Mitä teillä syödään?

Pumpui

Televisioviihteen suosikkihetkiäni ovat ne semimoralisoivat ruokaohjelmat, joissa ravitsemustäti on lastannut viikon tai kuukauden ruoat lällerön keittiönpöydälle ja sitten yhdessä kauhistellaan, kuinka paljon prosessoitua einestä sitä tulikaan vedettyä.

Natural Society on julkaissut hienon kuvasarjan kirjasta "Hungry Planet: What the World Eats", jossa tarkastellaan perheiden syömistapoja ympäri maailmaa. Tässä pohjoiscarolinalaisen perheen viikon safkat: ensimmäisenä silmään pistää vihreän puute ja sokerin ja suolan hurjat määrät.

Mutta helppohan sitä on moralisoida ja naureskella. Mistä sitä todellisuudessa tietää, onko Pekkaa tai siis Peteriä perheineen parempi. Olisipa hienoa nähdä omat eineensä yhdessä kasassa.

Saksalaisilla sentään on tilanne vähän parempi. Olutta ja mehua vaan näyttää olevan julmetusti. Omatkin ruokailutottumukset voisivat asettua konkreettisesti tiskiin lyötynä paremmin mittakaavaan kuin vähän kaunistellen pidetyllä ruokapäiväkirjalla.

Tällä hetkellä ja viime päivien syömistä miettiessä kyllä tuntuu, että tämän talouden pöydällä olisi ihan hitonmoinen kasa Vaasan jälkiuunipaloja, kananmunia, pari purkkia Ehrmannia, savukalaa - ja Pätkiksiä.

 

Kommentit

tiiti
ite puin

Mulle tulee näistä kuvista (ja niistä moralisointipätkistä erityisesti) yleensä aina nälkä... Mutta ois kyllä kiva nähdä tuollainen omasta ruokailuista, etenkin siksi, että olisi kerrankin sitten riittävästi jätskiä pöydässä :D

Lotta Katariina
Pumpui

Totta, harvoin saa itse syödä niin paljon pizzaa ja hampurilaisia kuin niissä pöydissä on! Pitäis varmaan ottaa sellainen kuva omista safkoista ja postata se tänne, saisin varmaan jonkun kunniamitalin Fazerin suklaatehtaasta ja jälkiuunipalaleipomosta.

annemi

Tämä olikin mielenkiintoinen postaus :) ja tosiaan, olisipa kiva nähdä omat ruokansa samalla tapaa, voisi tämä illuusio terveellisestä ruokavaliosta murentua :D

Lotta Katariina
Pumpui

Mä vähän pelkään samaa, että kuvitelmat oikein syömisestä karisis kun joutuis näkemään paljon sitä "ihan vähän hyvää" -osaston syötävää olikaan :D

Kommentoi