Pukeutumiskysymys

Pumpui

Kyllä kelpaa puskea kinosten lävitse, kun on kunnon varusteet! Taas kerran on ruotsalainen ratkaissut elämäni pieniä suuria ongelmia.

Tänä syksynä päätin, että saa viime talvi olla viimeinen kerta, kun kiroan takinkauluksesta sisään puskevaa viimaa ja lunta. Koska luotan ruotsalaisten säätilaosaamiseen kuin kallioon, hankin talvitakiksi Didriksonsin Lindsey-parkan. Ja hyvä takki onkin! Pienemmillä pakkasilla takki menee mainiosti pelkän t-paidan kanssa. Tarpeeksi ison karvareunushupun suojissa oli melkoisen paljon mukavampi taivaltaa kaupungin halki kuin pelkällä pipolla.

Ja onhan se ihan kivan näköinenkin. Omani hankin Stadiumista, eikä hintakaan ole mahdoton hyväksi talvirotsiksi.

Muistelin tänään myös teinivuosien talvikokemuksia. Yksi päällimmäisistä muistoista on se, että aina oli varpaat jäässä ja lahkeet märät. Vaan eipä ole enää! Onneksi investoin keskellä kauneinta kesää Haltin outletista löytämiini supermukaviin Villach-kanadasaappaisiin. Kyllä kelpasi kahlata lumihangessa ja loskassa. Ulkomuotokin viehättää meikäläisen silmää enemmän kuin Sorelin malleissa. Ja hei, nämä sentäs olivat kotimaiset, eli talvivarustelussa ollaan Suomi-Ruotsi-ottelussa tasapisteissä.

Aikuisuuden yksi mittari on se, että on valmis uhraamaan osan tyylistään mukavuuden alttarille. Aluksi sitä miettii että tähänkö sitä on tultu, mutta oli minulla melkoisen tyylikkäämpi olo tänään kaupungilla kuin tennareissa ja minitoppiksissa luistelevilla kanssanaisilla.

Olisi kiva kuulla, millaisia luottotalvikamppeita teillä on. Etenkin kokemukset ultimaalisen hyvistä päähineistä ja hansikkaista otetaan ilolla vastaan.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Parhaat talvikäsineet ovat tällaiset kotimaiset Hoflerin nahkarukkaset, joissa on sormikasvuori!

http://www.käsine.fi/gloves/miesten/hofler_265.JPG

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Mulla on Milletin rukkaset, joista saa vuoren kätsästi irti, RABin untsikka ja Eccon Goretex-kengät. Ja kunnon kuorihousut. Näillä keleillä en oo vielä kaivanu untsikkaa komerosta, mennään Niken Goretex-takilla mallia välimalli, kai johonkin skimbaamiseen tarkoitettu. Juu ja aika pähee Rip Curlin vedenpitävä, vuorellinen neonraidallinen pipo. Kaikista näistä huolimatta vähän naamaa vihloo tuo keli! Kohta kai siihen jo tottuu.

On kyllä ihan totta, että näillä sitä aikuisuutta mitataan. Ei vilka lantionseutu eikä korko kopise ;)

Miia_pau
Kolmas linja

Tänä talvena ajattelin kokeilla sitä pitkään haaveilemaani konstia, että muutan talvella eteläisemmille leveysasteille :D Tammikuuhun asti tosin pitää vissiin pysytellä lähinnä sisätiloissa, se on toinen hyväksihavaittu konsti. Jos on pakko mennä ulos, fjällrävenin paksu parka, karvavuoriset dr martensit ja äidiltä nyysityt nahkarukkaset auttaa. Kylmyyteen, ei niinkään vitutukseen :D

En oo muuten sitten lapsuuden lasketteluharrastusten käyttänyt mitään ns. talvi- tahi toppahousuja. En suostu uskomaan, että asuisin maassa, jossa ei voi käyttää farkkuja ympäri vuoden. Joku roti.

MiiaZiko.
Material_maniacgirl

Mun luottotalvenkampe on tänä syksynä ostamani peak performancen untuvatakki alesta,on sitten tosi lämmin eikä se päällä kyllä kylmä tuu ;) ja farkkuugit on kans sellaiset mitä käytän päivittäin.

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos rukkasvinkeistä! Pitänee lähteä hanskakaupoille kun hukkasin eilen edelliset...

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä mennään untuvaparkalla, paksulla kashmir-huivilla, itse kudotulla villapipolla, lampaankarvarukkasilla (alla vielä silkkiset alushanskat), viime vuonna jaloissa olivat Emut mutta niiden hajottua vuoden käytön jälkeen (mur!) tilaukseen menivät juuri Sorelin Joan of Arcticit. Merinovillakerrasto on myös talvisin kovassa käytössä. Vihaan kylmyyttä joten lämpimät ja laadukkaat talvivarusteet ovat mulle sydämenasia! :)

manteli** (Ei varmistettu)

Mutkan nahkarukkaset ja tupsullinen Coston 100 % merinovillapipo (todella lämmin, eikä kutita), kaulaliina täyttä villaa. Takkina lämmin, pitkä parkatakki ja jalassa mustat, kotimaiset karvavuoriset lapikkaat. Etsinnässä alennusmyynneistä vielä merinovillainen kerrasto ja hyvät matalampivartiset talvikengät. Näillä mennään ihmisten ilmoilla, maalla päälle pääsee sekalaista toppahousua, toppatakkia ja toppakenkää ;) Minusta pakkaskeleillä lämpimästi ja fiksusti (ja vaikka niihin toppahaalareihin) pukeutunut ihminen on paljon tyylikkäämpi kuin ilman pipoa, kangasconverseilla ja selkä paljaana paleleleva ...ööö... hölmö?

Lotta Katariina
Pumpui

vierailija: silkkiset alushanskat kuulostaa tosi luksukselta, pitääpä pistää korvan taakse!

manteli: olet aivan oikeassa! en yhtään ymmärrä, miten joskus teininä oli "siistiä" pukeutua kittanasti. sentäs nykyään pipot on muotia, silloin kun olin nuori, pipoja pidettiin jotenkin noloina. Ja toppatakki, eihän sellaista kukaan olisi kehdannut pitää :D

Gitla (Ei varmistettu)

Muistaako kukaan niitä 80-luvun untuvatakkeja, joissa oli isot poikittaiset "untuvataskut". Värit olivat pääasiassa kirkkaan punaista ja tummansinistä. Niitä kun yhdistää krepattuihin ja keltaisiksi vaalennettuihin hiuksiin ja neon-meikkeihin, niin... öö... ei ihme, ettei toppatakki ollut (sen jälkeen)muodikas.

Itse käytän teknistä takkia talvella, sellaista ei-erityisen-paksua, mutta pienet pakkaset tai nollakelit kestävää. Pistän sitten alle vaatetta ja jos on oikeasti kylmä, niin puen untuvaliivin sen päälle. Lisäksi takissa on huppu.

Olen myös onnistunut omaksumaan "ihmehuivin" (mitä Buffyn lisäksi nyt onkaan eri merkkisiä) käytön ulkoillessani.
Hanskoissa on hyvä olla vuori, nyt käytössä mokkanahkaiset, mutta oikein kylmällä pistän vielä paksummat ja lämpimämmät päälle. Pipojakin on useita; mitä kylmempää sen lämpimämpui pipo. Tärkeää on, että myös korvat on suojattu, eikä tuuli pääse pipon läpi. Saan migreenin jos pää paleltuu.

Niin, ja omistan myös lämpöhaalarit. En ehkä käyttäisi kaupungilla, mutta mökillä kyllä.

Kenkien kanssa olen nyt tuskaillut. Olin jo ostamassa Merrellin talvisaappaat, mutta malli ei vaan istunut meikäläisen jalkaan.Tai istui toiseen, mutta kun on eriparijalat, niin toinen vaan kinnasi. Kenkien pitää olla hyvät. Ja osaan ostaa nykyään jo riittävän isot kengät. Ennen ostin naftit.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.