Vaaralliset motivaatiolauseet

Pumpui

Mitä motivaatiokuvat oikeasti sanovat?

Syksyn treeni- ja elämänreilaanlaittamisinnostuksen myötä some täyttynee taas erilaisista liikkumiseen, syömiseen ja elämänhallintaan liittyvistä ajatelmista ja hokemista. Monet niistä ovat oikeasti melkoisen kauheita, kun pysähtyy tarkastelemaan niitä tarkemmin. 

 

Hämmästyttävän moni motivaatiolauseke ei ole suinkaan motivoiva vaan syyllistävä. Sinun pitäisi treenata tänäänkin! Ainoa huono treeni on se joka jäi tekemättä! Senkin iljettävä vätys! Harvemmin inspokuvissa lukee, että muista suhteuttaa treenaaminen muun elämän kuormitukseen, lepopäivät ovat itse asiassa hyvästä kehityksen kannalta ja ihmisiähän tässä ollaan. No excuses!  

 Syyllistäminen ei tietenkään rajoitu treenaamiseen. Hetki huulilla, ikuisuus vyötäröllä! Älä anna periksi houkutuksille, senkin läskipallero! Eniten minua kuitenkin ärsyttävät nämä "älä palkitse itseäsi ruoalla" -lauseet. Totta helvetissä palkitsen! En joka päivä, mutta usein kumminkin. Vai voiko joku kirkkain silmin väittää, että rankan työ- ja treeniviikon jälkeen ei olisi parasta tilata lähithaikkulasta mättösetit tai hakea kotimatkalla iso, rasvaa tirisevä pizza? Meidän koiralle kyllä riittää viikonloppuisinkin sama bodaridieetti kuin viikolla (Jahti&Vahti kana ja riisi -kuivamuona), minulle ei.  

Edesvastuuttomien motivaatiokuvien lisäksi minua sapettavat kaikenlaiset köykäisesti ajatellut ja ihmisiä yhteen kasaan niputtavat hölmöt jaaritukset. Pitäisikö minun tuntea jonkinlaista innoitusta ja yhteenkuuluvuutta yllä olevasta "crossfit-naisen uskontunnustuksesta" eikä akuuttia tarvetta työntää haarukka omaan silmääni?

Ja kun tälle tielle lähdettiin: vielä pahempaa kuin motivaatiolauseet ovat paskasti suomennetut motivaatiolauseet! Nuku kuin vauva, voita kuin mestari! Kukaan muu, kuin sinä ei pilkuta tällä tavalla! Erityisesti tässä genressä ovat kunnostautuneet Tikis ja Hidasta elämää. 

Fyysisesti ja kieliopillisesti kyseenalaisia motivaatiolausekkeita mahdollisesti vieläkin epäilyttävämpiä ovat erilaiset tavoitteiden saavuttamiseen liittyvät ajatelmat (joiden tendenssi on kirjoittaa lähteidensä nimet jostain syystä kategorisesti väärin, kuten yllä). Olen allerginen kaikelle "saat universumilta mitä haluat kunhan osallistut järjestämälleni goal mapping ja kuukivet -kurssille" -roskalle, sillä se myy minusta väärää toivoa. Ja entä jos ei saakaan sitä mitä haluaa? Onneksi siihenkin on olemassa oiva motivaatiolause:

Älkää ymmärtäkö väärin, pidän kyllä motivaatiokuvista. Kunhan niiden viesti vain koskettaa minua: 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ahahahah. Kukaan muu, kuin sinä... :Ddd

Taru Mari
Stuff About

Oon niin samaa mieltä. Osa edellämainituista motivaatiolausekkeista voitaisiin tunkea sinne minne aurinko ei paista. Pari viimeisintä sen sijaan toimivat.

Suvi K.
Sisunainen

***kapuhetta ettei muka ruualla palkitseminen olisi hyvä idea. Minä ainakin olen jo viikkoja suunnitellut mitä herkkuja ostan lauantaiksi maaliin (ja ehkä varalta myös mukaan kisaan heikon hetken varalta), Tunturimaran osallistujille ilman muuta kuuluvien buffettien lisäksi siis. :D

Lotta Katariina
Pumpui

Mä oon jo miettinyt mitä kaikkea aion syödä Nuuksio Classicin jälkeen. Ainakin varaan hotellihuoneeseen kylmää bisseä ja Red Bullia :D 

Tsemppiä kisaan!

Toimitus
Toimitus

Asiaa, tämä juttu nostettiin Päivän puheenaiheeksi etusivulle!

Lotta Katariina
Pumpui

Jee, kivaa! 

Laura T.
M O L

Tää oli ihan paras!

Terveisin,

Instaamiesi (onko tämä edes verbi?) mietelauseiden ikifani

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos!

Instaaminen on kyllä ihan oikea verbi, luulisin :D

V33ra (Ei varmistettu)

Niin paras postaus! :D En voi sietää tollasia lässynlää-motivaatiokuvia, mutta sehän ei työkaveriani kiinnosta, joten hän päätti keväällä tapetoida meidän työhuoneen oven ja sen viereisen seinän muslimien oman Paulo Coelhon, Rumin, aforismeilla. Kompromissin jälkeen jäljellä on "enää" tuo seinä. "Love is the bridge between you and everything", "If you are irritated by every rub, how will you be polished?" ja parikymmentä muuta... Nää on ollu siinä seinällä varmaan jo puoli vuotta, mutta en vieläkään oo päässy yli tästä.

Mäkin oon kiinnittänyt huomiota noihin Tikiksen paskasti suomennettuihin motivaatiopostauksiin. Järkyttäviä. Sääli, koska sivusto tuottaa muuten ihan kohtuullista sisältöä.

Lotta Katariina
Pumpui

Ai kauhea! Eikö tuo jo lasketa työpaikkakiusaamiseksi? :D

Mä joskus päällystin työkaverin huoneen erilaisilla paskoilla motivaatiokuvilla, joista valtaosa oli Facen parhaasta, harmi kyllä sittemmin hiljentyneestä Kyyninlisyys on pahasta Sun Sydämmelle -ryhmästä, jossa jaettiin ja askarreltiin huonosti suomennettuja ja mahdollisimman rumia motivaatiokuvia. Suosikkini oli Coelho-sitaatti "Sä oot just niin söpö kuin sä katsot sua sun peilistä" :D

Kiti
Täydellinen vaatekaappi

Liikuntaan "kannustavat" mietelauseet ovat lähinnä ärsyttäviä.

Harvoin mitkään motivaatiotekstit koskettavat, mutta tykkäsin lauseesta jossa sanottiin: "Onni ei ole päämäärä vaan tapa matkustaa."

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.