Minä kun muutkin: Bataattihampurilainen

Pumpui

Jos kahta asiaa rakastan, niin jauhelihaa ja bataattia. Pitihän minunkin siis kokeilla tätä alkuvuoden muotiruokaa, joka kyllä alun perin taisi ilmestyä blogosfääriin jo vuonna 2013.

Bataattipurilaisen alkuperäinen resepti löytyy Torkkuja ja nokkosia -blogista, jossa pihvi on tehty karitsanjauhelihasta. Oman versioni sovelsin luomulaatuisesta Hereford-jauhelihasta. Tuli kyllä törkeän hyvää! Ensi kerralla kokeilen ehkä lopuksi paistaa bataatteja vielä pannulla, jotta niistä tulee rapeampia, ja lisään annokseen muutaman viipaleen pekonia tekstuuria tuomaan, mutta tälläkin reseptillä suu kääntyi hymyyn. 

Bataatti:
Pese ja viipaloi bataatti. Laita pellille, pirskota päälle öljyä, paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. (Isosta bataatista tuli neljä purilaista.)

Pihvit:
Sekoita 500 g Hereford-jauhelihaa, runsaasti chiliä, raastettua punasipulia, valkosipulia, korianteria, kananmuna, lusikallinen turkkilaista jugurttia ja mausteita keskenään. Paista voissa pannulla. (Neljän purilaisen lisäksi jauhelihaa riitti pieneen lounaaseen seuraavaksi päiväksi.)

Täytteet:
Kastike (turkkilaista jogurttia, korianteria, sitruunaa, tabascoa, chiliä ja pippuria), tomaattia ja salaattia.

Pahoittelut muuten kehnosta kuvasta. Tiedättekö kuinka vaikeaa on yrittää ottaa kuvaa, kun tekisi mieli jo heittää purilainen ääntä kohti? Ruokakuvaaminen pitäisi kyllä opetella, että saisitte joskus katsella muutakin kuin hätäisesti iPhonella olkkarin pöydällä pimeässä räpsäistyjä otoksia. Mutta naisella oli nälkä!

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Tää on kyllä varmasti kokeilemisen arvoinen idea! En oo juurikaan tehnyt gluteenittomia hampurilaisia, kun ongelma on aina mistä repäistä hyvät sämpylät, mutta bataattiversio voisi toimia. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Toimi kyllä erinomaisesti! Pihviin saa laittaa aika reilusti mausteita, että tulee tarpeeksi makua kokonaisuuteen. Ensi kerralla kyllä sitä pekonia vielä mukaan.

nooraab (Ei varmistettu)

Aivan ohi aiheen vaikka burgerikin houkuttelee, mutta: luin et olit viime vuonna regionaaleissa. Oliko teillä hotelli lähellä areenaa vai Kööpenhaminan keskustaa? Jos olitte keskustassa, niin millä liikuitte areenalle? Ollaan tulossa tänä vuonna porukalla ja mietitty et vuokratako auto vai suhailla junalla edes takas sitten.

Lotta Katariina
Pumpui

Jep, siellä oltiin! Meillä oli Airbnb:n kautta kämppä Vesterbrossa aika lähellä päärautatieasemaa. Sijainti oli erinomainen, koska lentokentältä pääsi helposti, kaupungin ravintolat ja kivat jutut oli lähellä.

Ehdottomasti kannattaa liikkua junalla, esim. päärautatieasemalta pääsee Ballerupiin puolessa tunnissa, samoin jos on paluulento sunnuntaina illalla, Ballerupista pääsee sitten juna+metro-kombolla Kastrupin lentokentälle puolessa tunnissa. Jotkut kaverit majoittui Österbrossa viime vuonna, ja sieltä pääsi kuulemma suht kätevästi bussilla areenalle.

En suosittelisi ottamaan hotellia Ballerupin läheltä, koska iltaisin voi tulla vähän tylsää, kun kisat päättyvät joskus kuuden aikaan, ellei sitten halua mennä suoraan nukkumaan. :) Köpis on niin mahtava kaupunki, että kannattaa käydä hyvin syömässä jne.

Mä oon myös menossa tänä vuonna, majoitus on vielä auki, mutta todennäköisesti Vesterbrossa hillutaan.

 

 

Kommentoi