Päivän appeet

Pumpui

Syöminen on yksi lempipuuhistani. Se on kuitenkin siltä kannalta ikävää tointa, että vaikka sitä kuinka paljon harjoittaisi, aina kohta tulee uudelleen nälkä.

Kas tältä näyttää melkoisen tavallinen ruokapäivä meikäläisen huushollissa:

Töissäkin täytyy syödä kahdesti. Siksi reipas konttorirotta raahaa eväitä mukana.

En ole mikään ruokanatsi, enkä laske kaloreita. Sen verran kuitenkin yritän sisään kippaamaani einettä valvoa, että kaikkea tulisi sopivassa suhteessa ja hyvissä määrin. Ihan joka päivä ei sentäs tule syötyä makkaraa ja ranskalaisia.

Aamupala klo 8: Iso lasi vettä, kalaöljy, multivitamiini, magnesium ja Ripped Pro -niminen kapseli (lienee huuhaata eikä kyllä auta rasvanpolttoon ollenkaan, mutta vireystilaan sillä on selkeä (lume?)vaikutus)

+ Puolikas maitorahka ja itsepoimittuja mustikoita pakkasesta sekä pala ruisleipää, jonka päällä voita, kinkkua ja kurkkua, pari kuppia kahvia

Lounas klo 11.30: Salaatti, jossa jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia ja tonnikalaa sekä pakastimesta kaiken päälle viskattua papusekoitusta ja maissia, pala ruisleipää margariinilla, appelsiini

Välipala klo 16: Banaani ja maitorahka, pari pähkinää

Klo 19.30: Treenien jälkeen palkkari

Päivällinen klo 20.30: Miehen tekemää fantastista kasvissosekeittoa, jonka sekaan on heitetty broileria ja porkkanaa, herkuksi miehen eilen tekemä fantastinen runebergintorttu

Päivän mittaan: Vettä, pari mukia teetä

Kas näin on taas yhden päivän appeet mahassa. Eihän tuosta mitään papukaijamerkkiä Gustafsbergin Jutalta saisi, mutta olen ihan tyytyväinen siitä, että kiireisinäkin aamuina voi malttaa ottaa safkat mukaan kotoa. Ulkona lounastaminen on eittämättä ihanaa, mutta kun salaatti maksaa Uudenmaankadun lounaspaikoissa saman verran tai enemmän kuin kunnon mättö, tekee usein mieli valita pasta pupunruoan sijaan.

Mitenkäs teidän ruokailut? Maltatteko roudata eväsrasioita mukana vai menettekö suosiolla ulos einestämään?

Kommentit

Nina Enroth

Eväitä, never. Lounas on niin tärkeä breikki toimistorottailuun. Luntseja voi ihastella täältä.

Miia_pau
Kolmas linja

Pakko todeta, että tääl eteläisillä leveysasteilla toi työruokailu hoituu kyl hyvin. Duunipaikassa on ihan ok keittiö ja lähikaupasta saa edukkaat salaattitarpeet, yleensä valmista salaattisekoitusta, pinaattia, tomaattia, avokadoa ja prodepuoleen tunaa, juustoa, papuja jne. Em. juttuja varastoidaan kaappiin ja lounasaikaan koostetaan salaatiksi. Toki toisinaan tulee käytyä ottamassa perus kolmen ruokalajin menu del dia viineineen (n. kympillä), mut se on yleensä niin hevi setti, et ei työnteosta ei tuu sen jälkeen midist :D

Muuten toi ruokapuoli ei sit ookaan aina ihan niin hanskassa. En ehkä kohta haluu nähdä perunaa missään muodossa enää koskaan o_O paras tähänastinen oli keitto, jossa oli ranskiksia. Vide nää on sekasin täällä.

Teen tällä hetkellä töitä kotoa käsin, mutta ruuat tulee silti tehtyä yhtenä-kahtena päivänä viikossa valmiiksi, tällä hetkellä dieetillä niin ovat punnittuina rasioissaan. 

Kaupungissa asuessani ja toimistossa työskennellessä tuli lounaalla käytyä aika usein! Mutta selvää säästöä kun nykyisin säästää sen 50-60e lounasrahoja :)

 

Enne

Pääsääntöisesti lähes aina eväät mukana. Käyn yleensä maanantaisin hakemassa duunin jääkaappiin salaattiaineksia: tammenlehtisalaatti, kurkku, paprika, retiisipussi (oih retiisit on parasta!), raejuusto, avocadoja. Punnitse&Säästä-kaupasta pussillisen valmista salaattisiemensekoitusta. Samalla ostan muutaman purkin rahkaa/rahkajugurttia jos tarkoituksena on arkisin mennä töitten jälkeen salille. Ostan myös kotiin broilerifileesuikaleita/jauhelihaa, jonka paistan ja lisää joukkoon mitä rehuja nyt kaapista sattuu löytymään: sipulia, pakastevihanneksia tms. Tämän jälkeen jaan paistoksen valmiiiksi pieniin muovirasioihin, jotka on helppo napata aamulla mukaan lounassalaatin prodepuolta täydentämään.

Meidän officella on jotenkin niin hyvä boogie, että yleensä istutaan kaikki yhdessä ison pöydän ääressä lounastamassa, se tuo jo ihan kivaa taukoa näytön tuijottamiseen. 

iii (Ei varmistettu)

Samaa mieltä Ninan Verkareissa kanssa - lounastaminen toimiston ulkopuolella työkavereiden kanssa on tarpeellinen tauko läppärin edessä tai palavereissa nököttämiseen. Sen takia en ota omia eväitä mukaan.

Lotta Katariina
Pumpui

Nina ja iii ovat kyllä siinä oikeassa, että ulos lounaalle lähteminen tuo tarvittavan breikin työpäivään. Tulispa kesä, niin voisi mennä lounasretkelle puistoon!

Miia: Oliko ees hyvää ranskalaiskeitto? :D

styleornot: Rahansäästöähän se on, meidän konttorilla näkyy kyllä hyvin kun palkkakausi alkaa olla lopuillaan, kun porukka alkaa enenvissä määrin vetää eväitä :D sitten palkkapäivän jälkeen keittiössä ei näykään ketään :D

enne: Mä luin jostain että maitorahkan myynnissä on piikki aina maanantaisin. Mä uskon sen johtuvan siitä että meidän kaltaiset eväshamstraajat käy hakemassa viikon varannot konttorille :D

Otan eväät töihin käytännössä joka päivä. Yleensä lounaaksi otan eväsrasiaan edellisen päivän iltaruokaa (usein jotain ruokaisaa salaattia, satunnaisesti lämmintä ruokaa). Jos olen menossa töiden jälkeen treeneihin (eli yleensä neljänä päivänä viidestä), syön iltapäivällä välipalaksi rahkan ja hedelmän. Lisäksi mulla on työpöytäni laatikossa proteiinipatukka ja pähkinöitä siltä varalta, jos joskus tulee kesken työpäivän nälkä tai eväät on unohtuneet tms.

Meidän toimisto on hiukan syrjässä keskustasta joten tässä ihan lähellä ei ole montaa lounaspaikkaa. Meillä aika monet tuo omia eväitä mukaan ja täällä onkin ihan kunnollinen keittiö ja iso ruokapöytä. Niinpä en ole oikeastaan kaivannut muualle lähtemistä lounalla, koska keittiössäkin saa ihan hyvän breikin työpäivään.

Edellisessä työpaikassa oli tosi vaatimaton keittiö. Silloin tuli käytyä enemmän ulkona lounaalla. Yleensä me nuoremmat käytiin silloin läheisen yliopiston ruokalassa, koska monella oli vielä opiskelijakortit voimassa. Perjantaisin käytiin perinteisesti jossain kivemmassa paikassa.

Vähän kyllä ärsyttävää, että osa täällä syö joka päivä niitä äitien tekemiä mikroruokia tai jotain kolmioleipiä ja vielä valittavat niiden mausta ja siitä, ettei ne pidä nälkää. En tajua mikseivät sitten tee omia ruokia mukaan. Ei ole mielestäni iso vaiva ottaa edellisen päivän ruokaa lounasrasiaan mukaan.

Lotta Katariina
Pumpui

Voi kolmioleipä! Me jaetaan keittiötilat parin muun firman kanssa, ja siellä jotkut koodarit vetää kananugetteja kylmiltään...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.