Toive: älä ole treeninarttu

Pumpui

Syksy tulee, ja sen myötä saleille ja seuroihin uudet innokkaat treenaajat. Millaisen vastaanoton aiot antaa heille?

"Vituttaa noi uudet, kun ei oikeat treenaajat mahdu tekemään mitään."

"Taas joku uusi oli sekoilemassa, eikö ne osaa mitään?"

"Miksi tänne pitää päästää aloittelijoita?"

Kaikki yllä olevat asiat on sanottu oikeasti ääneen eri harrastuspiireissä. Ensimmäinen niistä vieläpä erään aloittelijan kuullen, sellaisen henkilön toimesta, joka aktiivisesti esiintyy oman lajinsa laajenemisen ja entistä monipuolisemman harrastajakunnan edistämisen asialla. Että tervetuloa treenaamaan vain, meillä on lämmin henki! 

Monille uuden harrastuksen aloittaminen tarkoittaa korkean kynnyksen rohkeaa ylittämistä. Vaikka olenkin melkoisen sosiaalinen luonne, on uuden lajin aloittaminen ollut aina hirvittävän pelottavaa, joten voin vain kuvitella miltä tuntuu niistä, jotka jännittävät erilaisia sosiaalisia tilanteita ja uusia kuvioita ihan kunnolla. Kun seisoin hoomoilasena tatamin reunalla tai yritin parhaani mukaan tulkata crossfit-salin taululle kirjoitettua kryptistä tekstiä, mikään ei tuntunut paremmalta kuin rohkaiseva hymy kokeneemmalta treenaajalta ja ihan pyytämättäkin annettu apu. 

Siksi toivonkin kaikilta, jotka tänä syksynä kohtaavat uusia harrastajia: älä ole treeninarttu (koskee molempia sukupuolia, toim. huom.). Muista, että olit itsekin joskus aloittelija. Nyt edessäsi hädissään tötöilevästä tyypistä voi tulla kuukausien ja vuosien myötä paras kaverisi, luotettu treenikumppanisi ja vaikka uusi suomenmestari. Käy esittäytymässä, opeta talon tavoille, auta hädässä. Toivota tulokas tervetulleeksi, onhan tämä tehnyt erinomaisen päätöksen valitessaan lajin, johon sinäkin suhtaudut intohimoisesti.

 

(Ylemmässä kuvassa kisatunnelmia CrossFit Central Helsingiltä, jossa minut otettiin ihanasti vastaan. Alemmassa kuvassa narukätinen allekirjoittanut thainyrkkeilyleirillä lajin kotimaassa vuonna miekka ja kilpi. Siellä muuten minuun tarttui nimitys pumpui, pullukka.)

 

Kommentit

Mimimii (Ei varmistettu)

Samaa toivoo rautakanki joka lähtee tänään kokeilemaan ilmajoogaa "kunnon" joogasalille. Olis pitäny pyytää joku mukaan jotta olis mokakaveri. Takarivin paikka varattu, älkää muut naurako!

Lotta Katariina
Pumpui

mä en muuta tehnytkään ilmajoogassa kuin killuin ihan miten sattuu sieltä ja sotkeuduin siihen liinaan koko ajan :D

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Itse olen käynyt nyt puoli vuotta jujutsussa. Peruskurssilla isommat vyöarvot olivat ihan kohteliaita, mutta ei mitään kummempaa. Nyt keltaisella vyöllä olen saanut karvaasti kokea että a) koska olen nainen minua ei oteta tosissaan b) vatsan sijaan tähdätään täysillä rintoihin perusteella että ajatellaan sen sattuvan vähemmän, au c) minua ei ole edes noteerattu millään tavalla parhaimmillaan. Noh ajattelin treenata ihan sikana ja olla todella pro jossakin vaiheessa, mutta syö välillä treeneissä motivaatioita kummasti.

Lotta Katariina
Pumpui

Öh, toi on kyllä mälsää. Mut hirmu draivilla vaan treeneihin, siinäpähän näkevät ;)

karva (Ei varmistettu)

Mä aloitin crossfitin nyt helmikuun alussa ja sen lisäksi, että kestävyyskuntoni on täysin nolla, mulla on vielä paniikkihäiriö mikä korostuu ryhmissä, erityisesti jos koen et mua arvostellaan, siihen ei silti tartte mitään, pieni stressikin laukasee mulla paniikkikohtauksen. Kaiken lisäksi olen lihonut hirveästi ja minulla todettiin samana kuuna kilpparin vajaatoiminta+ keliakia ym suolistovaivatestit vireillä.
Olen huomannut, että minulle tämä on enemmän "henkinen" laji. Päätän tunnin alussa mennä koko tunnin läpi ja olla myös armelias itelleni, sillä wodit yleensä on minulle rankkoja. Oikeastaan eilen oli eka metcon, johon en yksinkertaisesti pystynyt kahta minuuttia kauempaa jatkaa ja hävetti kyllä seisoskella pääasiassa siellä, mutta niskanikamani oli edellisenä päivänä kiertynyt niin burpeet tuntuivat vihlovan ilkeästi. Vielä en ole veljellisyyttä todennut crossfitissä ja toivon, et normitunneille kun menee niin kunnioitetaan jokaista tasoa omaavaa liikkujaa..Mulla on tosi paljon syitä miksi ei olla crossfitissä ja sen takia aion jatkaa! Tahdon ylittää itseni ja toivoisin, että kaikki nimeenomaan tajuaisi, että jokainen on ollut aloittelija joskus + sä et voi tietää mitä kaikkee toinen on joutunut kokemaan, jotta olisi siinä niin musta ihan sama missä ollaan, mikä tilanne niin myötätunto on tosi tärkeä muistaa ihmisten kanssa ollessa. Musta hienoimpia energiapaukkuja on, kun joku vakkari on edes moikannut minua crossfititssa hymyillen, reippaus ja iloisuus on yllättävän tarttuva piirre ja sen takia kutkuttaa crossfitissä mahdollistavat itsensä ylittämiset henkisesti ja fyysisesti.

Lotta Katariina
Pumpui

Harmi, että et ole vielä päässyt kokemaan yhteisöllisyyden tunteita! Meidän salilla kyllä kaikki moikkaavat kaikkia ja moni käy usein sanomassa uusille naamoille ihan käsipäivää ja jututtamassa. Hyvä fiilis kyllä tarttuu tyypistä toiseen.

Tsemppiä ja itsensä ylittämisen hetkiä! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.