Raha se ahteria liikuttaa

Pumpui

Tulipa sitten skipattua treenit, ihan silkan laiskuuden takia. Ihminen on tutkitusti mukavuudenhaluinen olento, joka tarvitsee kunnollista keppiä ja porkkanaa siirtääkseen berberiään mihinkään suuntaan.Ja mikäs sen parempi motivaattori kuin raha. Gym-Pact-yritys on luonut järjestelmän, joka veloittaa luottokortiltasi rahaa joka kerta kun jätät menemättä salille. Siinä alkaa jännästi donitsien ja stepperin houkuttavuusero kasvaa, kun laiskottelun seuraukset näkyvät paitsi vyötäröllä myös visalaskussa.Gym-Pactiin rekisteröityneet käyttäjät tekevät palvelun kanssa sopimuksen, jossa määritellään kuinka monta kertaa viikossa henkilön pitää käydä kuntoilemassa. Salilla sitten täytyy kirjautua paikkatietojen kera ohjelmaan ja pysyä lokaatiossa vähintään puoli tuntia. Jos jättää menemättä, järjestelmä velottaa luottokortilta vähintään 5 dollaria. Summaa saa toki kasvattaa omantunnon ja rahapussin mukaan. Joka sunnuntai yrityksessä sitten lasketaan, kuinka paljon käteistä tuli sisään, ja summa jaetaan niiden kesken, jotka saivat hilattua itsensä salille.Melkoisen näppärä, joskin vähän huolestuttava systeemi. Liikunnan pitäisi toki olla iloinen asia, mutta jos muulla kuin rahalla ei saa ahteriaan ylös, mikäs siinä. Minäkin laiskuri olisin saletisti mennyt treeneihin, jos siinä olisi ollut rahaa kiinni.Minkälaisia motivointikeinoja teillä on? Käytättekö enemmän keppiä vai porkkanaa? Uskotteko itsekuriinne niin paljon, että uskaltaisitte osallistua Gym-Pactin kaltaiseen systeemiin?(kuva: kuvankaappaus Gym-Pactin kotisivuilta)

Kommentit

Always / Never

Mun ongelma on lähinnä se, että itsekuri kyllä riittää jumppiin tai lenkille menemiseen, mutta se ei todellakaan riitä siihen, että jättäisin herkut syömättä. Mutta se taitaa olla ohi aiheen. ;)

Jos sattuu sellainen päivä, ettei huvita mennä lenkille/jumppaan, vaikka tarkoitus oli, niin silloin motivoi laskelmat siitä, että olenko mielestäni harrastanut sillä viikolla jo tarpeeksi liikuntaa. Jos olen, niin jätän suosiolla väliin / siirrän seuraavaan iltaan. Ja jos en ole, niin sitten vaan pakotan itseni ajatellen jotain tämän kaltaista: "viime viikoillakin oon liikkunut ahkerasti, en nyt voi pilata tätä". Ja tuleehan liikunnan jälkeen aina hyvä olo, kyllä sekin motivaatioon vaikuttaa. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Totta! Kun ajattelee sitä, kuinka hyvä fiilis treenin jälkeen on, ei ehkä jääkään kotiin. Mäkin tässä kiroan ettei tullut lähdettyä treeneihin, etenkin kun mies jaksoi lähteä ja tulee salettiin intoa puhkuvana irvailemaan :D Mulla skippaamiseen toki vaikutti sekin, että huomenna on kahdet treenit, niin ei ollut tänään "pakko" mennä.

Olisipa muuten hienoa, jos joku keksisi tuollaisen rahasysteemin herkuille. Aina kun ahtaisi napansa täyteen sipsejä, lähtisi tililtä massia, siis enemmän kuin sen sipsipussin verran :D

päivikki (Ei varmistettu)

Täällä toimisi kanssa paremmin tuo herkusta rokottaminen. Liikkuminen ei ole ongelma, mutta herkuttelu lähtee toisinaan käsistä. Ehkä se liittyy siihen, että teen kaiken aina täysillä. Niin liikunnan kuin herkuttelunkin :)

Lotta Katariina
Pumpui

Minullakin on taipumusta ylisuorittamiseen - myös sen syömisen suhteen ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.