Tarkkailla ja rangaista

Pumpui

Olisihan sitä pitänyt arvata, että piru oli merrassa, kun valmentaja näytti oudon riemastuneelta pölähtäessäni tänään salille. Ilo ei johtunut siitä että tein paluun viikon sairastelutauon jälkeen, vaan siitä että olin hoksaamattani tehnyt jotain väärin. Pian selvisi, että olin edellisviikolla ilmoittautunut tunnille, jolle en ollut tullutkaan enkä edes perunut osallistumistani.

Rankkuahan siitä seurasi. Tein 30 yleisliikettäni kiltisti ja mukisematta, hyvää alkulämmittelyähän ne olivat. Onhan se tyhmää, että kuvittelee ehtivänsä töiden jälkeen treeneihin mutta ei sitten ilmoitakaan että joutui jäämään töihin iltamyöhään. Jos tunti oli täyteen buukattu, olisi varmasti tilalleni löytynyt joku muu innokas ja ei työnsä alle hetkellisesti hukkunut taho.

Salillamme jaetaan rangaistuksia pääosin myöhästymisestä, paikalle tulematta jättämisestä ja yleisestä muiden huomioonottamattomuudesta. Olen joskus kertonut kavereille systeemistämme, ja moni on pitänyt sitä julmana. Itse taas olen alkanut arvostaa sitä yleisen järjestyksen ylläpitäjänä. Rankku ei ole paha, mutta saa ihmiset toimimaan huomioonottavaisesti toisiaan kohtaan. Eihän se maailmaa kaada, että joku tulee treeneihin myöhässä, jättää tavaransa lojumaan treenaamisen lopetettuaan tai jättää puhelimensa äänet päälle tunnin ajaksi, mutta eipä toisaalta haittaa sekään, että syyllinen joutuu tekemään muutaman yleisliikkeen kurinpalautushengessä. Kuten legendaarinen painonnostovalmentaja Mike Burgenener virkkoi, "It's amazing what transformation takes place when you have that threat, that motivational consequence of doing burpees."

Rangaistuksilla on myös sosiaalinen luonne. Eniten halutaan vältellä rangaistuksia, joista joutuvat kärsimään myös treenitoverit. Ja jos mokaaja kärsii rankkuaan yksin, muilla on ainakin mukavaa tämän sovitustyötä seuratessa. Tänään sain treenitoveri Klausista innokkaan (ja oman tulkintani mukaan hyvin vahingoniloisen) laskijan rangaistusyleisliikkeilleni. 

Mitenkäs te, arvon kanssatreenaajat, -jumppaajat ja -puuhastelijat? Jaetaanko teillä rankkua vai saatteko tulla ja mennä miten huvittaa?

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on myöhästymisestä Doris-rangaistus, eli Karjalaisen biisi lähtee soimaan ja joka Doriksella yksi burpee ja instrumentaaliosuuden aikana ilmakyykkyjä.

Lotta Katariina
Pumpui

Tuo on julmaa! :D

Miia_pau
Kolmas linja

Sekä ekalla että nykyisellä salilla on käytössä yleisliike-rangaistus myöhästymisestä. Leppoisilla espanjalaisilla se oli vain 5kpl/myöhästytty minuutti, nykyisellä salilla 10. Uhka selvästi toimii, sillä vaikka olen yleensä krooninen myöhästelijä, en ole vielä kertaakaan myöhästynyt treeneistä niin, että olisin joutunut burpee-savottaan :D Yleensä on kyllä aika lähellä, mutta melkeistähän ei lasketa. Muita rangaistuksia ei ole, ainakaan toistaiseksi. Tai siis en ole ainakaan tyrinyt niin, että olisi jotain muuta rankkua napsahtanut.

Pisteet foucault-henkisestä otsikoinnista :)

Meidän salilla on sama, 10 burpeeta per myöhästytty minuutti. Mä olen aina ollut ajoissa, eikä noita rangaistuksia muutenkaan ole montaa kertaa laitettu käytäntöön ainakaan niin että olisin nähnyt. Kerran valmentaja kyllä sai tehdä 100 burpeeta. :D

Onneksi meillä ei ole käytössä ennakkoilmoittautumista. Monesti tulee lähdettyä treeneihin tosi lyhyellä varoitusajalla. Kyllä vähän rajoittaisi treenaamista jos täytyisi jo päiviä(?) etukäteen tietää milloin ehtii ja haluaa mennä.

Lotta Katariina
Pumpui

Vim: Meillä on ennakkoilmoittautuminen, että ryhmäkoot pysyy pienenä (max. 12). Yleensä voi kyllä varata samana päivänä, tosi harvoin on tullut tilannetta että ei olis päässyt siihen aikaan kun haluaa.

No sehän on sitten vielä ihan ok, jos yleensä samana päivänä pystyy vielä ilmoittautumaan. Meidän sali muutti vähän aikaa sitten uusiin isompiin tiloihin. Vanhalla salilla oli välillä niin paljon tungosta, että joku ilmoittautumissysteemi olisi voinut olla paikallaan. Nyt uudella salilla on onneksi tosi paljon tilaa, ei ole ollut ahdasta. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Rankku kyllä tekee täsmälliseksi. Pitäisköhän ruveta soveltamaan samaa duunissa, tuntuu aina venyvän aamulla lähteminen :D

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Aika kuumottavia rangaistuksia :D Tampereella meillä oli vaan haukottelusta 15 burpeeta tai jotain. Se oli aika paha :P

Lotta Katariina
Pumpui

Haha, mä en sit muuta tekiskään kuin burpeita jos aina sais haukottelusta rankkua :D

Kerran sai rangaistuksen jos oli huono ryhti treenien aikana...

Miia_pau
Kolmas linja

Haukottelusta burpeita! En ikinä menis aamutreeneihin! 

Kommentoi