Mistä urheiluun sopivat aurinkolasit?

Pumpui

Kesän must have -urheiluvarustus: minisortsit, juomareppu - ja pirikiikarit?

Kesän myöden treenini ovat muuttuneet ulkoilu- ja kestävyysurheilupainotteiseksi. On mahtavaa painella helteessä juosten tai fillarin selässä, mutta yksi asia ahdistaa: aurinkolasien käyttäminen treenatessa. Olen aina suosinut niin sanottuja kärpäsmallin aurinkolaseja. Lärviini tuntuvat sopivan parhaiten mahdollisimman suuret kakkulat, jotka ovat aivan hirvittävän epäsopivat urheiluhommiin. Luottolasini valuvat nenänvartta jo ensimmäisen kilometrin aikana, ja pitkät lenkit auringonpaisteessa saavat muotikakkulat päässä aikaan hienot puoli naamaa peittävät ruskettumattomat läntit. 

Urheiluun soveltuvat lasit ovat muuten täydelliset, mutta niissä on yksi perustavanlaatuinen vika: ne näyttävät aivan hirveiltä. Virtaviivaiset sporttilasit eivät kertakaikkisesti sovi kasvoilleni, enkä muutenkaan arvosta sitä että olo on lenkillä kuin epäonnisen myymäläkeikan tehneellä piripäällä. Tein hieman uhat ja mahdollisuudet -henkistä analyysiä omistamistani aurinkolaseista, ja tähän päädyin:

Pirikiikarit:
+ pysyvät päässä hyvin myös hikoillessa
+ ohjaavat tuulen fiksusti
- ovat rumat
- kaipaavat asusteeksi liekkipipoa

Kauniit aurinkolasit:
+ näyttävät hyvältä
+ niiden käyttäjä ei näytä piripäältä
- valuvat nenältä hikoillessa
- jättävät pandamaiset rusketusrajat

Onko olemassa urheiluun ja hikiseen naamaan sopivia aurinkolaseja, joiden pitäminen ei nolottaisi tai jättäisi aivan tolkuttomia ruskettumattomia plänttejä naamaan? Kaikki vinkit otetaan kiittollisena vastaan. Auttakaa bloggaajaa, en enää halua näyttää lenkillä tältä:

 

 

Kommentit

Anniina t (Ei varmistettu)

Sit on taas asia erikseen kun tarttee vahvuudet. Otettava silmälasikaupasta ne jotka suojaa sivuilta ja ylhäältä auringolta ja etenkin itikoilta/kärpäsiltä pyöräillessä.

Lotta Katariina
Pumpui

Joo, sekin vielä. Mä tilasin juuri elämäni ensimmäiset aurinkolasit vahvuuksilla, yleensä olen puljannut piilarien kanssa. Pitää varmaan virittää noihin laseihin naru pään taakse, jos ne vaikka pysyis päässä :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.