Treeniä tulevaisuudesta

Pumpui

Yhteistyössä Tupla+

Terveisiä tulevaisuudesta!

Tupla+ kutsui minut ja kourallisen muita bloggaajia kokeilemaan, millaista treenaaminen voisi olla edistyneen teknologian avustamana. Olen nyt nähnyt tulevaisuuteen, ja tuo tulevaisuus on aika hitokseen cool!

Olen oikeastaan aikaisemmin miettinyt tulevaisuuden treeniä vain erilaisten sykemittareiden ja härpättimien kautta (härpätinarvioita voi muuten lukea täältä). Älykkäät kellot sun muut tuovat lisää teknologiaa tuttuun liikuntaan ja voivat hyvin auttaa liikkumisessa, mutta ne ovat vain yksi älykerros lisää perinteiseen liikkumiseen. Edistynyt teknologia kuitenkin muuttaa varmasti myös syvemmin tapoja joilla liikumme sekä muokkaa itse treenaamisen kokemusta.

Tupla+:n päivässä päästiin maistelemaan jo olemassa olevia että lähitulevaisuuden virtuaalitreenejä.

Ensin kokeilimme virtuaalitodellisuustreenaamisen ensiaskelia jo saleilla käytössä olevilla laitteilla. Suomalainen Athene valmistaa videoita, joita katsellaan näytöltä juoksumaton tai kuntopyörän edessä. Valittavana oli niin eksoottisia polkuja kuin perisuomalaista asvalttitietäkin. Juoksumatolla tetsaaminen on minusta yksi tylsimmistä liikkumisen muodoista, joten jo tällainen yksinkertainen lisäelementti tuntuu hauskalta.

Seuraavaksi päästiin kokeilemaan hieman edistyksellisempää virtuaalitodellisuutta lasit silmillä kuntopyörän päällä. Olipa melkoisen huikeaa kiitää Star Warsin avaruusaavikolla ja tyyppailla maisemia joka puolella ympärillään! (Tsekkaa muuten ajovideoni Twitteristä!) Vaikkei video ollutkaan alun perin tehty treenitarkoitukseen, toi liikkuminen järisyttävästi todellisemman tunteen liikkeestä ja toiseen maailmaan uppoutumisesta.

Tupla+ on juuri julkaissut hauskan videon siitä, millaista tulevaisuuden treeni voisi olla. Aivan tällaiseen emme treeni-illassa vielä päässeet, mutta uskon, että tulevaisuus ei ole enää kovinkaan kaukana.

Tapahtuman jälkeen olin aivan fiiliksissä. Oltaisiinpa jo tulevaisuudessa! Sattumalta kuulin samalla viikolla eräässä podcastissa yrityksestä, joka yrittää valmistaa pukuja, jotka toistavat iholle fyysisinä tuntemuksina virtuaalitodellisuudessa tapahtuvia asioita.Vedämmekö kohta salillakin virtuaalilasit päähän ja aistielämyksiä keholle toistavan puvun päälle? Hyvinkin mahdollista. Voin vain kuvitella kuinka siistiä olisi päästä juoksemaan aidon oloisessa post-apokalyptisessa maailmassa tai polkemaan fillarilla mielettömissä maisemissa niin, että pyörän vastus reagoi automaattisesti maaston muutoksiin ja tuulen tuiverrus tuntuu autenttisena iholla.

Tulevaisuus tarjoaa mielettömiä mahdollisuuksia tuoda lisää liikunnallisuutta myös niille, jotka eivät liikunnasta itsessään niinkään perusta. Jumppatunneissakin olisi ihan uudenlaista hohtoa, jos Cooperin testin sijasta pääsisikin kirmaamaan esimerkiksi Harry Potter -maisemissa tai miksei vaikka sotapelien tiimellyksessä.

Virtuaalitodellisuus on järjettömän innostava juttu, mutta välillä on hyvä palata tosielämäänkin. Lasien esittämään maailmaan uppoutumisen ohessa oli nimittäin älyttömän hauskaa hengailla mahtavien mimmien kanssa ihan IRL. Eikä virtuaalipatukoita syömällä kauheasti energiaakaan saada!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.