Puhutaanpa tissiliiveistä

Pumpui

Olen jemmaillut tätä postausta luonnoksissa jonkin aikaa, mutta laitetaan nyt julki #tissiviikko-kamppiksen kunniaksi.

Haluaisin puhua tovin tisseistä. Tai oikeastaan niiden verhoamisesta, sillä rintaliivien ostaminen on yksi viheliäisimmistä asioista, joita ihminen joutuu elämässään tekemään.

Mainoksissa ja mediassa alusvaatteisillaan hipsuttelevilla naisilla on aina älyttömän miellyttävää hiekalla, takan edessä tai vuoteessa piehtaroidessaan. Todellisuudessa alkkarit tekevät pakaraan painanteen tai hilautuvat ties minne päivän aikana, tai vähintäänkin ovat niin matalat että persvako vilkkuu jo ilman kumarteluakin. Rintaliivit puristavat ympäryksestä ja löpsöttävät tissivaosta.

"Pitää vain osata ostaa oikeanlaiset ja oikean kokoiset rintaliivit", huokailee siellä joku. Niin niin, mutta entä jos sellaisia ei ole olemassa?

Tissiliivivalmistajien mielikuvissa olemme kaikki suht hoikkia tai vähintäänkin suht povekkaita. Ja mitä enemmän ympärysmittaa rinnan alla, sitä muhkeammin on ympärysmittaa myös rinnan päällä. Paitsi että kun kaikilla ei ole.  Oma rintaliivikokoni on osapuilleen 85 AA, jota ei tavan kaupoista löydy ollenkaan, erikoisliikkeistäkin kovin harvoin.

Meille pienten daisarien naisille tarjotaan pääasiassa kahta vaihtoehtoa. Pienirintainen on oletusarvoisesti kynää hoikempi esiteini, joka haluaa verhota povensa trikooseen ja Snoopy-kuvioon. Ja jos tuo ihmisparka sitten aikuiseksi kasvettuaan on edelleen pienirintainen, hänelle tarjotaan helvetinmoista toppausta. Sillä kuka nyt haluaisi olla, luoja paratkoon, ihan lauta? Onko seksikkyys suoraan verrannollinen kuppikokoon? (Kiitos vaan sille alusvaatekaupan tädille joka ehdotti Wonderbrahan siirtymistä.)

Jos muuten elänkin elämääni tyytyväisenä omaan kehooni enkä pahemmin maindaa erilaisista sileys-, karvattomuus- ja kohotus/kurtsaus/kiristysihanteista, liiviostoksilla käyminen ahdistaa minua kohtuuttoman kovasti. Miksi siitä on tehty niin helvetin vaivalloista ja ikävää? Olen marhaillut alusvaateliikkeissä epätoivon partaalla ja sovitellut tuskanhiki otsalla elämäni aikana varmaankin miljoonat eri liivit. Tyytynyt joihinkin edes säällisesti päälle sopiviin malleihin, koska parempaakaan ei ole tarjolla, ja nostellut sitten olkaimia tai yrittänyt vältellä kumartelua avonaisella paidalla, kun liivit tarjoavat turhankin avaria näkymiä. Jos joskus olen löytänyt liivit joihin daisarini ovat juuri oikean kokoiset, on kupit sijoitettu absurdin keskelle liivejä tai sitten kainaloihin. Kääntynyt kassalta takaisin koska en halua niitä Snoopyja.

Tiedän monia naisia, jotka ovat siirtyneet suosiolla yksinomaan treenirintsikoiden käyttäjiksi tuskastuttuaan normaalin rintaliivien hankkimisen mahdottomuuteen. Itsekin käytän usein treenirintsikoita tai bikinien yläosaa, koska ne tuntuvat paljon fiksummilta ja vähemmän epämukavilta päällä. Välillä vain olisi kiva pitää jotain nättiäkin paidan alla.

Mistä te muut leveäselkäiset mutta pienirintaiset hankitte rintsikkanne? Kaikki vinkit otetaan kiitollisna vastaan. (Kuvassa yllä olevat liivit löysin ilokseni löysin Lindexistä, eivät nekään täydelliset ole mutta pienet ja vain kevyesti topatut silti.)

Katso myös: Farkkuja meille reiteville

Kommentit

sup (Ei varmistettu)

Pupulandian Jenni teki joskus hyvän jutun aiheesta. Tais olla joku yhteistyö Lindexin kanssa tms. mutta siitä selvisi ainakin se että kauppaan tilataan ihan vääriä kokoja kuin mitä suomalaisnainen oikeasti tarvitsisi. Ei ehkä näin selvästi mutta joka tapauksessa tissien koko on muuttunut, ostetaan aina samankokoiset liivit vaikka oikeasti koko oisikin muuttunut ja sitten yksinkertaisesti ei tiedetä sitä omaa oikeaa kokoa. Ja kaupat tilaa just näitä D85 varastot täyteen. Itse ihmettelen sitä että näissä D-kupinkin liiveissä on toppaukset lähes vakiona...

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos vinkistä, pitää käydä lukemassa!

mplt (Ei varmistettu)

Word. Oma tilanteeni on siinä mielessä ehkä helpompi, että yleensä ympärys 70 sopii. Lindex on kauppa, jota suosin. Moni on suositellut Changea, mutta omat kokemukseni siitä ovat negatiiviset: minulle myytiin liian isot liivit puoliväkisin. Näköjään voi ammattilaisellekin olla vaikea uskoa, että osa aikuisista ihan oikeasti on kokoa a/aa.

Olen itsekin todella kyllästynyt siihen, että tarjolla on lähinnä lapsellisia kuvioita tai megatoppauksia. Onneksi välillä, varsinkin t-paitaliiveissä kokoja löytyy. Erikoisliikkeisiin en ole uskaltanut mennä, sillä pelkään myyjän ihmettelyä. Ehkä pitäisi käydä Pariisissa. Ranskalaisissa kaupoissa ilmeisesti ymmärretään, että pienirintaisetkin saattavat haluta toppaamattomia, mutta silti seksikkäitä liivejä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Cos! Ihania toppaamattomia, elegantteja pitsi-silkkiluomuksia, joihin ei mahdu yli a-kupin rinnat isompi kans kokoihin. H&m:n low support-urheiluliivit on mun mielestä nättejä ja funktionaalisia myös muussa kuin urheilukäytössä ja mikä parasta, niiden kanssa toimii oikeesti läpinäkyvät silkki- ja pitsipuserot. Sloggilla on muuten aika kivoja neutraaleja toppaamattomia, toimivia rintaliivejä/alustoppeja. Toi että tissit ei pysy liiveissä on kyllä ihan kaikkien ongelma, ja isorintaiset usein just tarvitsee niitä toppauksia=enemmän tukea ja ryhtiä.

Lotta Katariina
Pumpui

Ehkä sitä pitää lähteä liivinostomatkalle :D

Arroz (Ei varmistettu)

Word!!!!!!!!
Kävin kerran erikoisliikkeessä ja siellä se täti katto mua kun halpaa makkaraa ja tokas erittäin tylysti "ei meillä tota sun kokoa ole missään mallissa".
Ei niitä oikeen kokosia ja mukavia ole missään, ainoat just biksut ja sporttiliivit.
Liikeidea siitä jollekkin, luulis et asiakkaita löytyy...

Lotta Katariina
Pumpui

Mahtavaa palvelua...

Mä oon luovuttanut ja jos olen kotosalla, en vaivaudu pukemaan edes sitä urheilutoppia. Topin lisäksi käytän (jos on pakko) olkaimettomia liivejä, jotka löysin jonkun kauppakeskuksen alelaarista ja siitäkin on jo aikaa. 

Lotta Katariina
Pumpui

Pakko tunnustaa, että sama homma, usein ei jaksa pukea minkään valtakunnan liivejä.

Lmv (Ei varmistettu)

Mulla on sama ongelma: leveä selkä/rinnanympärys ja pienet rinnat. Monet ovat mullekin suositelleet Changea ja siellä olen kaksi kertaa asioinutkin, mutta tuntuu, että siellä väkisin yritetään myydä ympärysmittaa 70, vaikka omien mittausteni mukaan se on 85. Mutta kumma juttu, kun tosiaan siinä ympärysmitassa ei löydy A:ta tai AA:ta, joutuu tekemään kompromisseja,ja rintsikat painat selkään hirveän painauman, joka näkyy paitojen läpi. Omistan tällä hetkellä kahdet sopivat liivit,joita olen käyttänyt useamman vuoden, koska en vain löydä uusia sopivia,ja sekös tuskastuttaa. Ihmettelen myös sitä tapaa topata A-kupin liivejä kuin viimeistä päivää. Haluan olla ja pysyä pienirintaisena!

Lotta Katariina
Pumpui

Sitten aina lukee naistenlehdistä niitä moralisoivia kirjoituksia, että suomalaisnaiset eivät vaihda liivejään tarpeeksi usein. Vaihdettaisiin kyllä, jos liivien sovittaminen ja ostaminen ei olisi niin helvetin kauheaa!

Kieppis (Ei varmistettu)

Funky Ladystä Forumista sain hyvää palvelua (kun vihdoin uskalsin mennä liikkeeseen sisään). Ja ihan oikeasti voin sanoa, että tuolta ostin elämäni ekat oikeasti hyvät rintsikat. A:sta aloitettiin ja lopulta löytyi joku ranskalaisen valmistajan malli, jossa koko olikin C - mahtuu nääs kaikki kainalosysteemitkin liiveihin ja istuvuus parantui huomattavasti :D Arvatenkin ostin samantein kahdet.

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos vinkistä, pitää joskus käydä tyyppaamassa Funky Ladyn valikoimat!

annilinnea (Ei varmistettu)

Mä voin tosi lämpimästi suositella Sloggin Evernew-liivejä! Mä olen kans leveäselkäinen ja olen myös sitä mieltä että kaarituelliset ja topatut liivit ovat äärimmäiset epämukavia, joten toppaamattomat on ainoa vaihtoehto. Sloggit pysyvät mukavan napakasti päällä eivätkä ajan myötäkään löpsähdä muodottomiksi ja kokoja löytyy hyvin pienirintaisille esim myös sitä 85A:ta :)

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos vinkistä! 

tinndy

Hear, hear. Tissiliivien ostamisesta on tehty nihkeää, ikävää ja vieläpä vitun kallista. Isotissisenä mua harmittaa muun muassa se, että monissa kivoissa rintsikoissa on pienet toppaukset A-  ja B-kupeissa, mutta usein C-kupista eteenpäin ei MITÄÄN. Tietenkään kaikki eivät halua tissejään korostaa, mutta minä kyllä haluan. Tällainen valinta viestii vain siitä, että kaikilla pitäisi olla about C70-kokoiset tissit, muuten on liian lauta tai liian tyrkky. Ja itse kyllä nimenomaan haluan, että mun tissit näyttävät isoilta.

Mut oikeesti. Rintsikat maksaa aivan helvetillisiä summia, jos haluaa jotain muuta kuin H&M:n tai Gina Tricotin liivejä. Ilman rintsikoita viilettäminen on vietävän epämiellyttävää ja jopa kivuliasta, etenkin jos on isot tissit. #kelakorvauksettissiliiveihin2017

Lotta Katariina
Pumpui

Aivan totta, rintsikat on älyttömän kalliita. Siinä on yksi syy miksi olen vältellyt erikoisliikkeitä: en halua maksaa mansikoita liiveistä, joihin todennäköisesti kuitenkin kohta petyn.

Suvi K.
Sisunainen

Hassua, että tää rintsikoiden ostamisen vaikeus tuntuu koskevan kaikkia 75B-koon ulkopuolella, suuntaan tai toiseen. Mä ostin pitkään kalliita erikoisliikkeiden liivejä, kunnes siirryin kanssa pelkästään urheilutoppeihin. Lisää aiheesta mun tissiviikko-postauksessa.

Lotta Katariina
Pumpui

No melkeinpä sama se on muissakin vaatteissa, kun yhdelle standardille tehdään kaikki! 

Kaukomaran Pia (Ei varmistettu) Http://kaukomara.blogspot.com

Tunnistan saman ongelman! En halua toppauksia, mutta nätit ja mukavat liivit kuitenkin. Amerikassa on kiva nettikauppa pienirintaisille www.lulalu.com. Sieltä olen pari kertaa ostanut, tosin tullimaksutkin vähän yllättivät. Ei siis ihan halvaksi tullut. Olisipa tuollainen valikoima jossain kivijalkakaupassa!

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos vinkistä, pitää käydä tyyppaamassa! :)

Kokeile tätä (Ei varmistettu)

Kokeilla voisi sellaista, että ostaa vaikka Lindexiltä rintaliivien levennysosan, tai siis se laitetaan selän hakasiin ja sillä saa siis lisää leveyttä ympärysmittaan, yleensä parista sentistä noin viiteen. Niitä on eri värisiä ja leveyksisiä eikä maksa montaa euroa. Siten jos on suurempi ympärysmitta mutta pienempi kuppi saa itselleen soviteltua sopivan liivin. Varmaan sitä voisi pyytää liiviostoksilla ollessa myyjältä että saisiko kokeilla liivejä levennysten kanssa.

Lotta Katariina
Pumpui

Hyvä niksi, kiitos! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta taas tuntuu, että pieniympäryksiselle ja isorintaiselle (65E) ei löydy mistään nättejä rintsikoita, haluaisin juuri tuollaiset kivat toppaamattomat/kevyesti topatut pitsirintsikat millaiset sinulla on kuvassa, mutta isorintaisille tunnutaan myyvän vain järeitä ja topattuja (??? MIKSI?? Kysyn vaan.) liivejä. Tai sitten jotain ihan karseita leveäolkaimisia mummomalleja alkaen koosta 80B.

Eli juu, jaan ongelmasi ja rintsikoiden ostaminen on peräsuolesta. :D

Lotta Katariina
Pumpui

Onko olemassa KETÄÄN jonka mielestä rintsikoiden ostaminen olisi kivaa? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Täälä kokotoveri! Tuntuu pahalta, kun mistään, siis mistään, en ole löytänyt nättejä, oikeankokoisia ja tukevia rintsikoita, eikä edes nättejä toppaamattomia, joita vois pitää. Ja syntisiä ovat ne ihmiset, jotka kuvaavat rintojen kokoa kupin kirjaimella, joka ei kerro mitään :D Ei mun rinnat oikeesti oo mitenkään isot, ei ees suhteessa muuhun vartaloon. Enemmän kokovaihtoehtoja peruskauppoihin, niin kaikkien elämä ois helpompaa

Sissie (Ei varmistettu)

Nyt on entisenä liivimyyjänä pakko kommentoida :) Et varmasti ole kokoa AA85 ja jos etsit sellaista kokoa, en ihmettele, ettet löydä sopivia liivejä. Joku jo aiemmin mainitsikin Funky Ladyn. Siellä on ammattitaitoiset myyjät, joiden tehtävä on auttaa asiakasta löytämäön oma kokonsa ja sopivia liivimalleja, eikä vain myydämyydämyydä. Rintsikoiden ostaminen on ehkä hankalinta ikinä ja itsekin tarvitsin myyjän apua nyt, kun raskauden myötä koko ja ympärys ovat muuttuneet, vaikka tiedänkin edelleen keskivertoa enemmän liiveistä ja tunnen oman kokoni :) Kävin Changessa ja olin tyytyväinen palveluun. Omina liivimyyjäaikoina autoin todella paljon sellaisia asiakkaita, joilla oli ihmeellisiä fiksaatioita omasta koostaan ja vartalostaan ja välillä oli todella vaikea löytää heille mitään "koska olen aina käyttänyt tätä kokoa" ja "enhän minä nyt todella voi olla tuota kokoa". Marketeista ja ketjukaupoista voi löytää aivan hyviä liivejä, mutta hiiviskely hyllyjen välissä ja palvelun pakoileminen ei varmasti auta ketään löytämään sopivia tuotteita oli kyseessä sitten rintsikat, farkut tai mitä tahansa muuta.

Emilia M

Anteeksi miten niin "et varmastikaan ole kokoa AA85"? t. just sitä kokoa oleva ja ihan näin merkittyjä, sopivia liivejäkin löytänyt.

Lotta Katariina
Pumpui

Ehkä pitäisi lopettaa tuo "hyllyjen välissä lymyily" ja kysyä neuvoa. Olen kokeillut jos sun mitä kokoja, eikä mikään tunnu istuvan. Ehkä erikoiskaupassa sitten osattaisiin auttaa :)

Sissie (Ei varmistettu)

Ihan varmasti osataan auttaa!

Ja yllä olevaan kommenttiin: (entisenäkin) liivimyyjänä ja ammattitaidollani näen jo silmilläni todennäköisimmän koon. Sovitus viimeistelee asiat. Mittanauhat ovat ihan turhia, koska liivit eivät ole standardikokoisia.

Onden (Ei varmistettu)

Täältä sama huomio, itsekin pitkän koulutuksen saaneena entisenä liivimyyjänä uskon vahvasti, että AA85 ei pue sinun kokoistasi ihmistä parhaiten. Toki paha täältä ruudun takaa on huudella, mutta oman vuosia kestäneen liivimyyjäurani aikana myin ko. kokoa ehkä kerran tai kaksi, vaikka sitä kokoa ennen käyttäneitä asteli liikkeeseen lukuisia. Ymmärrän kyllä hyvin, että urheilijoilla voi olla erityisen vankka keskivartalo, joka nostaa tuota ympärystä, mutta 85 on jo runsas mitta ja tietysti hankaloittaa sopivan kupin löytymistä. Silti se saattaa olla kokosi, mutta löytämäsi mallit eivät vain ole istuneet. Eri valmistelijoiden mallit vaihtelevat myös ihan valtavasti ja nimenomaan tuon kupin syvyyden osalta. Oma kokoni oli omien arvioideni mukaan AA80/A75, mutta paljastui sitten C70:ksi. Toki suurella osalla valmistajista kupin syvyys on omalle littanalle rintamukselleni aivan liian suuri ja kupit ovat tyhjää täynnä (vaikkakin kaaren leveys yhä sopiva), mutta esim. Marie Jo, L'aventure ja joissain tapauksissa Calvin Clein ovat olleet pääosin hyvin istuvia ja imartelevia. Sopivan valmistajan ja heidän mallistostaan sopivien mallien löytäminen ilman apua on todella arvauspeliä, malleja on niiiin paljon eli suosittelen itsekin vahvasti Funky Ladyssä käväisemistä.

Lotta Katariina
Pumpui

Miksi muuten tuo rintaliivien kokosysteemi on ihan helvetin epäselvä? Että ympärysmitta rinnan alta ja päältä voi osoittaa että on kokoa 85AA, mutta sitten sopivimmat onkin joku 70C? Ei tajua :D

Tiedän tunteen liivien etsinnän hankaluudesta.

Moni on kommentoinut täällä changea ja itse oon löytänyt sieltä muutamat hyvät liivit siinä vaiheessa kun ymmärsin että niiden koot ei mene ainakaan monien muiden merkkien kokojen kanssa ollenkaan yksin. Tosin pieniä malleja niillä on isoja vähemmän yleensä kaupoilla.  Eli ei kannata liikaa tuijottaa niitä kokoja, varsinkaan jos on katselemassa merkkiä tai malleja joita ei ole aikaisemmin käyttänyt. Itselläni on HYVIÄ rintsikoita useammat (uskomatonta kyllä!) ja koot vaihtelee laidasta laitaan. pienin taita olla 70AA ja suurin 80C ja sitten sieltä välistä on kaikenlaisia yhdistelmiä. Eri merkkiset on eri kokoisia ja samassakin merkissä eri malleilla voi olla isoja vaihteluja. Eli myyjien uskominen ja valtava kokeileminen toimiii paremmin kuin kokolappujen tuijottelu.

Lotta Katariina
Pumpui

Changea moni kehuu, ehkä uskaltaudun kokeilemaan itsekin :)

Emilia M

En tajua tuota rintsikkakauppiaiden intoa tyrkyttää ihmeellisen kokoisia liivejä. Oltiin äidin kanssa rintsikkaostoksilla tässä taannoin ja kotona mitattiin äidin rinnanympärys ennen lähtöä. En nyt muista mitä se oli, mutta olkoon vaikka 80 cm. Sokoksen rintsikkakauppiaat tyrkytti väkisin jotain 65-mittaisia liivejä isommilla kupeilla ja äiti irvisteli mulle, että epämukavaa, en kehtaa sanoa myyjälle. Mulla myös on rinnanympärys ihan tasan 85 cm, ollut viimeiset 20 vuotta. Tiedän kokoni, olen muodon vuoksi sovitellut niitä muun mallisia vaikka millä mitoin, mutta parhaiten istuu 80/A tai 85/AA. 75B on jo aivan karmea puristava ja vääränmallinen. Nyt olen vähän lihonut ja pitäisi siirtyä B-kuppiin, olen siirtynyt urheilurintsikoihin. Tässä iässä alkaa arvostaa mukavuutta. Lindexiltä saa hyviä, tukevia rintsikkatoppeja. Ne on niin mukavat, että niiden päälläolon voi unohtaa, toisin kuin kaiken maailman balconette-mallien, vaikka ne kivoilta näyttääkin.

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla on kanssa Lindexin toppimallisia liivejä, tykkään niistä kovasti.

Sankaari (Ei varmistettu)

Moni täällä on kommentoinut Changeä. Niiden kokojärjestelmä on oikeasti vähän poikkeava normaalista, joten kannattaa kokeilla niiden ehdottamaa kokoa vaikka kuulostaisikin oudolta. Mun liivit on yleensä kokoa 75E, mutta tuolta ostetut täydelliset bikinit on muistaakseni 70G ja myyjä sano että rintaliivien kanssa niiltä joku H vois olla sopiva.

Lotta Katariina
Pumpui

Jep, pitänee kokeilla siellä kaikkia mahdollisia kokoja :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kommentit tuohon "mittaisin kotona rinnanympätyksen ja se oli xx". Ostatko farkutkin niin, että mittaat kotona vyötärönympäryksen ja sitten marssit kauppaan ja otat sen koon ja ajattelet että sen täytyy olla sopiva? Samalla lailla kuin farkuissa, tuo ympärysmitta on osa liivien kokoa eikä välttämättä millilleen juuri se mitä väitetään (aivan kuten esim farkuissa).
Esim jos minä mittaan mittanauhalla ympäryksen rintojeni alta, on se noin 75 cm mutta liivini ovat ympärysmitaltaan kokoa 65-70 ja mukavat päällä. Itse olen löytänyt suhteellisen helposti liivejä, koska minusta pieni toppaus on kiva. Toppaamattomien liiven löytäminen on toki vaikeampaa koska minäkin olen leveä ja kupin pitää olla samalla tavalla "leveä" mutta ei niin syvä.

Lotta Katariina
Pumpui

Harva varmaan kokeilee suoraan pelkästään juuri sitä kokotaulukon osoittamaa kokoa. Itse ainakin roudaan pukkariin aina sylillisen liivejä kokoväliltä 70-85 ja AA/A-C, eikä mikään yleensä istu.

Emilia M

Ei rintaliivejä voi verrata farkkuihin, kyse on ihan eri vaatekappaleesta :) Kiva jos sinä olet löytänyt sopivia rintaliivejä eri koista, mutta minä en. Rintaliivien koon on tosiaan tarkoitus vastata nimenomaan sitä senttimäärää, mikä on rinnanympärys rintojen alta mitattuna. Siten jos esim. rinnanympärys on 83 cm, paras rintaliivikoko on 80 cm (koska uudet liivit puetaan isoimpaan hakaseen ja materiaali myös vähän joustaa), 85 cm olisi todennäköisesti jo liian iso, 75 cm hieman liian tiukka. Toki kaupoissa voivat tarjota muitakin kokoja sovitettavaksi, koska siten oppii huomaamaan mikä istuu parhaiten, mutta mulla ainakin istuu parhaiten nimenomaan se koko, joka vastaa sitä todellista rinnanympärystä. Voi olla, että tämä rinnanympärys pienirintaisella vaikuttaa enemmän. Koska olen tosiaan huomannut (laihempana) että mulle aina tyrkytettiin sitä 75B:tä ja ei se vaan istunut, jos onnistui löytämään 80A:n niin aah kuin se oli mukava päällä verrattuna siihen kokoon (75B), mitä oli paljon enemmän tarjolla. 85AA on sit jo tosi vaikea löytää, useita malleja ei siinä koossa edes valmisteta.

Lotta Katariina
Pumpui

Taas tuli uutta tietoa, en tiennyt että uudet pitää laittaa isoimpaan hakaseen! Missä ihmeessä olen ollut kun tällaista(kin) tietoa on jaettu? :D

Emilia M

Joo, siinä on just se ajatus, että kun liivit ajan myötä venyy, niin sit voi siirtyä niihin tiukempiin hakasiin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei vastaa omaa kokemustani ollenkaan. Jo saman merkin eri mallit voivat istua niin eri kohdalla, että ympärysmitaksi tulee ihan eri. Ja kupit on ihan eri muotoisia eri valmistajilla. Eli sanoisin, että ihan yhtä isoja eroja on kuin farkkukoissa. Nämä ovat muuten ne ainoat kaksi vaatekappaletta, joita en osta sovittamatta.

Emilia M

Toki pitää löytää myös itselle istuvin malli. Siihen aikaan kun rintsikoita käytin, mulle istuvin malli oli just tuo balconette :) Push-upejakin paljon käytin, mutta epämukavia ne oli. Nykyään tosiaan viiletän pääasiassa ilman tai urheilutopeilla. Kaarituettomat on miellyttävimmät.

Mut tosiaan nyt kun ajattelen, niin kuppikoko vaikuttaa tähän ihan varmasti. Onhan se selvä, että mitä isompi kuppikoko, sitä enemmän se vaikuttaa myös ympärysmittaan. Mulla on ihan oikeasti leveä rintakehä, mutta pienet rinnat, ja mitoiltaan sen mukaiset liivit myös parhaat. Mutta jos on isot rinnat, niin niitähän voi liiveillä just asetella vaikka mihin muotoon ja siksi ehkä sit välillä yllättävänkin kokoiset liivit istuu. Mut kuka mistäkin tykkää, mä nykyään oikein ihmettelen miten kiristäviin luomuksiin olen nuorempana itseni ahtanut, nykyään oon paljon mukavuudenhaluisempi.

Cubuksella on semmosia kaarituettomia pitsiliivejä, jotka on tosi kauniita, mutta tuntuvat päällä muuten bikinien yläosalta, paitsi vielä mukavammilta. Toppaustakaan ei ole muuta kun semmoiset kolmiobiksuissa olevat lättänät. Koot ovat XS-XL, että ei ainakaan noiden ympärysmittojen ja kuppikokojen tarvitse taistella :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.