Törkeän hyvä raakakakku + kirja-arvonta!

photo_25.8.2014_20.24.59.jpg

Pramean kolmikerroksisen raakakakun tekeminen oli yllättävän helppoa. Ja hauskaa! Tsekkaa resepti ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa reseptikirjan itsellesi!

Eilen jo hehkutinkin Instagramin puolella leipaisemaani hervottoman hyvää raakakakkua. Ystäville tarjotun sunnuntaipäivällisen kruunasi mehevä, muun muassa taateleista, banaanista ja omenasta loihdittu raakakakku, jonka tarjoilin tuoreiden marjojen kanssa. Reseptin löysin tuoreesta Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta. Hymy Raw Food Cafeta pyörittävän Maria Lönnqvistin kirja sisältää mielettömän houkuttelevia ja kotikokinkin toteutettavissa olevia raakajälkkärireseptejä. 

Nimestään huolimatta kirjassa on muutakin kuin kakkureseptejä. Seuraavaksi voisin kokeilla kirjasta mustikkakuppikakkuja. Tai tyrmi-aprikoosijäätelöä. Tai minttu-browniekakkua. Tai kirjailijanleivosta, joka on twistaus rakastamastani Runebergintortusta. Oikeastaan haluan tehdä näistä jokaista! 

Kas näin valmistui Pehmeä hedelmä-suklaakakku:

Pohja:

3,5 dl saksanpähkinöitä tai mulperimarjoja*

Suklaakakku:
300 g taateleita
4 banaania
1 omena
1 dl raakakaakaojauhetta
1 dl psylliumia

Suklaakuorrute:
150 g kookosöljyä
1 dl hunajaa (tai 100 g taateleita)
2 dl vettä
1 dl raakakaakaojauhetta
suolaa

*Itse modasin pohjan reseptin raaka-aineiden puuttuessa seuraavasti: 1,5 dl mantelirouhetta, 2,25 dl mantelijauhoa, 2,25 dl kookoshiutaleita, 1,5 rkl raakakaakaojauhetta, 70 g kookosrasvaa, ripaus suolaa ja steviaa

Kakku tehdään 20 cm:n irtopohjavuokaan. Rouhi pähkinät tai marjat ja levitä ne vuokaan. Sekoita suklaakakun ainekset psylliumia lukuun ottamatta sileäksi. Lisää psyllium ja levitä nopeasti vuokaan. Sekoita kuorruteainekset ja kaada kakun päälle. Jäähdytä pakastimessa noin 20 minuuttia. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää ja sen voi myös pakastaa. Tarjoile esimerkiksi marjojen tai syötävien kukkien kanssa.

Kiinnostuitko Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta? Hyvä, sillä järjestämme Kustannusosakeyhtiö Nemon kunnon väen kanssa arvonnan, jossa kolme onnekasta voittaa kirjan omakseen!

Kerro kommenttiosiossa sunnuntaihin 31.8. mennessä, mikä raakaleipomisessa kiehtoo, niin kirja voi olla sinun! Muista laittaa mukaan myös sähköpostiosoitteesi JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI YHTEYSTIETOIHIN, niin saamme voittajat kiinni! Onnea arvontaan!

 

– Yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Nemo –

 

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.