Parasta juuri nyt: loma ja ystävyys

Pumpui

Pyöräilin tänään tajuamattani hymy korvissa töistä treeneihin, ja vasta auringonpaisteessa kurvaillessani hoksasin miksi mieli oli niin korkealla. Nythän alkoi ansaittu ja kauan odotettu talviloma!

Onneksi keli ei ole talvinen, sillä hyppään huomenna koneeseen ja lennän ystäväni Miian luokse Madridiin. Siellä ohjelmassa on hengailua, Cirque du Soleilia ja viininjuontia. Ja tietenkin urheilua.

Tällaisissa tunnelmissa matkustimme muistaakseni seitsemän vuotta sitten Ilosaarirockiin. Aika kuluu ja punkku siirtyy lasiin, mutta hoopous pysyy.

On ollut jotenkin poikkeuksellisen vaikea ymmärtää, että nyt on tosiaan loma ja suunta kohti Espanjaa. Kohta sitä sitten istuskellaan terassilla ja nautitaan auringosta. Perjantaina menemme katsomaan Cirque du Soleilin uuden telttashow Koozan, joka sattui kaupungissa juuri parahultaisesti olemaan.

Ihan pelkäksi lekotteluksi ei loma kuitenkaan mene. Miia (jonka treeniblogi muuten löytyy täältä) treenaa crossfitiä Urban Box Embajadoresissa, jonne kutsui minut käymään. Jännittävää! En olekaan aikaisemmin treenannut muulla cf-salilla kuin tutulla ja turvallisella kotisalilla Jätkäsaaressa. Onneksi Miia puhuu erinomaista espanjaa, että voi toimia tulkkinani. Monet liikkeet tosin kuulemma ovat englanninkielisiä - espanjalaisin artikkelein. Tuleekohan treenissä olemaan vaikkapa el burpee? :D

Ihanaa loppuviikkoa! Yritän päivitellä jotakin reissun päältä. Varmaan ainakin blogin Facebookin puolelle laitan kuvaa touhuista.

Jos muuten on vinkkejä Madridiin, jakakaa ihmeessä!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Tulin Madridista reilu viikko sitten, ei ollut ihan niin kesäistä vielä kun odotin mutta viihdyn siinä kaupungissa kyllä aina. Soleil jäi itseltä näkemättä, olisin kyllä halunnut mutta aika oli hyvin rajallinen. Desigual-myymälä Callaon aukiolla myy muuten siihen Kooza-teemaan jotain vaatteita, itselle tosin kiinnostavampi osa oli 5. kerroksen outlet.

Pompeiji-näyttely oli todella hieno, http://www.pompeyaenmadrid.es/ oikein kouluesimerkki siitä, miten rakennetaan yleisöystävällinen historianäyttely. Ainoa miinus narisevasta lattiasta (huomaat kyllä jos menet :)). Lisäksi tietysti Pradossa meni päivä, koska tykkään taiteesta ja siellä on kenties maailman parhaat mahdollisuudet siihen. Pääsiäisviikolla siellä oli tietysti sitten siihen liittyvää touhua, lähinnä pääsiäiskulkueita keskustassa.

Ravintoloista vaikea sanoa mitään, kävin aika pitkälti ihan satunnaisotannalla eikä ruoka missään huonoa ollut. Turistinähtävyyksistä Botin (maailman vanhin ravintola) oli hyvää perusruokaa (ja älyttömän hyvää sangriaa) reippaalla turistilisällä, mutta ilmapiirin ja palvelun puolesta tosi miellyttävä paikka. La Mallorquina -leivosmyymälä ihan Puerta del Solin nurkassa on käymisen arvoinen, hektinen meininki ja vielä hyviä leivoksiakin.

Kaupunki oli kyllä muuttunut jonkin verran viidessä vuodessa, ainakin ydinkeskustan osalta. Ravintolaskeneen oli tullut paljon 'all you can eat'-paikkoja, mitkä vähän tuntuu Madridissa oudolta, ei tullut testattua. Myös rahanpyytäjiä ja kodittomia oli selvästi enemmän, varmastikin taloustilanteen takia.

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos vinkeistä, vierailija!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.