Muutosta vastustava urheilija

Pumpui

Vaikka yksi crossfitin peruspilareista onkin "constantly varied", yritän ainakin minä pullikoida sitä vastaan - jos en muualla niin omien rutiinieni kohdalla.

Olen nimittäin melkoisen fakkiutunut "omiin" paikkoihini treeneissä. Laitan aina tavarani samaan kaappiin. Vien vesipulloni aina samaan kohtaan. Jos vain mahdollista, kyykkään tietyssä kohdassa rigiä ja teen tempaukset tietyssä kohdassa lattiaa. Mieluiten käyttäen kumipäällysteisiä 2,5 kiekkoja päällystämättömien sijaan. Ja teen leuanvedot hobiteille mitoitetussa tangossa, siinä lähempänä salin keskustaa olevassa.

Fakkiutuminen on melkoisen järjetöntä. Luulisi, että on se ja sama missä kohdassa rigiä sitä leukansa vetää, kunhan vain ylettyy hyppämällä tai boksia käyttämällä tankoon. Vaan ehei! Tein lauantain vapaissa harjoituksissa Winter War -kisojen ensimmäisen karsintalajin ihan huvin ja urheilun vuoksi. Yksi merkittävimmistä syistä, miksi jumppa sakkasi, oli joutumiseni väärään paikkaan vetämään leukoja. Salilla oli reilusti porukkaa, enkä päässyt hobittitankoon, vaan jouduin rigin päätyyn, jonne pääsemiseksi tarvitsen boksin. Menin yllättävästä muutoksesta häpsingilleni, eikä itse leukojen vetämisestä meinannut tulla mitään, kun piti keskittyä boksin kanssa turaamiseen ja siihen, että maisema leukoja tehdessä ei olekaan se sama tuttu kohta valkotaulua, jossa on ihmisten iänikuisen vanhoja benchmark-tuloksia.

Rutiinit ja skeemat ovat toki psykologisesti hieno juttu aivojen kaistanleveyden säästämiseksi, mutta välillä huvittaa, kuinka pienestä ihmisen rutiini voi nyrjähtää. Tänään jouduin tuskailemaan väärän kaapin ja vieraan hyppynarun kanssa unohdettuani oman luottonaruni kotiin. Sietämätöntä! 

Pitäisi varmaankin pistää elämä risaiseksi ja tehdä välillä treenejä muissa paikoissa. Ehkä jo tällä viikolla villiinnyn ja teen kyykyt selkä soutulaitteisiin päin. Kreisiä! Tai jätänkin vesipullon toiselle puolelle tolppaa. Villiä!

(Pyydän, sanokaa joku muukin että teillä on samanlaisia fakkiutuneita rutiineja, en halua ajatella että olen ainoa hullu jonka asiat menevät sekaisin kun kaikki ei menekään tutulla tavalla.)

Kommentit

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Luistelujoukkueella kaikilla on omat paikat pukkarissa... Mitään ei oo sovittu ja oma paikka riippuu pukuhuoneesta. Että on meitä :)

Lotta Katariina
Pumpui

Huojentavaa tietää että on muitakin :D

Mäkään en osannut käyttää muita vapaana olevia kaappeja pukkarissa, jos se "mun oma" oli varattu. Ja siitä se sen päiväinen alamäki alkoi....

Lotta Katariina
Pumpui

Päivän treenin onnistuminen voi riippua monesta asiasta...

Ilana

Haha, ihmettelen, että mulla EI ole noita juttuja boksilla, sopisi nimittäin tosi hyvin mun OCD-luonteelle. Valitsen paikkani salissa lähinnä sen perusteella, että näen kellon (enkä ole suoraan pylvään takana). Ymmärrän siis hyvin! Tai no... Pukkarissa itse asiassa jätän kyllä kamani aina samaan kohtaan, paitsi jos se on jo varattu.

Lotta Katariina
Pumpui

Pukkari on varmaan yleisin paikka jossa kaikilla on oma mestansa. Ehkä se helpottaa muistamaan kaikki tarvittavat jutut jne.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Joo heti menee treeni perseelleen jos pukkarissa oma kaappi on varattu :D mulla on myös varakaappi ihan toisella puolella pukuhuonetta... en muista oisko molemmat ollu ikinä varattuja, lähtisin varmaan kotiin jos joskus olis :D:D

Toinen tarkahko rutiini liittyy peliaamuihin! Eka ulos, sit aamupalalle, pelikamat päälle, tukka kuosiin, meikkaus, kaikki tapahtuu aina huomaamattakin samassa järjestyksessä joka kerta.

Lotta Katariina
Pumpui

Varakaappi! miksen mä oo keksinyt tätä!! :D

FFFifi
Fitness Führer

Nykyisin treenaan niin vaihtelevissa paikoissa, että mulla ei ole mitään vakirutiineja. Paitsi että kaapin numeron täytyy olla pariton, ja "hyvä". Esim. 107 on hyvä, 105 ei niinkään. Tähän ei ole mitään logiikkaa :D

Ennen tankosalissa oli ihan kauheaa, jos ei saanut sitä "omaa" tankoa. Menin jollekin toiselle mutisten itsekseni. Lihaskuntotunnilla joskus jopa sanoin, että "sä olet mun mattopaikalla, voisinko päästä siihen kun olen vähän fiksoitunut" :D

Lotta Katariina
Pumpui

"Hyvä" kaapin numero :DDD

Jenni P. (Ei varmistettu) http://www.fitlandia.fi/blogit/puolet-jennin-elamasta/

Onhan näitä ja ennen näitä oli ehkä vielä enemmän, mutta olen pikkuhiljaa päässyt näistä pois. Ensimmäiset muscle upit vedin tietyissä renkaissa ja en millään voinut tehdä toisissa, koska enhän mä saa siinä tehtyä! Leuat vedän yleensä aina samassa, myöskin hobitteille mitoitetussa tangossa. Hirveintä ikinä oli se, kun päävalmentajat päättivät muuttaa salin nostojärjestystä siten, että kasvot olivatkin eri suuntaa tempauksia ja rinnallevetoja tehdessä, koska näin mahtui useampi nostamaan. Ihan hirveä, kun ei voinut enää katsoa sitä seinää, mitä aina ennenkin oli katsonut.

Näistä kaikista oon tullut pikkuhiljaa tietoiseksi ja pyrkinyt niistä eroon, koska kisoihin en saa sitä omaa leuanvetotankoa mukaan ja renkaatkin ovat erit kuin salilla. Mutta kyllä nuo omat rutiinit ovat välillä liian tiukassa! : D

Lotta Katariina
Pumpui

Jos mä ikinä aion kisata, mä haluan mun oman hobittitangon mukaan :D

Tytti_ (Ei varmistettu)

Tunnustan! Tapa alkoi jo balettikoulussa, jokaisella oli oma paikkansa salissa ja mikään ei onnistunut jos joutui väärään kohtaan. Nykyään kaikilla ryhmäliikuntatunneilla pitää myös päästä omalle paikalle. Paikka on salikohtainen eikä valikoidu millään järjellisellä logiikalla. Ja tunnustan myös katsoneeni pahalla silmällä sitä onnetonta, joka on vienyt "mun" paikan. Hauska kuulla, etten ole yksin neuroosini kanssa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Minut häädettiin pari päivää sitten treenipaikalta, ei ollut mitään (vesipulloa tms) mikä olisi merkannut kyseisen paikan jonkun muun varaamaksi. Rehellisesti sanottuna, jäi aikamoisen urpo kuva tuosta häätäjästä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.