Työstä ja hallinnasta

Pumpui

Eli sananen duunin ja muun elämän yhteensovittamisesta.

Eilen oli taas sellainen päivä, että en olisi millään jaksanut lähteä pitkäksi ja hektiseksi venyneen työpäivän jälkeen treenaamaan. Tuntui että olin käyttänyt kaikki voimavarani duunissa, ja päivän aikataulutuskin oli heittänyt häränpyllyä kun ehdin lähteä salille vasta pari tuntia suunniteltua myöhemmin. Teki mieli kaartaa suoraan kotiin ja mennä mäylimään sohvalle koko loppupäiväksi.

Olen viime aikoina miettinyt paljon työn ja muun elämän tasapainoa, sekä kuinka sovittaa kaikki asiat viikkoon ja suorittaa kaikki sen eri osaset kunnialla. Jos jätän treenit väliin sen takia, että duuni vie mehut tai olen työmatkalla, tuntuu että annan liian ison vallan työlle hallita minua ja sanella elämäni sisältöä muulloinkin kuin työaikana. Toki tulee superpitkiä työpäiviä tai on priorisoitava kotijoukkojen kanssa oleminen, mutta lähtökohtaisesti en halua uhrata treeniä ja liikkumista liian hanakasti. 

En ole mikään "The only workout you regret is the one you didn't do" -koulukunnan ihminen, mutta usein treeni myös tulee tarpeeseen duunien vastapainoksi. Kun eilen sitten tempaustekniikan, leuanvetojen ja hiekkasäkkien kantelun jälkeen lähdin tsygäilemään takaisin kotiin, tuntui kuin olisin nukkunut kunnon päiväunet: olin virkeämpi, hyväntuulisempi ja muutenkin paremmin asiat kontekstiin laittava tyyppi. Ja ehdin kyllä köllötellä sohvallakin ihan tarpeeksi illan päätteeksi.

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

"Jos jätän treenit väliin sen takia, että duuni vie mehut tai olen työmatkalla, tuntuu että annan liian ison vallan työlle hallita minua ja sanella elämäni sisältöä muulloinkin kuin työaikana."

Just näin! En mäkään ajattele, että treenit menee tärkeysjärjestyksessä kaiken muun edelle, mutta olen ihan samaa mieltä siitä, että työ ei saa olla niin tärkeää, että se estää vapaa-ajan viettämisen.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Tämä! Vaikka miten on joskus huono omatunto kun haen lapset hoidosta, tehdään ruoka ja pikkuhiljaa siitä alan valua hikihommiin (joskus nukkumaanmenoajan jälkeen vasta, joskus aiemmin) kun "en ole tarpeeksi kotona", niin kyllä totuus on vaan se että meidän perheessä treenannut äiti on parempi äiti. Kärsivällisempi, pirteämpi ja kaikinpuolin kivempi. Jos jää väliin niin tuntuu että koko ilta menee sohvalla valuessa enkä ole yhtään sen enempi läsnä kuin silloinkaan kun olen treenaamassa.

tiiti
ite puin

Just näin! Ja työt ei oikeasti lopu tekemällä, vaan aina putkahtaa uusia deadlineja, joten kannattaa varata se omakin elämisen aika eikä uhrautua pelkästään työkuorman kantajaksi ellei ole pakko.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.