Treenivinkki: Kiertoharjoittelu helvetistä

Pumpui

Napakka, yhdellä levytangolla tehtävä circuit on erinomainen tapa tehdä kunnon treeni salilla kun aika on kortilla tai kotona kun tila on vähissä. Et tarvitse kuin parikymmentä minuuttia, sopivan painon ja reilusti itsensärääkkäämisintoa.

Lystin nimi on grappling circuit, ja se menee näin:

 

 

Yksinkertaista, mutta niin tehokasta. Nappaat sopivan painavan tangon ja alat vääntää.

Kulmasoutu x 8

Pystysoutu x 8

Pystypunnerus x 8

Hyvää huomenta x 8

Luistelijakyykyt x 8 per puoli

Tuplakyykyt (kyykky, pystypunnerrus niskan takaa) x 8

Maastaveto x 8

Lepää 1 min, toista lysti 6 kertaa

Sopiva paino löytyy kokeilemalla ja etenkin vaatimattomuutta mittatikkuna käyttäen. Tiputa reilusti alaspäin normaalista kyykkypainostasi ja jonkin verran pystypunnerruksessa käyttämästäsi kilomäärästä.

Älä anna circuitin yksinkertaisuuden ja lyhyyden hämätä. Ensimmäinen kierros menee vielä mukavasti, toinenkin ehkä. Sitten käynnistyykin helvetti. Kolmannen jälkeen olkapäitä polttaa niin pirusti, ja loppua kohden reidetkin kyllä tuntevat tehneensä. Tee kaikki liikkeet puhtaasti ja nopeasti. Tarkoitus ei ole hifistellä vaan kasvattaa voimaa ja kestävyyttä. Tavoite on laittaa hiki roiskumaan ja tehdä käsistä spagettia. Itse teen tätä nykyä 17,5 kilolla, ja ihan heti ei tarvitse lisäpuntteja laittaa.

Treeni on suunniteltu painijoille ja vapaaottelijoille, mutta sopii tavan kuntoilijallekin mitä mainioimmin. Ilmeisesti treenin alkuperäiskohde on tällä hetkellä televisiossa The Expendables -elokuvassakin seikkaileva All American -painija ja UFC-legenda Randy Couture. Jos se kelpaa hänelle, kelpaa se myös minulle.

Kokeilkaa ja kertokaa, oliko kauheaa!

Kommentit

sanumaria

täytyykin kokeilla huomenna :D Jos se on hyvä Randylle, niin voin määkin.

Lotta Katariina
Pumpui

Kaverit jo vinkkailivat kotimaisesta variaatiosta, eli Svedbergin sarjasta eli Svedusta. Sen liikkeet ovat raaka rinnalleveto, hauiskääntö myötäotteella, pystysoutu, hauiskääntö vastaotteella, ylöstyöntö ja kyseenalaisesti nimetty "köyriminen" :D

eveliina
Kult!

Ohhoh, jopas kuulostaa hyvältä reeniltä. Pitääpä pistää korvan taa!

m-r (Ei varmistettu)

Hei!! Voisitko kertoa mistä löytää lisää tämän tyyppisiä treenejä! Tääkin oli ihan mahtava. Kävin kokeilee ja kyllä hikeä riitti!

Lotta Katariina
Pumpui

m-r: hieno homma! voisin postailla noita lisääkin tänne sitä mukaa kun tulee vastaa! Ja kannattaa liittyä Pumpuin Facebook-ryhmään, jaan aina silloin tällöin linkkejä sielläkin ;) (linkki löytyy tuolta sivupalkista)

Kommentoi