Paralympialaisista ja intohimoisista urheilijoista

Pumpui

Rion paralympialaiset käynnistyivät eilen, ja minun mielestäni asiasta puhutaan aivan liian vähän! Jos hiljattain päättyneissä kisoissa nähtiin mielettömiä urheilusuorituksia, niin niitä nähdään saletisti yhtä paljon ellei jopa enemmän seuraavien päivien aikana. Suomalainen olympiaurheilu on kenties huonossa kantimissa niin sanotuissa pääkisoissa, mutta paralympialaisista on lupa odottaa runsaasti mitaleita.

Törmäsin päivänä muutamana netissä triathlonisti Liisa Liljaan (kuvassa), ja inspiroiduin valtavasti. Mikä urheilija, mikä roolimalli! Ylen klipissä Liisa kertoo elämästään ja treenaamisestaan, ja etenkin tämä lause jäi jutusta mieleen: "Haluaisin että minut tunnetaan, että tuo on se intohimoinen urheilija, eikä että tuo on se yksijalkainen urheilija."

 

Tuosta asenteesta pitäisi ottaa oppia. Kuinka usein tuleekaan omassa elämässään märistyä että ei onnaa, koska x tai y tai olosuhteet? Jos toiset pystyvät kilpaurheilemaan huipputasolla haasteista huolimatta ja olemaan käyttämättä sitä metaforisena kainalosauvana omalle elämälleen, niin pitäisi meidän muidenkin vähän skarpata.

Naisten paratriathlonkisa alkaa sunnuntaina 11.9. klo 16, voitte arvata olenko silloin tv:n ääressä.

 

(Kuva: liisalilja.fi)

Kommentit

Hymyileoletupea

Mä katoin ton klipin eilen ja totesin itekseni, että mun pitäis katsoa se joka päivä! Vähän taas laittoi asioita perspektiiviin. Tosta asenteesta vois todellakin moni ottaa oppia! Uskomaton nuori nainen! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.