Norsuna hepenekaupassa

Pumpui

Ei ollut eilen ensimmäinen kerta, kun jään jumiin vaatteisiin sovituskopissa... Rakastan vaatteita, mutta vihaan niiden ostamista. Minulla on niin kutsuttu krooninen muotisokeus, eli en kykene lainkaan etukäteen hahmottamaan, mikä sopii ylleni ja mikä ei. Siksi 95 prosenttia sovituskerroista tuottaa tilanteesta riippuen joko spontaaneja naurukohtauksia tai synkkää epätoivoa.En ole varsinaisesti sitä ulkomaisen halpavaatevalmistajan ihannevartalotyyppiä. Siinä missä vaatesuunnittelija keskittyy vertikaalisuuteen, minun ruumiini pyrkii enemmän laajentumaan horisontaalisesti, etenkin selkä- ja hartiaseudulta. En ole mielestäni mikään Kike Elomaa, mutta on melkoisen vaikeaa löytää vaatteita, jotka istuisivat samaan aikaan hartioista ja vatsanseudulta. Narukäsiteollisuuden mittakaavassa kun yläkvartaalini menisi mukavimmin yhtä tai kahta kokoa isompaan pukineeseen kuin S-kokoon mahtuva keski- ja alaruumiini.Arvatkaa monta bleiseriä jouduin sovittaman ennen täydellisen löytymistä? Monta.

Olen monesti haaveillut siitä, että joku asiansa osaava ihminen hoitaisi kaikki vaatehankintani ilman, että minun täytyy asiaan osallistua. Että yhtäkkiä kaappini olisi täynnä juuri sopivan mittaisia puseroita, kauniisti istuvia mekkoja ja farkkuja, jotka mahtuisivat pohkeesta ylle mutta eivät löpsöttäisi vyötäröltä.

Miten ns. urheilullisen vartalon (lyhyt selkä, leveät hartiat, lihaksikkaat jalat) saisi puettua nätteihin vaatteisiin? Hupparit ja sporttivaatteet sopivat aina päälle, mutta sievempien hepeneiden kanssa onkin jo vaikeaa. Vinkkejä otetaan kiitollisna vastaan.

 

Kommentit

-m-- (Ei varmistettu)

Mulla ei oo vinkkejä, vaan samoja ongelmia. Onkohan tää meidän kamppailijoiden ongelma, meillä kun on ne niskat ja hartiat.
(itse siis harrastan krav magaa, potkunyrkkeilyä, kahvakuulaa)

Ns. naisten mallin paidat ym yläosat: helvetistä. Jos saat käsivarret ja hartiat sisään ( m-l koko), rintojen kohdalla on tyhjää?
Jos olisi rintamuksesta sopiva (xs-s koko) eiköhän sitä olla tosiaan jumissa siellä paidan sisällä niin että meinaa saumat ratketa ja haukkariin on puristunut t-paidan hihansuusta punanen raita jo sovittaessa. Kaunista, niin kaunista :D

Alaosia on kivempi ostaa, vaikkei niitäkään oo oikeesti kiva ostaa :D

Ja mekot ja ne oikeasti naiselliset vaatteet. Tunnen näyttäväni huvittavalta hepenissä. Laitetaanko naisellisuuspäivänä hame ja korkkarit, yläosaksi huppari :D

Miia_pau
Kolmas linja

No tähänhän on vain yksi järkevä ratkaisu (jos ompelijattaren palkkaamista ei lasketa): nyt vaan hirveä kyykky/mave-kuuri päälle niin kasvaa reisi-perseosastoonkin vähän massaa :D Tosin vyötärön kasvatukseen toi ei kyllä taida tepsiä.

No ei vaan, harva meistä lieni standardikokoinen. Minun havaintojeni mukaan nimittäin housuja, hameita ja mekkoja taas tehdään lähinnä pötkönmallisille ihmisille.  Vermeet kirraa lanteista ja vyörärölle jää silti monen mahamakkaran verran löysää kangasta. Sen sijaan hartia-tissi-käsivarsi-osastosta taidan olla aika standardi M, tosin en kyllä ihan hirmu tyköistuvia yläosia välitä käyttää, niin ei sen istuvuuden kanssa ole niin väliksi. Ja hartioissa on vielä vähän kasvunvaraakin. Tiiä mikä siinäkin saatana on, että reiteen tarttuu lihas kuin purkka tukkaan, mutta käsivarret on mallia naru vaikka kuinka nostais punttia. Pah.

Lotta Katariina
Pumpui

Mä haluaisin pitää mekkoja vaikka joka päivä, mutta on pirun vaikeaa löytää kolttuja, jotka sopivat joka puolelta! Jos ei muuta niin mekot ovat ihan liian lyhyitä lihaksikkaille reisille. Milloin polvimittaisuus on mennyt muodista. Meikäläisen varsi kun ei sovi minari- eikä maksimekko-tyyliin :D

 

Cessi (Ei varmistettu)

Itse ostan lähinnä joustavista kankaista tehtyjä vaatteita. Toimii! Yksi vaihtoehto on myös säkki + kuminauhavyö -yhdistelmät. Mutta valitettavasti täytyy nyt kertoa, että kivojen vaatteiden löytäminen vaatii tunteja ja tunteja kovaa työtä. Tai voi mennä kirppikselle ja ostaa läjän vaatteita mentaliteetilla "takas kierrätykseen jos ei tuu käytettyä".

Lotta Katariina
Pumpui

Ns. halaatista on tullut melkoisen kätevä arkivaate :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.