Reissukuumetta + voita lippu Matkamessuille!

Pumpui

Matkakuume korventaa sisuksia, ja pahasti! 

Pulahdushommissa Etelä-Tirolissa.

Snorklaus- ja kajakkihommissa Thaimaassa.

Olen aina tykännyt reippailla reissun päällä, mutta nyt olen alkanut miettiä matkojen rakentamista aktiviteettien päälle: vaeltamista, fillarointia, melontaa, snorklausta, surffausta, seikkailua. Olen ihminen, joka jokseenkin mistä tahansa paikasta kuvan nähdessään huokaa "Tuonne minä haluan mennä!", mutta jotkut paikat saavat matkahampaan kolottamaan erityisesti. Tällä hetkellä kiinnostavat erityisesti Alpit, Kanada, Uusi-Seelanti ja Norja. Ja junamatkailu Yhdysvaltojen, Siperian ja Keski-Euroopan halki. Ja Suomen Lapin koluaminen. Ja Aasian isot kaupungit. Ja oikeastaan ihan kaikki. 

Fillarihommissa Virossa.

Surffaushommissa Sri Lankassa.

Edellä mainittuja kohteita ja erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia aion mennä tutkailemaan tarkemmin Matka 2016 -messuille Helsingin Messukeskukseen 22.-24.1. Sain messuilta bloggaajapassin lisäksi teille kaksi lippua arvottavaksi, eli jos haluat messuille, vastaa seuraavaan kysymykseen ja tiketti voi olla sinun:

Mikä on suosikkipuuhaasi reissussa? Vaellatko, pyöräiletkö vai lööbaatko aurinkotuolissa? Vastaa kommenttikenttään torstaihin 14.1. mennessä, muista myös pistää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, jos et ole Lilyyn kirjautunut käyttäjä! Onnettaren suosikit saavat minulta sähköpostia perjantaina. 

Pienkonehommissa Filippiineillä.

Seisoskeluhommissa Meksikossa.

Blogin matka-aiheisia postauksia voi muuten selata Pumpui matkustaa -tunnisteen alta

Kommentit

SatuS (Ei varmistettu)

Joo! Messuille!

Vesipuisto! :D ne pari hassua kertaa kun olen etelän lomalla ollut niin ehdoton kriteeri on ollut läheinen vesipuisto, jossa on laskettu uikkarit puhki :D

AikkuR (Ei varmistettu)

Nautin siitä Liisa Ihmemaassa-fiiliksestä, jonka kokee voimakkaana varsinkin matkustaessaan yksin. Vaikka reissut ovat tähän mennessä suuntautuneet lähinnä Euroopan alueelle on paikallisen meiningin seuraaminen aina uutta ja avartavaa.

Kaupunkilomilla parasta on muutaman tarkoin valikoidun must see -turistirysän lisäksi ihan vain hengailla kivoissa kahviloissa ja puistoissa. Eläintarhat ovat myös mieleeni. Eksoottisemmissa lomakohteissa on kiva kokeilla erilaisia aktiviteetteja tai osallistua retkille. 

Katjuskainen (Ei varmistettu)

Lempipuuhaani reissussa on aina kävely ympäri kaupunkia ja syöminen!
katjamako(at)hotmail.com

Xenia (Ei varmistettu)

En nauti makaamisesta aurinkoa ottaen, vaan haluan nähdä ja kokea matkalla mahdollisimman paljon. Eli liikekannalla pääasiallisesti :)

iLu (Ei varmistettu)

Museot ja muutenkin kulttuuri uusissa kohteissa kiinnostavat eniten. Toki välillä pitää päästä myös relaamaan.. :)

Maarit, (Ei varmistettu)

Mulle ykkösenä on matkojen suunnittelu, kohteiden kartoittaminen, konserttien ja näyttelyiden tsekkaus ja hotellien sekä lentojen vertailu. Itse matkalla sitten toteutetaan jo osin ennakkoon sovittuja menoja mutta yksinkertaisesti "haahuilu" koukuttaa eniten.

Merppi (Ei varmistettu)

Olen ennen ollut rannalla makoilija, mutta nyt olen kiinnostunut aktiivilomista. Tällä hetkellä haaveena vaellusreissu Islantiin!

Samu R (Ei varmistettu)

Parasta on kaupungilla kävely ja ihmisbongailu.

IitaIip
Kolmen koto

Suosikki puuhaa on reissussa ollut ennen auringossa makoilu ja sitten taas nähtävyyksien kiertely ja aikkien historiallisten juttujen tutkiminen :) Nyt seuraavalla kerralla lomasta tulisi miehen kanssa aika pyöräily painoitteinen, hän kun on täysin hurahtanut lajiin, enkä mäkään vastaan laita, jos pääsisi hienoissa maisemissa tekemään lenkkiä pyörällä :P

Kaisaaardbs (Ei varmistettu)

Oi, miten mukava olisikaan päästä lämpimään.. Kyllä aurinkotuoli on se mun juttu. ;) ja hyvin syöminen!

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Kunpa voisin vastata kysymyksiin, ihmisenä joka haaveilee matkustamisesta (mutta ei oikeasti tiedä siitä muuta kuin mitä telkasta on nähnyt tai lukenut blogeista) ja ei ole koskaan lentokoneessa ollut on vaikea sanoa mitä lomalta haluaisi. Kokemuksia ehkä? Tällä hetkellä haaveena on Saksan reissu, houkuttaisi niin paljon lähteä, mutta rahaa menee moneen muuhunkin juttuun! Matkakassa on kyllä aluillaan, mutta sillä ei pitkälle pötkitä! (juuri ja juuri voisi olla yhdelle Saksan reissua varten, mutta pitää kai tuo kanssaeläjäkin matkaan ottaa :D )

Laura I. (Ei varmistettu)

Rannalla minua ei saa kovin pitkään makoilemaan vaan matkoilla olen yleensä liikkeellä. Kiertelyn ja reippailun vastapainoksi pidän kuitenkin myös kahviloissa ja museoissa fiilistelystä. En yleensä käytä kovin paljoa aikaa suunnitteluun vaan menen sinne, minne sattuma johdattaa :)

paipura (Ei varmistettu)

Maistelu. Ehdottomasti. Reissussa haluan maistaa miltä mikäkin ruoka tai juoma maistuu. Miten on käytetty mausteita, miten on valmistettu ja miten tarjoillaan. Sitten koitan tehdä kotona perässä. Erityisesti rakastan ruokatoreja ja marketteja. Ja kävely. Reissussa kävelen monen kuukauden kävelyt. Kaupunki tai paikka aukeaa ihan eri tavalla kun siellä hitaasti tallustelee ja pysähtyy välillä katselemaan.

Kari (Ei varmistettu)

Hyvä loma sisältää sopivasti aktiviteetteja ja rentoa yhdessäoloa. Ehkä yhtenä päivänä melomaan ja toisena rannalle makoilemaan! :)

Oih, matkahammasta kolottelee täälläkin, ja kovaa... kevään tulevat reissut Thaimaaseen ja toinen Portugaliin ei helpota tuskaa yhtään! Suosikkipuuhaa on ehdottomasti surffaus (<3) ja yleinen hämmästely. Ah matkustus <3  

laika (Ei varmistettu)

Syöminen, käveleskely ja museoissa käynti :)

Heidixi (Ei varmistettu)

Reissussa tulee käveltyä ristiin rastiin: Kohteesta riippuen uiminen ja snorklaus on myös mukavaa puuhaa. Uutta lomakohdetta olisi mukava mennä messuille arpomaan.

hessuli (Ei varmistettu)

Uusissa paikoissa on ihanaa vain kierrellä ja tutustua. Tykkään myös vaeltaa, pyöräillä ja toteuttaa erilaisia aktiviteetteja, esim. surffaamista tai melomista. Toisaalta vaihtelu virkistää, ja välillä on ihana myös lekotella, lukea hyvää kirjaa ja nauttia paikallisista herkuista:)

Kerppu_88 (Ei varmistettu)

Hyvä ruoka ja kaunis luonto on reissuilla tärkeimpiä juttuja.

Riikka_ (Ei varmistettu)

Tykkään osallistua paikalliseen juoksutapahtumaan, jos sellainen sattuu olemaan matkan aikana. Näkee maisemia hyvin ja tunnelmasta jää hienoja muistoja!

rige (Ei varmistettu)

Riippuu reissusta! Toisinaan on hauskaa löhötä aurinkotuolissa, mutta erilaiset aktiviteetit on kyllä loistavaa antia! Kuten snorklaaminen, ai että! Sukellus- ja pyöräilyhommat kiinnostavat tulevaisuudessa myöskin :)

Iituuu (Ei varmistettu)

Mieluiten tutustun eri kahviloihin ja ravintoloihin sekä teen ostoksia. Mieluusti kierrän myös nähtävyyksiä - ainakin kulttuuriaiheisia sellaisia. Rannallakin tai uima-altaalla voi hetken löhöillä, muttei sitä kovin kauaa jaksa yhteenputkeen.

Satsuma (Ei varmistettu)

Kahviloissa istuskelu ja ihmisvilinän seuraaminen, se on kivointa :)

Ranja
Haavekuvia

Kaupungin katuja kävelen matkoilla aina ihan tajuttomasti. Busseja ja metroja käytetään vain, kun on pakko, muuten museot, teatterit ja ravintolat löytyvät asfalttia tallaamalla.

Arro (Ei varmistettu) http://pulisonkinaisesta.blogspot.fi

Tähän mennessä oon eniten päätyny vaan makoilemaan auringossa koska reissut on ollu monesti halpoja äkkilähtö-lomapaketteja turistirannoille! Viime kesänä käytiin siskon kanssa pidennetty viikonloppu italiassa missä kerettiin vähän koluta randomeita pieniä italialaiskyliä kävellen ja paikallisjunilla, se oli huippua! Joten ehkä jottain semmosta ens lomalla myös, ehkä isommassa mittakaavassa. Tai sitte just Suomen Lappiin vaeltelemaan!

kere3 (Ei varmistettu)

Mahdollisimman paljon kävelyä ja kiertelyä. Ainakaan omalta osaltani en tykkää maata paikoillaan vaan mielummin tunget nokkani jokapaikkaan ja samalla kunto kasvaa..

vsh (Ei varmistettu)

Reissuissa parasta on syöminen! Lisäksi tykkään katsoa koko kaupungin korkealta, joko rakennus tai iso mäki tms.

Tia... (Ei varmistettu)

Löhöily ja rannalla makoilu on aina tiettyyn pisteeseen asti ihanint mitä lomalla voi tehdä, mutta jossain vaiheessa kyllä alkaa kaivata vähän toimintaa. :) Se, mitä tekee riippuukin paljon kohteesta, mutta ikisuosikkeja ovat kaikenlainen vesiurheilu, pyöräily ja kaupunkimatkailu

Lakunen (Ei varmistettu)

Parasta on herätä liian aikaisin, pistää lenkkarit jalkaan ja juosta vielä autioita katuja. Pysähdellä, ihmetellä jne. Monet turistinähtävyydet voi olla melko vaikuttavia aikaisin aamulla, kun muuta porukkaa ei vielä juuri ole. :)

Rta (Ei varmistettu)

Parasta ajankulua on tutustua paikkaan apostolinkyydillä, "soluttautua"paikallisiin ja seurata maailman menoa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.