Voiko olla sekä nopea että voimakas? + Arvonta!

Pumpui

Minulla on treenipaita, jossa lukee 2B Strong & Fast. En edes tajunnut sitä ostaessani, että siinäpä ovat molemmat treenitavoitteeni: voima ja nopeus, puntti ja juoksu.

Moni tuntuu tavoittelevan näistä vain jompaakumpaa ja pelkäävän toisen haittaavan toista. Salilla viihtyvät karttelevat juoksemista, ja moni pitkää matkaa kipittävä kaihtaa kaikenlaista voimatreeniä ajatellen sen vain vähentävän vauhtia. Mutta voiko voimatreenin ja kestävyysurheilun yhdistää?

Miksikäs ei. Ainakin itsestäni tuntuu siltä, että kumpikin tukee toista. Crossfit ja voimailu ovat mahtavia harrastuksia, mutta kaipaan myös pitkäkestoista kestävyystreeniä. Nyt kun olen vuoden verran juossut taas enemmän ja entistä pidempiä matkoja, huomaan kyllä että voimakkaasta ja paremmin hallitusta kropasta on enemmän iloa myös juoksupoluilla. Juoksu ja fillarointi taas tuovat hyvää tukea crossfitin keuhkojumppiin. 

Ajatustyötä ja suunnittelua voima- ja juoksutreenin yhdistäminen toki vaatii. Tästä pääsemmekin oivalla aasinsillalla Brian MacKenzien ja T.J. Murphyn kirjaan Särkymätön juoksija. Hiljattain meillä julkaistu ja allekirjoittaneen suomentama kirja perehdyttää CrossFit Endurancen periaatteisiin ja tarjoaa vinkkejä siihen, kuinka crossfitille ominaisia treenejä voi käyttää edesauttamaan kestävyysharjoittelua. Kirjassa on runsaasti myös tekniikkaharjoituksia niin juoksuun kuin muihin liikkeisiin sekä valmiita ohjelmia eri matkoille aina viiden kilometrin kisasta ultrajuoksuihin. 

Brian MacKenzien perustamassa CrossFit Endurancessa käytetään crossfitille tyypillisiä painonnosto-, voimistelu- ja voimaliikkeitä yhtä tärkeänä osana kuin itse kestävyysharjoittelua. Särkymättömän juoksijan periaate on juosta mahdollisimman taloudellisesti ja treenata mahdollisimman tehokkaasti - eli käytännössä vähentää kehoa kuluttava juoksu minimiin ja varmistaa, että kroppa todella pystyy juoksemaan pitkälle ja mahdollisimman lujaa. Tavoitteena ei ole olla optimaalisessa juoksukunnossa vain kerran kisaa varten, vaan pystyä juoksemaan vammoitta läpi elämän. 

Pistetäänpä siis pieni arvonta pystyyn: Kerro postauksen kommenttiosiossa, mikä on seuraava urheiluun liittyvä tavoitteesi, oli se sitten voima- tai kestävyyspuolelta, niin olet mukana arvonnassa! Muista laittaa mukaan myös yhteystietosi. Kaikkien perjantaihin 18.3. mennessä osallistuneiden kesken arvotaan kaksi kappaletta Särkymätöntä juoksijaa! Onnea matkaan!

 

*Arvonta yhteistyössä kirjan suomenkielisen laitoksen julkaisijan Kustannusosakeyhtiö Nemon kanssa

Kommentit

Kipinätär (Ei varmistettu)

Mun tavoite on leuanveto, eli voimaa ja hallintaa sekä liikkuvuutta yläkroppaan,
Sitten on tietenkin peruskyykkytreenaminen ja pistoolikyykky.
Kestävyyspuolella uinti ja juoksu, ja niiden hyvät tekniikat.
Liikkuvuutta on tietty aina hyvä saada lisää koko kroppaan.
:)

ramin (Ei varmistettu) http://randomfire.fierymill.net

Se saamarin Bar MU kun ei 16.3 sitä vielä tuonut… Ja juoksun puolella se, että taas saisin aikaiseksi käydä satunnaisesti edes juoksemassa. Ja Toughest Oslo syksyllä.

Braijan Mäkgensi (Ei varmistettu)

Olla aina parempi kun emäntä.

Ansa_2016 (Ei varmistettu)

Tavoitteita on monia, mutta päällimmäisenä on 5 tiukkaa C2B:a myötäotteella, sitten tiukka MU renkailla, ja kolmantena "parantaa juoksukuntoa". En oikein vielä tiedä, millä tuota parantunutta juoksukuntoa mittaisin, eli mikä olisi hyvä tavoite, mutta ehkä kirjasta olisi siihen apua!

Hanna_ (Ei varmistettu)

Triathlonin puolimatka ja voimatasojen nosto crossfitissä. Kirja siis kiinnostaa kovasti :)

Puolimaraton toukokuussa (salaa haaveilen myös kokonaisesta syksyllä).

Leuanvedoissa haluaisin kehittyä tavoitteena olisi saada 10 toistoa, kun nyt menee 2-4. 

Juoksun ja voimaharjoittelun järkevää yhdistämistä olen miettinyt viimeaikoina paljonkin, pitänee tuo kirja siis lukea joka tapauksessa. :) 

Tee (Ei varmistettu)

Haluaisin lisätä liikkuvuutta! Ei välttämättä liity siis suoranaisesti kumpaankaan, voima- eikä kestävyyspuoleen, mutta ehkä siitä on kuitenki silti hyötyä molempiin.

Tiuca (Ei varmistettu)

Seuraava tavoite on selättää ensimmäinen polku ultra, tai no, mini ultra. Karhunkierroksen 53km pitäisi saada kunnialla maaliin. :)

Mursu (Ei varmistettu)

Mä en ole ikinä ajatellut, että voimailu ja juoksu ovat toisensa poissulkevia lajeja vaikka mua varoteltiinkin viime keväänä, kun tuli otettua voimapuolella rajumpi treeniputki.
Tällä hetkellä tavoitteina on 10 leukaa kesään mennessä (nyt menee puhtaasti 7) ja voimatasojen nosto (lauantaina mennään kavereiden kanssa pitkästä aikaa tsekkaan maksimit).
Juoksu puolella luonnollisesti tavoitteena on parantaa viime kesän aikoja kympillä ja puolikkaalla. Maratonia en vielä tälle vuodelle ota, mutta se on se mun ultimate tavoite tulevaisuudessa, kuitenkin muutaman vuoden sisään.

Todella kiinnostavalta kuulostaa tuo kirja ja täytyy se käydä kirjastosta haalimassa käsiin, jos ei onni suosi :)

Unnukka (Ei varmistettu) http://lenkkareissa.blogspot.fi/

Juuri hetki sitten kirjoittelin blogiini seuraavasta tavoitteesta; se on palata kilpailemaan laduille jossakin pitkän matkan kisassa ensi vuonna! :)

Pi (Ei varmistettu)

Bar MU on tällähetkellä ykköstavoitteena, mutta parempaa pohjakuntoa olen tässä koittanut myös rakentaa, että metconitkin sujuis vähän vähemmällä polviin nojaamisella :)

vsh (Ei varmistettu)

Päästä kuolematta maaliin kesän puolimaratonilla. Edellisestä 3 vuotta ja plus 10 kiloa.

Maikkis Turusta (Ei varmistettu)

Tavoitteena osata yhdistää juoksu ja crossfit fiksulla tavalla. ;)

HS (Ei varmistettu)

Pystyä" juoksemaan" putkeen 7km.

ikkiam
LUOMA

Joo! Voimaa ja keveyttä on omana tavoitteena :)

Harrastan kiipeilyä, joogaa eri muodoissa ja aloittelen myös salilla (kivaa on!). Tärkeimpänä tavoitteena onkin saada voimaa oman kehonpainon kannattelemiseen, suuntana ylös ylös ylös. Muut tavoitteet, eli keveys ja notkeus tulevat varmasti siinä voiman mukana, painoa kun ei tarvitse tiputtaa vaan pitää paikallaan. Seuraava ihan oikasti toteutuva tavoite on opetella syömään paremmin ja siten myös palautumaan paremmin. (Onpas monta tavoitetta!)

Pieni juoksukuume tuntuu myös syttyneen sisimmässäni kevätauringon ja pikkuhiljaa hiekotushiekasta vapautuvan asfaltin mukana Eli tavoitellaanpa siis vielä lisäksi myös hyvää juoksumieltä :) 

Ihanaa kevättä, blogisi on huippu!

 

(marianna.luoma (mau) gmail.com)

marile

Mulla on juurikin juoksu- ja voimatreenin yhdistäminen. Viime juoksukaudella en panostanut tarpeeksi lihaskuntoon ja se kostautui. Rinnalla kulkee toinen ehkä vielä tärkeämpi tavoite: ravintoon keskittyminen. Olen tällä hetkellä kipeä ja se johtuu pitkälti siitä, että ruokapuoli on stressin ja kiireen keskellä ollut huonolla tolalla. Tämä kone ei kestä ruuan kanssa leikkimistä sitten yhtään.

Mulla on maailman huonoin arpaonni, joten todennäköisesti päädyn ostamaan tuon kirjan itselleni. Vaikuttaa nimittäin todella kiinnostavalta. :-)

JokuM (Ei varmistettu)

Seuraava tavoite on puolimaraton. Voimailua on tullut myös harrastettua vaihtelevasti viimeiset 20 vuotta, joten kirja kiinnostaisi :)

Puolimaraton! Harvemmin oon mitenkään tavoitteellinen treenaja mutta nyt olisi yritystä siihen.  En kuitenkaan aio luopua salista,  tanssista tai joogasta vaan etsiä jonkun tasapainon hommaan.  Siihen tuo kirja voisi olla aika oiva. 

Auli (Ei varmistettu)

Tavoitteeni olisi löytää juuri tämä tässä postauksessa puhuttanut tasapaino voimatreenien ja juoksemisen välillä. Viime vuosien aikana tämä on mulla ollut "joko tai", eli joko juostaan viidesti viikossa tai sitten käydään kuukausia putkeen vain puntilla. Kirja kieltämättä kiinnostaa, täytyypä tsekata se, kävi miten kävi! :)

Tavoitteena ois hallittu käsilläseisonta kesään mennessä ja siinä sivussa jos sais enemmän toistoja leuanvetoihin, 1.5 leukaa ei riitä alkuukaan :) 

Noppaaja (Ei varmistettu)

Oi voi, niin paljon parannettavaa olisi kummallakin puolella, että välillä ei oikein edes tiedä mistä aloittaa tai jatkaa! :D Juoksun kanssa kun nyt saisi sen verran rutiinia alle, että huhtikuussa uskaltaisin mennä juoksemaan julkisesti elämäni toisen kympin. CrossFit puolella niitä houkuttelevia tavoitteita olisi niiiin monia, mutta ihan nyt ensimmäisenä pitäisi saada yläkroppaan tarpeeksi voimaa, että uskaltaisi edes haaveilla käsilläseisonnasta tai leuanvedoista, mistään muscle-upeista puhumattakaan. Some day!

Olisipa varmasti mielenkiintoista luettavaa tämä opus! :)

Alinav (Ei varmistettu)

Mulla on tavoitteena seitsemän tiukkaa leukaa kesän loppuun mennessä :)

Mä olen pitänyt juoksua ja voimaharjoittelua itsestään selvänä parina. Välillä vaan on pakko päästä hikoilemaan lenkkipolulle ja jonain toisena päivänä ei tossu nouse, mutta puntti nousee. Mulla on ollut salaisena haaveena, että joskus saisi itseni puolimaraton-kuntoon, mutta lähempänä ja realistisempana tavoitteena on kesällä juosta ekaa kertaa 10 km.

kissanminttu89(at)gmail.com

Riikka_ (Ei varmistettu)

Juosta vitonen alle 25 minuuttiin!

Ykköstavoite tällä hetkellä olisi saada vihdoin ja viimein rikki 100kg takakyykyssä. Tiedän että se on hyvin lähellä! Juoksua aion ottaa taas uudestaan treeniohjelmaan lähempänä kesää. elinakv ät gmail piste com

Toinen haudutus

Kun saisi vaihdettua stressiputken treeniputkeen niin eiköhän se olis siinä... Lisää voimaa, notkeutta ja akrobaattista rohkeutta tavoittelen noin yleisellä tasolla, tuetonta käsilläseisontaa, siltakävelyä, spagaattia, leuanvetoa jne. jne. konkreettisina mittareina.

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Tavoitteenani on juosta kymppi alle tuntiin. Minulle tavoite on todella kova, mutta halu tehdä töitä sen eteen on valtava. Mikään ei tule ilmaiseksi ;)

Nyjen (Ei varmistettu)

Tavoitteenani on löytää kaikkia (=minä itse, mies ja lapsi) miellyttävä määrä ja laatu juurikin voimaharjoitteluun ja juoksuun.

Että saisi edes yhden leuanvedettyä ja haaveilen maratonin juoksemisesta. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, tuo kirja tulisi niin tarpeeseen (siis aihealueellisesti ja tervetullutta vaihtelua pääsykoekirjojen sekaan).

Kävin viime kesänä tekemässä FireFit-fillariergotestin just for fun ja sain testaajalta palautteeksi, että korkealla vastuksella kestävyys on hyvä, mutta kevyellä vastuksella sykekäyrä pomppaa jyrkästi ylöspäin. Jotta jaksaisin paremmin kovatehdoista treeniä (CF) pitäisi tehdä myös sitä tappavan tylsää PK-treeniä matalilla sykkeillä ja pitkään. Haluaisin tänä vuonna käydä testissä uudelleen ja todeta, että kevyet lenkit, joille huijaan itseni aamuisin ennen kuin tajuan mitä teen, ovat oikeasti kannattaneet.

AikkuR (Ei varmistettu)

Jahas, selain hävitti nimimerkin ja sähköpostiosoitteen. Eli tämä siis minulta :)

Tuire (Ei varmistettu)

Tavoite on oppia hallittu käsillä kävely, nyt kun eilen opin käsilläseisonnan täällä Eevskun opissa Hua Hinin hiekkarannalla. Kehonhallinta on loppumaton opintie, sitä tässä aloittelen.

Helposti mitattavissa olevat tavoitteet ovat 10 leukaa ja viime vuoden Helsinki city trailin 12 kilsan kisa-ajan parannus tulevana alkusyksynä.

Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta!

Moksinen (Ei varmistettu)

Haluaisin oppia vetämään leukoja sekä parantaa juoksutekniikkaani

Sunna (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/alpenglow

Mulla on todella konkreettinen tavoite: pystyä kiipeämään Triglav-nimiselle vuorelle yliopistovaihtoni lopussa kesäkuussa. Vuori ei ole hurjan korkea, vajaa 3 000 metriä, mutta kyllä se pakaroita kysyy. Että ei kun portaita vaan juoksemaan ;)

letti (Ei varmistettu)

oon tässä hetken hämmästellyt, miten kahvakuulailu jotenki hankaloituu potenssii kymmene, jos yrittää heilutella kahta kuulaa yhtäaikaan. Konkreettisin tavoite olisi älytä tämä mysteeri ilman mustelmia

Susirajan (Ei varmistettu) http://susirajan.blogspot.fi/

Mun tavoitteet on rekikoirapuolella ja omassa sekä koirieni kestävyydessä. Oon treenannut rekikoiriani viimeiset vuodet tavoitteena ensin kilpailut pohjoismaissa ja sitten Iditarot -ajot Alaskassa :) Mulla on myös hevospuolen tavoitteita matkaratsastuksessa, johon haluaisin pohjoismaiden tasolla osallistua.

http://susirajan.blogspot.fi
kuurasusi@gmail.com

Reetam (Ei varmistettu)

Viime tavoitteeni oli taas oppia nauttimaan crossfitistä eli käytännössä oppia olemaan armollisempi itseäni ja suorituksiani kohtaan. Tässä olenkin ilokseni onnistunut!
Seuraava tavoitteeni on oppia pitämään juoksemisesta. Aina olen kyllä enemmän tai vähemmän juoksulenkkeillyt, mutta ikinä en ole siitä kyllä tykännyt...

Minkapk (Ei varmistettu)

No olishan noita tavoitteita. Yksi on tällä hetkellä hupsujen treenaus. Toisena tavoitteena on syksyllä Vaarojen maratonin 15km. Eli tuo kirja kyllä kiinnostaa!

Sannikka (Ei varmistettu)

Karhunkierros Nuts 31 km toukokuussa ja lisäksi haluan kehittyä crossfitissa, onneksi siinä on paljon kehittymismahdollisuuksia :D

mses (Ei varmistettu)

Seuraava tavoite on saada urheilun rutiinit rullaamaan jouhevasti uudessa muuttuneessa elämäntilanteessa. Sen jälkeen etsitään taas kovemmat suoritustavoitteet. :)

Tii A (Ei varmistettu)

Seuraavat tavoitteeni ovat ensimmäiset triathlonkisat kesällä, maltillisella matkalla toki ja syksystä Tough Viking kilpailut. Katsotaan mitä sitten seuraavaksi tekee mieli tavoitella, pidetään mieli avoinna =)

rige (Ei varmistettu)

Oma tavoitteeni seuraavaksi olisi juosta HHM alle kahteen tuntiin, sekä viimein tehdä leuka ilman kumilankaa! Molempia tavoitteita kohti mennään, hiljalleen :--)

Riuska (Ei varmistettu)

Leuanveto (edes yksi), käsillä seisonta, puolimaraton ja spagaatti :)

poppis | pikkuliten (Ei varmistettu) http://pikkuliten.blogspot.com

Lyhyen aikavälin tavoitteena on juosta maraton tasaisempaa vauhtia kuin yleensä. Pitkällä aikavälillä tavoitteenani on rakentaa entistä vahvempi kroppa juoksua silmälläpitäen.

Hilima (Ei varmistettu)

Tavoitteena on juosta puolimaraton. Kuolematta.

Matilde (Ei varmistettu)

Pitkään jatkuneen jalkakivun takia en ole kyennyt kunnolla lenkkeilemään kolmeen kuukauteen. Nyt olisi tarkoitus lähteä varovasti liikkeelle. Tavoite on olla kesäksi taas hoikempi ja sporttisempi. Liikunta tekee kyllä hyvää! Kirja vaikuttaa hyödylliseltä.

-TT- (Ei varmistettu)

Tavoite: välilevypullistuman jälkeen toipui liikkumaan. Mm. sulkapalloa, crossfit kind of liikuntaa, lentopalloa. Alkaa pelkkä kävely tympiä ja pelkät leuanvedot :)

sup (Ei varmistettu)

Tavoitteena on palata taas hyvään kuntoon. Yli puolen vuoden salitauko alkaa näkyä pienentyneinä olkapäinä. Selän kuntoutus että kestää taas pyöräilyn, toisaalta kun ei ole voinut pyöräillä olen innostunut juoksemaan. Ehkäpä naisten kymppi tuntiin keväällä? Säännölliset nyrkkeilytreenit ois kans mahtavaa saada kalenteriin...

JohannaKui (Ei varmistettu)

Ah, kuulostaa loistavalta opukselta! Minun seuraava tavoitteeni on startata virallisissa canicross-kilpailuissa amstaffini kanssa! :D Lisäksi puuttuu se viimeinen niitti siihen, että ilmoittaudun NUTS Pallakselle juoksemaan 26 kilometriä ylämäkeen. Kuulostaa nimittäin ihanan kamalalta.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.