Puskista huutelua

Pumpui

Ah, kaunis kesäyö. Kun lämpötila tippuu alle viiden asteen ja viettää yönsä teltassa tutisten, alkaa kyseenalaistaa, kuka hullu on ikinä väittänyt Suomen suviöiden olevan ihaninta maailmassa. Oman mielenterveytensä taas saa kyseenalaistaa, kun päättää viettää yönsä ulkosalla myös seuraavana viikonloppuna.

Kun on viettänyt kuukauden hikoilemalla ristiin rastiin Eurooppaa, tuntuu lämpimäkin suomalainen kesäpäivä melkoisen viileältä. Vietimme lystikkään viikonlopun kaverin mökkipihassa, mutta juhlamieltä hieman uhkasi latistaa naurettavan alhaiseksi tippuva lämpötila. Kun päällä on fleecetakki, kuoritakki, pipo, villasukat, kaulaliina ja hanskat mutta palelee edelleen, on suorastaan pakko turvautua "sisäisen villapaidan" lämmittävään vaikutukseen. Onneksi päivät sentäs olivat lämpimiä, ja pihalla kehtasi palloilla ilman talvivarustusta.

Ulkosalla olo on kuitenkin kamalan mukavaa ja sääkin periaatteessa varustautumiskysymys. Siksi ensi viikonloppuna onkin määrä lähteä tallustelemaan Nuuksioon kokeilemaan uutta, heräteostoksena paluumatkalla ostettua telttaa ja muita varusteita.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.