Törkeän hyvä raakakakku + kirja-arvonta!

Pumpui

Pramean kolmikerroksisen raakakakun tekeminen oli yllättävän helppoa. Ja hauskaa! Tsekkaa resepti ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa reseptikirjan itsellesi!

Eilen jo hehkutinkin Instagramin puolella leipaisemaani hervottoman hyvää raakakakkua. Ystäville tarjotun sunnuntaipäivällisen kruunasi mehevä, muun muassa taateleista, banaanista ja omenasta loihdittu raakakakku, jonka tarjoilin tuoreiden marjojen kanssa. Reseptin löysin tuoreesta Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta. Hymy Raw Food Cafeta pyörittävän Maria Lönnqvistin kirja sisältää mielettömän houkuttelevia ja kotikokinkin toteutettavissa olevia raakajälkkärireseptejä. 

Nimestään huolimatta kirjassa on muutakin kuin kakkureseptejä. Seuraavaksi voisin kokeilla kirjasta mustikkakuppikakkuja. Tai tyrmi-aprikoosijäätelöä. Tai minttu-browniekakkua. Tai kirjailijanleivosta, joka on twistaus rakastamastani Runebergintortusta. Oikeastaan haluan tehdä näistä jokaista! 

Kas näin valmistui Pehmeä hedelmä-suklaakakku:

Pohja:

3,5 dl saksanpähkinöitä tai mulperimarjoja*

Suklaakakku:
300 g taateleita
4 banaania
1 omena
1 dl raakakaakaojauhetta
1 dl psylliumia

Suklaakuorrute:
150 g kookosöljyä
1 dl hunajaa (tai 100 g taateleita)
2 dl vettä
1 dl raakakaakaojauhetta
suolaa

*Itse modasin pohjan reseptin raaka-aineiden puuttuessa seuraavasti: 1,5 dl mantelirouhetta, 2,25 dl mantelijauhoa, 2,25 dl kookoshiutaleita, 1,5 rkl raakakaakaojauhetta, 70 g kookosrasvaa, ripaus suolaa ja steviaa

Kakku tehdään 20 cm:n irtopohjavuokaan. Rouhi pähkinät tai marjat ja levitä ne vuokaan. Sekoita suklaakakun ainekset psylliumia lukuun ottamatta sileäksi. Lisää psyllium ja levitä nopeasti vuokaan. Sekoita kuorruteainekset ja kaada kakun päälle. Jäähdytä pakastimessa noin 20 minuuttia. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää ja sen voi myös pakastaa. Tarjoile esimerkiksi marjojen tai syötävien kukkien kanssa.

Kiinnostuitko Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta? Hyvä, sillä järjestämme Kustannusosakeyhtiö Nemon kunnon väen kanssa arvonnan, jossa kolme onnekasta voittaa kirjan omakseen!

Kerro kommenttiosiossa sunnuntaihin 31.8. mennessä, mikä raakaleipomisessa kiehtoo, niin kirja voi olla sinun! Muista laittaa mukaan myös sähköpostiosoitteesi JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI YHTEYSTIETOIHIN, niin saamme voittajat kiinni! Onnea arvontaan!

 

- Yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Nemo -

 

Kommentit

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Minua raakaleipomisessa kiinnostaa tietynlainen yksinkertaisuus ja helppus. Ei ainakaan lopputulos ole uunista sun muista kiinni, lisäksi myös helppo tehdä erikoisruokavalioille! En ole itse vielä kokeillut, uskallus ensimmäisestä yrittämisestä puuttuu vielä toistaiseksi :) (vai onko se vain se kuuluisa laiskuus?)

Laraz (Ei varmistettu)

Voi että näyttää hyvältä!! Pakko kyllä kokeilla! Eniten raakaleivonnassa ehkä kiehtoo se, miten on mahdollista yhdistää mahtavat terveysvaikutteet ja tajunnanräjäyttävä maku. Se on niin ihmeellistä!

Jaana K

Raakaleipomisessa kiehtovat raikkaat maut ja ravinteikkaat raaka-aineet. Yritin tänä syksynä päästä mukaan työväenopiston raakakakkukurssille, mutta hitto vie, paikat menivät minuuteissa! Siksi olisi erityisen päästä kokeilemaan leipomista kotona hyvien reseptien avulla :)

keittiossakaupungissa@gmail.com

lasienkuli (Ei varmistettu)

Raakaleipomisessa kiehtoo sen gluteenittomuus (koska keliakia) ja terveellisemmät vaihtoehdot herkutteluun. :)

hannemarim@hotmail.com

Fatoverdose (Ei varmistettu)

Raakaleipomisessa kiehtoo, että leipomuksista ei tule yleensä niin makeita kuin normi pullat sun muut. Ja tietenkin se gluteenittomuus.

Tuulailuja

Olin innostunut elävästä ravinnosta jo ennen raakaravinto-boomia. Raakaleipomisessa kiehtoo terveellisyys ja uusien raaka-aineiden (kirjaimellisesti) kokeilu.

pikkuhoo (Ei varmistettu)

Olen aikamoinen sokerihiiri, joten raakaleipomisessa kiehtoo sokeristen herkkujen korvaaminen terveellisimmillä!

katjuli (Ei varmistettu)

Herkuttelun ja terveellisyyden yhdistelmä!

raakaruokaleipuri1 (Ei varmistettu)

Raakaleivonnassa kiehtovat raaka-aineiden puhtaus ja luonnollisuus sekä niiden uudet makuyhdistelmät! Myös se, että raakaleivonnaiset ovat hyvän makunsa lisäksi hyväksi myös mielelle ja keholle :)

Lotta Katariina
Pumpui

MUISTATTEHAN LAITTAA S-POSTIOSOITTEENNE MUKAAN VASTAUKSEEN, NIIN SAAN ARVONNAN VOITTAJAT KIINNI, KIITOKSIA! :)

FFFifi
Fitness Führer

MUISTATHAN LOTTA ETTÄ NÄET SÄHKÖPOSTIOSOITTEET HALLINTAPUOLELTA :D

 

(Olettaen siis, että ne on jätetty sinne :P)

Lotta Katariina
Pumpui

Näenkö? En mä tiennyt tällaisesta. :D

Lotta Katariina
Pumpui

Jaa kappas, tuolta näkyy. Melkein kaikilla olikin siellä. Joka päivä oppii jotain uutta :D

ELIKKÄS: RIITTÄÄ ETTÄ S-POSTI ON MUKANA TUOLLA YHTEYSTIETOKENTÄSSÄ, SAAN SEN SIELTÄ! PAHOITTELUT CAPS LOCKEISTA! :D

Kerta se on ensimmäinenkin (Ei varmistettu)

Jo pelkkä nimi raakasuklaakakku saa ihmisen pienen pään ymmälle :)

Mrs. S (Ei varmistettu)

Kiva blogikirjoitus jälleen kerran! :)
Raakaleipomisessa kiinnostaa eniten sen erilaisuus mitä tulee sekä valmistustapoihin, että raaka-aineisiin. Olisi kiva päästä kokeilemaan hieman erilaisia reseptejä! :)

Mrs. S (Ei varmistettu)

tinjaisazebra@gmail.com on s-posti! :)

Käyn aina ostamassa ökykalliita valmiita raakakkakuja viereisestä raakakahvilasta ja ne ovat taivaallisia. Raakakkujen leipominen kiehtoo koska silloin ehkä säästäisin hieman rahassa ja saisin PAALJON kakkua :)

ninamariatuulikki@gmail.com

HeidiNK
Elämänmeno

Raakaleivonta on mielenkiintoista ja kokeilen mielelläni uusia juttuja! Mun olis ihan ehdottoman pakko voittaa ja saada tällanen kirja, koska Lahti (=tyyliin yksi raakakakkuja tarjoileva kahvila, joka on auki pari tuntia kaks kertaa viikossa) ;) 

elamanmeno@gmail.com

 

NinaK (Ei varmistettu)

Terveysvaikutukset kiinnostaa =).

Katjuskainen (Ei varmistettu)

En ole raakaleipomista vielä kokeillut, mutta kiinnostaisi terveellisyytensä takia.
katjamako(at)hotmail.com

Kiivie (Ei varmistettu)

Raakaleivonnassa viehättää erityisesti yksinkertaisuus ja se kuinka raaka-aineiden tuoreus ja todellinen maku on automaattisesti voimakkaammin esillä lopullisessa tuotoksessa. Raakaleivonnassa pidän myös siitä että vaihtoehdot ovat usein terveellisempiä perinteiseen leipomiseen verrattuna.

Perinteisessä leivonnasta en tykkää raaka-aineiden tarkasta mittaamisesta ja uunin lämmittämisestä, raakaleivonnassa ei onnistuminen jää ainakaan leivinjauheen tms. oikeasta määrästä tai uunissa kypsentämisestä kiinni. :D Lisäksi tietysti plussaa terveellisistä aineista ja paleoruokavalioon sopivuudesta. elinakv ät gmail piste com

mirkkumolli (Ei varmistettu)

raakaleivonnassa kiehtoo sokerittomuus. : ) inhoan sokeririippuvuutta ja raakaleivonnaisten kautta olen saanut pidettyä sitä paremmin aisoissa. toki asiaan auttaa myös helpot ja hyvät reseptit, joista saa nopiasti sitten väsäiltyä jotain herkkua. raakaherkuthan on vähän niin kuin terveysruokaa myös. : D

Siljuska
Siljan Reseptivihko

Raakaleivonnassa kiehtoo "kaksi kärpästä yhdellä iskulla -periaate" eli voi tehdä samalla sekä herkullista että terveellistä :)

sikkuralla (Ei varmistettu)

Raakaleivonnssa kiinnostaa terveellisyys :) Raakasuklaan fani olen jo, raakakakkuja olisi kiva kokeilla myös.

Marja-Liisa (Ei varmistettu)

Vaihtoehtoisuus perinteiselle ja terveellisyys kiinnostaa. Ja ainahan uusi ja erilainen piristää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaikki uusi ja erilainen kiehtoo ja kiinnostaa. Reseptikirjan avulla pääsisi kokeilemaan uusia juttuja leivontapuuhissa. Hyvin kiinnostavaa! Tykkään leipomisesta ja uuden kokeilemisesta. Syksyllä leipomisharrastus piristää.

Kuten moneen kertaa mainittua, niin minuakin raakaleivonnassa kiinnostaa terveellisyyden ja maun yhdistäminen. Armottomana herkkuperseenä voisin elää täytekakuilla ja korvapuusteilla, mutta jostain syystä se olo ja olomuoto mitä edellä mainittujen "ruokien" ylenmääräsellä nauttimisella saa niin ei kiinnosta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Raakaleivonnaisissa kaikki maistuu intensiivisemmältä ja raikkaammalta mutta samalla todellä täyteläiseltä. Kuten muussakin leivonnassa, kokeilemisella ja varioimisella ei ole rajoja.

Emily12 (Ei varmistettu)

Eniten kiehtoo se, että reseptejä voi soveltaa lähes rajattomasti ja käyttää juuri niitä raaka-aineita, jotka itse kokee järkeviksi. Myös kroppa tykkää, kun voi herkutella ilman vehnää ja sokeria.

Jolana (Ei varmistettu)

Tervellisyys

iLU (Ei varmistettu)

Raakaleipomisessa kiehtoo se, että vaikka paljon leivonkin, niin raakaleivontaa en ole vieläkään uskaltautunut kokeilemaan. Jotenkin ne ainesosat tuntuvat hankalilta eikä niitä ikinä muista ostaa.. Joten toivoisin kotiini kirjaa aiheesta inspiroimaan minut terveellisempiin herkkuihin :)

hmpv (Ei varmistettu)

Mikä mua raakakakuissa kiinnostaa, on se gluteenittomuus (vehnä ei sovi omalle pötsille) ja tiettyvse ajatus siitä, että raaka-aineiden kaikki mineraalit/vitamiinit/ym säilyy siinä, eli ne kakut ei pp pelkästään herkullusia vaan ne on myös hyväksi mun terveydelle! :)

Sara L (Ei varmistettu)

Se, että raakaleivonnaisia voi syödä jälkiruoaksi tai huoletta myös aamu- tai välipalaksi ilman huonoa oloa tai omaatuntoa! :)

Nennam (Ei varmistettu)

Eniten kiehtoo leivonnaisten terveellisyys ja toisaalta niiden helppous. Sekä vaihtelu perinteisiin leivonnaisiin verrattuna!

Omat jutut

Raakaleivonnaisissa kiehtoo maku, joka on usein niin tavallisuudesta poikkeava. Myös terveellisyys viehättää.

emvm@suomi24.fi

norppuli (Ei varmistettu)

Heips! Raakaleivonnassa kiehtoo helppous, maku ja terveellisyys. Paljoakaan en ole vielä raw leivonnaisia kokeillut (enemmän kuitenkin kuin vehnäjauhosokeri juttuja) niin jokainen luomus on kyllä pärähtänyt ja lujaa! :P Makuhermoihin ja ihan sanan varsinaisessa merkityksessä, ei pistä väsyttämään niin kuin "tavalliset" leivonnaiset. Kiitos reseptistä ja kivasta blogista! :-)
noora.huittinen@hotmail.com

Vierailija-T (Ei varmistettu)

Olen tehnyt raakasuklaata ehkä viisi kertaa. Näistä kahdella kerralla siitä tuli niin kamalaa, että ei yksinkertaisesti voinut syödä paria palaa enempää. Hiukan paremmalla onnella olen tehnyt eväspatukoita, jotka nyt periaatteessa ovatkin raakaleivonnallisia (kookosöljyllä kasaan vedettyä pähkinä- ja mantelimassaa), mutta niitä tuli hitosti, ja ajan myötä sekin tökkii.

Kaipaisin mielelläni raakatouhuun siis uusia ohjeita.

Hiisukas (Ei varmistettu)

Helppous kiinnostaa. Lähes uusi juttu minulle, joten tämä kirja kiinnostaisi kovasti.

Mansikkamaa

Terveellisyys ja se ettei uunissa suju mikään. Raakakakut eivät turvota eivätkä saa massua möyrimään. Marian paria kakkua olen maistanut ja hyviä ovat ja täyttäviä eli aitoa tavaraa. 

 

tiia68@gmail.com

kotkot (Ei varmistettu)

Raakaleipomisessa kiehtoo terveellisyys! Eli vehnällä ei lotrata, sokeria on yleensä paljon vähemmän ja raaka-aineiden ravintoaineet paremmin tallella. Olen itse aikamoinen sokerihiiri ja olenkin yrittänyt jatkuvasti aktiivisesti etsiä vähän terveellisempiä herkkuja itselleni kuin perinteinen maitosuklaa...

Malena (Ei varmistettu)

Lähdin huvikseni tammikuussa 2014 kokeilemaan "herkutonta 10 viikkoa". Raakaleivonta tuli tämän aikana hyvinkin tutuksi, kun mitään sokeripitoista en syönyt. Kiehtovinta oli se, miten minä joka lapsesta asti olen inhonnut rusinoita, pystyin vääntämään taateleista ja mulpereista yms rusinan makuisista köntsistä jotain törkeän hyvää! Ei aina edes itse uskonut! 10viikon sokerittomuuden jälkeen päätin että en kiellä itseltäni sitä peri teistä lauantai-karkkia enään koskaan, mutta samalla raakaherkutkin jäi tekemättä. Ehkä tän kirjan myötä tulisi taas fiilistä!

Jelena (Ei varmistettu)
Lp (Ei varmistettu)

Raakaravinnosta on nykyään niin paljon tietoa ja reseptejä, että pistää innostumaan. Hyvä maku ja terveellisyys tietysti isoa plussaa.

laika (Ei varmistettu)

Mua kiehtoo maku ja sellanen tietynlainen keveys. Oon maistanut vain paria raakakakkua ja ne on ollut kyllä aivan mielettömän hyviä, ja niistä on tullut kevyt ja ravittu olo! Haluisin todellakin perehtyä raakaleivontaan, koska tykkään leipomisesta, ja tahtoisin myös pystyä kestitsemään gluteenittomalla/maidottomalla/vegaanisella ruokavaliolla olevia ystäviäni paremmin. :)

Raakaleivonnassa kiehtoo kieltämättä terveellisyys ja se, että useammastakaan kakkupalasta iho ei kuki tai vatsa tunnu halkeavan. Ja kuin huippua, kun kakkua voi syödä hyvällä omallatunnolla aamupalaksi! Kakkukirja tulis tarpeeseen!

 

Ja varuilta vielä maili, en ole varma näkyykö se nyt minulla jossain: sirdeliini@gmail.com

 

eelise (Ei varmistettu)

Terveellisyys yhdistyneenä herkullisuuteen!

ttu (Ei varmistettu)

Se, että raakaleivonnainen ei maistu vain hetkeä hyvältä suussa vaan se myös tekee kropalle hyvää. Kuka voi sanoa tuntevansa olonsa hyväksi kermakakun jälkeen?

Riitta (Ei varmistettu)

Olen aina nauttinut raakaleivonnaisten mauista. Sieltä löytyy aina uutta ja mielenkiintoista. Ne ovat kauniita ulkonäöltään, ovat silmänruokaa ja maistuvat ihanalta. Sen tähden haluan oppia niistä uutta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.