Oodi lihapiirakalle (ja varhaiskeski-iälle)

Pumpui

Ai mitäkö tein juhannuksena? No menin nukkumaan ennen puoltayötä, söin lihiksiä ja täytekakkua, kävin Kiteellä ja Ikeassa ja sisustin parveketta.

Jos joku olisi aikakoneella putkahtanut vaikka vuosikymmen sitten keskelle juhannusvalmistelujani kertomaan millaista on juhannuksenviettoni vuonna 2015, olisin nauranut päin naamaa viestintuojalle. Miten kukaan voi olla niin keski-ikäinen? Ja kas, niin sitä on huomannut viettävänsä varhaista keski-ikää - ja pelottavaa kyllä nauttivansa siitä.

Itseä, sukulaisia tai kavereita ei ole valitettavasti kesämökillä siunattu, joten olen viettänyt melkoisen usean juhannuksen kaupungissa. Sentään karkasimme kauas kehäteistä Pohjois-Karjalaan sukuloimaan ja syntymäpäiväjuhlille, mutta melkoisen urbaaneissa taajamamaisissa maisemissa sitä tänä vuonna keskikesää vietettiin.

Vaikka olenkin haaveillut pitkään pääseväni joskus taas mökille (saa kutsua, jos jollakulla sellainen on, tulen kernaasti käymään ja lupaan tehdä vaikka puutöitä), oli ihmisten ilmoilla vietetyssä juhannuksessa monia erinomaisen hyviä puolia: viileää iltaa pääsi istumaan lämmitetyissä sisätiloissa viilennettyä viiniä särpien, ja kun aamulla heräsi hitusen kohmelossa, pystyi kömpimään kahvinkeittimen, Hesarin ja wifin ääreen odottelemaan aamupalalihapiirakan lämpenemistä. Lappeenrannan tytölle vety on se oikea ja paras lihapiirakka, mutta tämän kiteeläisversionkin kelpuutan: järkälemäisen lihiksen väliin sain tungettua kokonaisen makkaran, juustoa, kanamunan ja aika monta siivua pekonia. Hyvin upposi, ja kohta syötiin taas. Ei pitäisi varmaan ihmetellä, kuinka housut kirraavat kun treenejä on tullut huomattavasti vähemmän ja ruokavalio koostuu pääosin "terveisiä Pohjois-Karjala-projektin vetäjille" -kategorian tuotteista. 

Pakkasimme jo eilen kimpsumme ja koiramme Toyotan takaloosteriin ja huristelimme takaisin kotiin. Sunnuntai onkin vierähtänyt rattoisasti Ikean lihapulla- ja kassajonoissa, krysanteemeja istuttaen ja kahvia juoden. Pitäisiköhän suosiolla lopettaa viittaamasta itseensä varhaiskeski-ikäisenä ja siirtyä suoraan käyttämään itsestään mummo-nimikettä. 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Nyt iski annoskateus. :9

Mutta hei, poiketkaahan ensi kerralla Joensuuhun kurkkaamaan paikallista crossfitia. ;)

Lotta Katariina
Pumpui

Joo, pitää tulla jos sinne suunnille taas satutaan! Mä jotenkin kuvittelin että J-suussa ei vielä oo cf-salia, kyllä...

Suvi K.
Sisunainen

Yhtään pelkkää crossfitia tarjoavaa salia ei olekaan, mutta Fittarilla on muiden kuntosali- ja jumppajuttujen lisäksi. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Ach joo, tarjoavat siis tuota CrossFit®:ää, joka on eri asia kuin tuo CrossFit Inc, jonka sateenvarjon alle kuuluvat ns. viralliset affiliatet (kuten meidän sali).

Toiminnalliseen harjoitteluun jne. suhtaudun toki positiivisesti muodossaan kuin muodossaan, mutta tuohon tavaramerkkikikkailuun ja muuhun taas penseästi. Markkinaoikeudessahan tuota on muutamaan kertaan jo puitu.

Viralliset CrossFit-salit tosiaan löytyvät tuolta: http://www.crossfitsuomi.fi/
Tuon Combat Academyn CrossFit®:n jutut taas täältä: http://crossfit.fi/
 

Suvi K.
Sisunainen

Oho, onpas hämärä systeemi. :o Ihmettelinkin joskus miksei meidän salia löydy tuolta listasta. Suunnilleen samanlaisia reenejä kai kuitenkin on molemmissa??

Lotta Katariina
Pumpui

Samantyylisiä joo, mitä oon kuullut (pohjaan siis mielipiteeni muutamaan saliin joilla treenaavia/ennen treenanneita olen jututtanut) niin noilla ei-virallisilla affiliateilla ei toiminta ole yhtä pitkäjänteistä ja tavoitteellista kuin yleensä affiliateilla, joissa valmennus tähtää pitkäkestoiseen kehitykseen eikä vain ns. jumppatuntien pitämiseen.

Musta on vähän tyhmää, että nuo suomalaistaustaiset CF(R)-salit välttelee ko. asiasta puhumista, vaikka asiaa on puitu oikeudessa jne. Eikä päätoimijan toiminta ole käsittääkseni ollut muutenkaan aina hyvän maun mukaista, mitä olen kuullut.

On musta vähän kuluttajan fuulaamista, että jos ihminen tulee treenaamaan crossfitiä ja kuvittelee olevansa affiliatella, mutta ei sitten olekaan. Kannattaa ottaa asia puheeksi, olisi kiinnostavaa kuulla miten tuollainen muun jumppatoiminnan yhteydessä cf-trerenejä pitävä taho asiaan suhtautuu! 

Suvi K.
Sisunainen

Suoraan sanottuna mä oon kuvitellut että crossfit on vaan urheilulaji niinkun vaikka jalkapallo, ja sitä voi vetää periaatteessa kuka tahansa, ohjaajien/valmentajien pätevyys ja osaamistaso vaan vaihtelee, ts. en ole kiinnittänyt mitään huomiota koko lisenssiasiaan. Olisi toki silti reilua sanoa se ääneen.

Ei meillä tosiaan mitään henkilökohtaista valmennusta ole, vaan jokainen miettii omat tavoitteensa ja skaalauksensa yms. itse. Tunnit on kuitenkin selkeesti jaksotettu niin, että välillä tehdään maksimivoimaa, painonnostoa, kestävyyttä jne.

Toi cf-puoli rakennettiin laajennuksena ja siellä vetää tunteja pääasiassa eri ohjaajat kuin muita jumppia, eikä tunneille pääse kuin alkeiskurssin käyneet, eli se on tietyllä tapaa erillinen palikka muusta salista. 

HeidiNK
Elämänmeno

Musta on kivaa olla keski-ikäinen (paitsi, että onks 32v. vielä ees keski-ikää??) :) Vihdoinki saa tehdä mitä haluaa tai olla tekemättä. Tai ymmärtää, että voi tehdä eri tavalla ku muut :D Useimmiten nykyään tulee valittua se, että ei tee mitää, esim. dokaa hulluna juhannuksena. Parasta! :D Ja silti oli kivaa. Aina voi tehdä mansikkakakkua.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.