Törkeän hyvää hipsteripastaa
Tiedättekö sen kokatessa toisinaan tulevan tunteen, kun katselee pannulla porisevia asioita ja vain tietää että ei voi tulla muuta kuin hyvää?
Tämänpäiväinen päivällinen syntyi Pumpuin keittiölle ominaiseen tapaan niistä aineksista joita kotoa sattui löytymään. Nimekseen ruoka sai hipsteripasta, koska lehtikaali ja suppilovahverot. Erityishipsteripisteet, jos lehtikaali on itse kasvatettua (kuten minulla) ja sienet poimittu skutsista omin pikku kätösin (kuten minulla). Vilkaisin päivällä yhden lehtikaalipastan reseptin Hesarin sivuilta, mutta sovelsin lopulta omiani kun en jaksanut enää reseptiä kaivaa uudelleen esiin.
Hipsteripasta (yhdelle juuri painonnostotreeneistä tulleelle)
vajaa puolikas paketti pekonia
pari kourallista lehtikaalia
pari kourallista suppilovahveroita
puolikas sipuli
valkosipulia
2 dl vettä
1/4 kasvisliemikuutio
loraus pakasteherneitä
pippuria
täysjyväspagettia omantunnon mukaan
Paloittele pekoni ja paista pannulla. Siirrä syrjään. Heitä pannulle silputut lehtikaali ja sipulit sekä sienet. Anna paistua tovi. Lisää pekoni, heitä päälle vettä, kasvisliemikuutio ja herneitä. Keittele kannen alla kunnes lehtikaali on pehmeää. Mausta pippurilla ja sekoita keitettyyn pastaan. Syö ja iloitse.
*
Pahoittelut, tarkempia määriä tai aikoja en osaa antaa. Ja lisäpahoittelut suttuisesta kuvasta, jos olisin tiennyt, että tästä tulee näin hyvää, niin olisin paneutunut kuvaamiseen vähän enemmän. Mutta onneksi sentään kunnollinen hipsteri ottaa kuvan jokaisesta ateriastaan, niin jonkinlainen kuva jäi esiteltäväksi.