapaivatreeneja, sekin kay!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.