Minimipanostuksen treenitukka

Pumpui

Yhteistyöpostaus

Tämä ei varmaan tule monellekaan yllätyksenä, mutta en ole mikään kova tyttö tälläytymään.

Etenkin tukkaani olen aina suhtaunut joviaalisti. Hiukseni ovat olleet piikkisuorat, mustat ja takapuolen päälle ulottuvat, platinanvaaleat muutaman sentin mittaiset ja kaikkea siltä väliltä. Viimeiset vuodet olen vaalinut suhteellisen siistiä ja ennen kaikkea helppohoitoista tukkaa, joka ei vaadi muuta kuin pesemistä ja harjaamista. 

Kävin taannoin Harri Åkerbergin käsittelyssä a.k.a Luova -kampaamossa. Joskus kampaajien kanssa joutuu selittelemään, miksei oikein perusta föönaamisesta, käkertämisestä ja tuhertamisesta, mutta Harri ymmärsi saman tien mitä ajoin takaa, eikä lähtenyt tekemään kuontalolleni mitään, mikä vaatisi ihmeempiä toimenpiteitä. Värjäämisen, leikkaamisen ja treeniaiheisen keskustelun lomassa pääsin tenttaamaan Harria siitä, miten meidän wash and go -ihmisten pitäisi pitää päästään huolta. 

Millaisia asioita paljon treenaavan kannattaa ottaa huomioon?

Paljon treenaavan tulee muistaa pitää huolta hiusten ja päänahan kunnosta. Terve päänahka on erittäin oleellinen asia terveiden hiusten kannalta. Varsinkin talvisin päänahka kuivuu, joten on hyvä valita itselleen sopivat hiustenhoitotuotteet.  

Voiko hiukset pestä joka päivä? Millaisia tuotteita silloin kannattaa käyttää?

Kuten edelliseenkin vastasin, niin hiustenhoidossa on tärkeää terve päänahka. Joku kouluttaja joskus vertasi hiustenhoitoa kasvimaan hoitoon. Jos kasvimaa on kuiva, kasvavat vihannekset kuivahkoina ja heikkoina. Sama tapahtuu hiuksille eli päänahan ollessa kuiva tai muuten huonovointinen kasvaa hius heikompana ja kuivempana. 

Sopivia tuotteita on vaikea sanoa, koska jokaisella treenaajalla on erilaiset lähtökohdat: jollakin on värjäämätön, toisella värjytty, joku kasvattaa hiuksia ja joku viihtyy aivan lyhyessä. Hiuksia voi ja joissakin tapauksissa pitää pestä joka päivä. Tuotteita joilla voi pestä päivittäin ovat muun muassa Nioxin-sarjan tuotteet.  Nioxinilta löytyy hiusta vahvistavia tuotteita ja niiden käyttö perustuu päivittäiseen käyttöön. Nioxin sopii varsinkin, jos hius on hentoa ja helposti katkeavaa tai on huomannut hiusten ohentuneen.

Mikä on vähintä, mitä hiuksille pitää tehdä?

Jokainenhan määrittelee itse, miltä tahtoo hiustensa näyttävän. Terveiden hiusten kannalta näkisin, että treenaajan (polkkatukkaiset ja pidemmät) kassista on hyvä löytyä vähintään shampoo, hoitoaine ja jonkin hiusta suojaava/hoitava jätettävä tuote. Tälläisiä ovat muun muassa hiusöljyt ja jätettävät hoitoaineet. Jokaiselle löytyy omiin tarpeisiin sopiva. 

Mitä minun kuontalolleni tehtiin? 

Väri oli haalistunut ja halusin lähteä hyödyntämään edellisiä raitoja. Valitsin väriksi Sebastianin Cellophanes-värin. Sen ominaisuuksiin kuuluu kiilto, hoitavuus ja luonnolliset sävyt. Siitä ei jää tyvikasvua, mikä mielestäni on myös joillekin tärkeää. Näin käyntivälillä ei ole merkitystä, koska hiukset eivät missään vaiheessa näytä pahalta. 

 

Harrin siis löytää a.k.a Luovasta Helsingin Fredrikinkadulta. Suosittelen lämpimästi, sillä mahtavan kuontalon (miehetkin huomasivat kampaajakeikkani, jopa valmentaja!) lisäksi sain mukaani aimo annoksen tietoutta kosmetiikkatuotteiden ainesosista. Harri opiskelee töiden ohessa Laureassa estenomiksi ja tietää kunnioitettavan paljon aineiden biokemiasta ja vaikutuksesta, joten turinoinnin ohella saa halutessaan paljon tietoa siitä, mitä tököttejä päähän pistetään ja miksi. 

 

Yhteistyössä Harri Åkerberg/a.k.a. Luova

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Oonkohan sanonut ennen, mutta oot muuten kertakaikkisen nätti pimatsu!

Lotta Katariina
Pumpui

No ite oot!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.