Sananen smoothiesta (ja törkeän hyvä resepti)

Pumpui

Yhteistyössä Evoke

Tiedättekö mikä minua korpeaa? Se, että blogeissa esitetään smoothien tekemisen olevan rakettitiedettä. Bloggaajat kehuvat keksineensä tai kehittäneensä tai luoneensa smoothien kuin olisivat tehneet jotain maailmaa mullistavaa.

Kikkailupisteitä saa toki siitä, että ripsottelee mukaan havu-uutteita ja hienon nimisiä jauheita kuiva-ainekaapista, mutta yhtä kaikki smoothien tekemisessä on pohjimmiltaan kyse siitä, että heitetään nestemäisiä ja kiinteitä asioita blenderiin ja toivotaan että maku on hyvä ja ravinteet kohdillaan. Nobeleita ja Michelin-tähtiä siitä on turha odottaa, ei vaikka kaataisikin tatinansa lasin sijasta lautaselle ja kutsuisi sitä smoothie bowliksi.

Tämän pienen alustuksen jälkeen siis itse asiaan: olen tovin tehnyt yhteistyötä mainion kotimaisen Evoke-proteiinimehuvalmistajan kanssa. Kirjoitin muutama viikko sitten realistisista viikonloppuaamuista ja siitä, kuinka proteiinipitoisen mehun kittaaminen istuu meikäläisen aamuihin erinomaisesti. Sitäkin paremmin mehut ovat omassa keittiössäni päässeet osaksi smoothientekoa. En yritä esittää että smoothiessani olisi mitään poikkeuksellisen nerokasta, koska se syntyi puhtaasti sen mukaan mitä kaikkea kotona kaapeista ja pöydiltä blenderin kulhoon kulkeutui, mutta ihan törkeän hyvää se on yhtä kaikki ja kehotan lämpimästi kokeilemaan:

pullo Evoke-mehua
maustamatonta prodejauhetta (halutessa)
avokado
nektariini
hunajamelonia
banaani
omena
inkivääriä
sokeroimatonta pähkinävoita
pähkinöitä pinnalle (tuovat mukavaa tekstuuria + näyttävät fiineiltä Instagramissa)

Hyvää! Helppoa! Proteiinipitoista! Rasvaista! Mukava lisätujaus hedelmäisyyteen tulee inkivääristä. Jos on laiska eikä jaksa preppailla tuoreesta, kannattaa hankkia jääkaappiin pullo inkiväärimehua. Sain Evoken tyypeiltä kokeiltavaksi myös The Ginger Peoplen inkiväärimehua, jonka annostelussa kannattaa olla varovainen, jos ei halua smoothieensa Old Jamaica -fiiliksiä. 

 

Kommentit

kaisaj
Ambitions

Oon niin samaa mieltä tosta, että smoothien tekeminen saadaan kuulostamaan rakettitieteeltä :D Linkitin myös tämän postauksen omaan blogiini ;) 

http://www.lily.fi/blogit/ambitions/paivan-smoothie

Hauskaa sunnuntain jatkoa! :)

Lotta Katariina
Pumpui

Jep, sama juttu joidenkin banaani-munapannarien tekemisen kanssa: siinä on banaania ja munaa, get over it! :D

Kiitti linkityksestä ja kivaa maanantaita!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.