What's your number?

Pumpui

Tälle vuodelle tulikin sitten kaksi bikinikautta. Lomamatkan varaaminen tarkoitti samalla sitä, että piti taas kerran miettiä, haluaisiko sitä näyttää asteen kireämmältä, kun kirmailen pitkin Filippiinen valkoisia santoja jouluna.

Kroppa on siitä metka vimpain, että sitä voi (fysiikkansa ja genetiikkansa rajoissa toki) muovata. Löysin netistä tämän kaavion ja jäin pitkäksi toviksi pohdiskelemaan sen esittämiä vaihtoehtoja. Mikä on numeroni nyt, ja mihin haluaisin päätyä?

Olen huomannut oman ihannevartaloni muuttuneen radikaalisti sitten teinivuosien. Siinä missä Lotta 16 vee ja 45 kg ihaili numeron 1 ja korkeintaan 2 vartaloa, tällä hetkellä, pyöreästi 12 kiloa ja vuotta myöhemmin, silmääni miellyttää eniten 9, eikä kympissäkään ole mitään vikaa. Kumpi sitten tullut ensin, lihaksikkaaman kropan ihailu vai urheilu. Kaipa se on luonnollista, että hartioiden levetessä alkaa mieltää skrodeuden kauniiksi.

Olen melkoisen toivoton napaläskivoivottelija. Syön pääosin fiksusti ja liikun niin paljon kuin vain saan aikaiseksi, mutta ylimääräisistä en saa aikaiseksi hankkiutua eroon. Paino tosiaan sanoilla saa aikaiseksi. Lihaksia ja kuntoa kyllä tykkään kasvattaa, mutta parin läskikilon karistaminen ei vain ole jostain syystä päässyt puhetta pidemmälle.

Olisikohan nyt vihdoinkin senkin aika? Saisiko sitä pidettyä itsensä kurissa jouluun saakka, jotta sitten voisi hyvillä mielin esitellä loma-albumiaan?

Miten suhteutatte omat vartaloihanteenne oheiseen kuvasarjaan? Onko lihas teistä kaunista vai kamalaa?

Kommentit

Vierailija M (Ei varmistettu)

Minun silmääni miellyttää eniten numero 3. Olisin olettanut sen olevan numero 9 mutta se on jotenkin liian luisevan näköinen. Luulen kyllä, että johtuu vain noista varjoista..

Mutta kyllä oon itsekin huomannut, että mitä enemmän ikää tulee, niin sitä enemmän sitä ihannoi terveen näköisiä vartaloita, ei niitä langanlaihoja kiitos enää!!

Lotta Katariina
Pumpui

M: Aivan! Ehkä sitä tajuaa vasta varttuneemmalla iällä arvostaa sitä, että kroppa näyttää terveeltä ja kestävältä, kun tajuaa että omakin alkaa hapertua :D

Aridith

Omaan silmään osuu parhaiten kolmonen ja ysi. Oma kroppa ehkä joku välimuoto noista, näin parinkympin paremmalla puolella alkanut katselemaan sellaisia terveen ja hyvin hoidetun näköisiä kroppia, sellaiset anorektisen laihat enemmälti vain kauhistutta, kun taas lihas on jollain kierolla tavalla alkanut vetää puoleensa. Ei kai tuo nelonenkaan maailmanloppu olisi, tosin näin lyhyt ja "hoikan kurvikas" on usein aika mahdoton yhtälö.

tiiti
ite puin

Miksi tuo yksi on "donut" :D Koska olen luontaisesti erikoisuudentavoittelija, vastaan, että silmää miellyttäisi ehkä eniten joku 9,5 tuolta noiden kahden viimeisen välistä.

Pelkän laihuuden ihannointia aktiivisesti auttaa se, että näin kolmenkympin ylittäneenä on välillä tuskallisenkin tietoinen siitä, miten painovoima kohtelee pelkkää ihoa ja rasvaa, ilman sitä kannattelevaa lihasta.

Saara S.
Saara Sarvas

Joo ysi ehdottomasti, mutta ehkä kympin koivilla <3___<3

Sanoisin, että lukeudun ihan samaan kastiin tuossa kiristelyssä. Jotenkin sitä läskiä on ankeaa ja jotenkin vaivalloista tiputella, vaikka kaikki peruspilarit ovat jo tukevasti todella tehokastakin pläjäystä varten pystyssä :D Viime aikoina olenkin kyllä kunnostautunut niiden "muutaman" ylimääräisen kilon karistamisessa ja suunta on ihan oikea. 

Paitsi juuri tänään.

t: Saara joka sulattaa mariannekarkkia kielellään

Lotta Katariina
Pumpui

Saara: Ankeaa se on, ensisijaisesti :D t. Lotta, joka nukkui treenien ohi ja söi sen sijaan keksejä

Hear Hear!

Omaa silmää miellyttää kyllä ehdottomasti eniten numerot 4 ja 9. Toisaalta haluaisin nähdä 9:n eri asennossa, kun tuossa tuo kumara aasento varmaan hiukan vääristää vatsan seutua (ja siis uskon ett näyttäisi eri tilanteessa vielä paremmalta)

Oli muuten mielenkiintoista, että kun näin saman kuvasarjan eräällä miesvoittoisella kekustelupalstalla, niin suurimman osan silmää tuntui miellyttävän numerot 4, 5 ja 6.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauheeta. Oon aina tiennyt etten oo oikeasti "fat" ja sitten toisaalta oon mieltänyt et "full" on sanana vähä semmosta ..noh, kaunistelua. Mutta. Nyt minulle selvisikin karu totuus. Olen DONUT!

Donut. Huh huh. Oman vartalotyypin &amp; mittasuhteet jne tietäen mulle mitenkään mahdollinen olisi siis numero 4. Onnekseni se nyt ihan miellyttääkin mun silmää.
Mutta voi Donut!

Lotta Katariina
Pumpui

Kiisa: Mielenkiintoista! Useinhan ajatellaan, että miehet ihannoivat laihuutta, mutta usein pyöreämmät muodot viehättävät.

Vierailija: Hehee, en usko että donut on ihan tieteellisesti pätevä vartalotyyppimittari :D

Ja vinketi vink! Pumpuin Facebook-seinällä (linkki löytyy tuolta oikealta yläreunasta) keskustellaan tällä hetkellä myös miesten vartalomalleista ja ihanteista ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hmm. Tää on paha. Tykkään nelosesta, oikein kovasti (Kim <3). Mutta ihmisen on tyytyminen siihen mitä isossa jaossa sattui käteen jäämään. No, minulle ei jäänyt ainakaan tiimalasi-mallista vartaloa vaan enempi sellainen sylinteri-tyyppinen, ehkä maalaisemäntämäinenkin ruumiinrakenne, joka on tarkoitettu lähinnä ruumiillisen työn tekemiseen. Näillä mennään ja omaani muovaan tuonne 9-10 suuntaan. Ei tällä massalla mitään slimmiäkään tule.

pahatapa (Ei varmistettu)

Äh, mä oon selkeesti 3 edelleen, vaikka on mulla ehkä inaus enemmän muotoja hartioissa. 9:n ja 10:n suuntaan pyrin mutta saapa nähä tuleeko mitään.

Lotta Katariina
Pumpui

A. Sinivaara: Toi on kyllä totta, vantteran karjalaisemännän ruumiinrakenne ei ole se, josta lähdetään rakentamaan kurvitarta :D

Pahatapa: Siitä se lähtee, hitaasti mutta varmasti!

FFFifi
Fitness Führer

Hmm, olen hämmentävästi jokin 3, 4 ja 9 välimuoto. Valitettavasti en voi sanoa, että parhaat puolet jokaisesta, mutta ei tämä paha tilanne ole. Vähän voisi olla enemmän lihasta ja vähemmän rasvaa, mutta ei ehkä ihan tuonne 10 asti. Vastaan kuten tiiti, 9,5.

Lotta Katariina
Pumpui

Onpa kyllä hienoa, että täällä ihannoidaan kroppia, joiden saavuttamiseksi ei riitä itsensä nälkiinnyttäminen!

Tuulee tuulee

Helppo valinta, nelonen on ilman muuta mun ihannekroppa! Ja kuten monella muullakin kommentoijalla, myös mulla tähän vaikuttaa varmasti se että tuo on tavallaan itselle mahdollinen vartalo - ei musta saisi alipainoisenakaan kapeaa pajunvitsaa eikä tissit ja lantio häviä edes kovalla treenillä. Ainoa realistinen vaihtoehto noista muista olisi lihavien lisäksi jokin tuota kymppiä muistuttava vaihtoehto, mutta se taas ei ole mun henkilökohtainen vartaloihanne muuten vaan. Nelosella siis mennään. :)

Liha liikkuu

Olettepas te kaikki fittejä! Mä olen näköjään donut ja olen tilanteeseen suht tyytyväinen. Jos saisin valita noista minkä tahansa kropan, olisin mieluiten curvy. Se voisikin olla saavutettavissa, jos söisin vähemmän hiilareita ja joisin vähemmän viiniä. Mutta toisaalta viini ja hiilarit on niin hyviä, että en just nyt jaksa!

Tuulee tuulee

Haha, niin, ja "realistisella" tarkoitan siis teoriassa mun vartalotyypille realistista, en sitä että arvelisin onnistuvani tuon kympin kaltaisen vartalon saavuttamisessa noin vaan. :D

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Mulla on siitä outo tilanne, että treenaaminen on alkanut muokata kroppaa tuollaisesta 4 & 6 -kombosta kohti jotain tuntematonta. Tiedä häntä, mikä on lopputulema. Vaan ei se maali, vaan se matka ;) Asiallinen keskustelu ja hyvä postaus (taas)!

phocahispida

4 tai 6 on mielestäni kauneimpia, koska isot tissit. <3

Mikä tissifetissi? :o

Olen donitsi ja viihdyn kropassani. Cooperissa meni 2850m. Paremmassakin kunnossa voisi toki olla ja jos jotain haluaisin lisää niin voimaa ja kestävyyttä ja jaksamista.

Ihan sama jos on vähän läskiä, kunhan on terve ja jaksaa tehdä haluamiaan asioita. 

Nimim. tykkään naisellisista naisista, en teinipojista, joilla ei ole lantiota, vyötäröä tai rintoja.

häkkilintu

Olen nelonen (tosin kutosen peffalla), mutta haluaisin olla kolmonen ysin mahalla ja kympin reisillä. Luulen, että minusta tulee kuitenkin kutonen, kun suklaa maistuu ja protsku ei. Jipii. Kiitos polvivamma.

pahatapa (Ei varmistettu)

^^ mä oon vissiin sittenkin teinipoika, kun oon niin lauta. Hups.

 

tiiti
ite puin

Sama mulla pahatapa, penistä ja äänenmurrosta tässä odotelen.

Hassua sinänsä, jos minä erittelisin, miksi _en valinnut_ jotain tiettyjä vartalomalleja ihanteelliseksi, sitä voitaisiin pitää aika epäkohteliaana (joku varmaan huutaisi jotain median ahtaista naismalleistakin). Meitä teinipoikia saa aina mollata, ei ole tämä miehenkään elämä helppoa :(

pahatapa (Ei varmistettu)

^Sasse. Mut ihan miten vaan, mä oon tosi tyytyväinen siihen että mulla sitä läskiä on todellakin vähän :)

Lotta Katariina
Pumpui

Mäkin olin ennen poikakroppainen, sitten mulle ykskaks kasvoi lantio ja ahteri, muuten jäin poikamalliin, mikä on aika mälsä kombo sinänsä :D 

phocahispida

Pikkuserkkuni kanssa kärsitään tasapuolisesti, hän on ehkä mallia nro 2 ja hänelle eräs sukulainen paasaa, että otahan vehnästä, ettet heti kuole, jos tulee sota tai ruoka on muuten vaan kortilla ja jatkaa suvereenisti, että ota vaan K:n pulla, sen ei tarvitse syödä enää yhtään. Kiitti. 

Ja tiedän, että kurvini ja rehelliset läskikiloni ovat joidenkin mielestä epämiellyttäviä. Useaan otteeseen olen siitä kuullut ja lukenut. Mutta makuasioista ei kannata kiistellä eikä pahemmin loukkaantuakaan. Eivät miehetkään nosta kamalaa mylvintää ja syytä mediaa, jos joku pitää pitkistä ja treenatuista miehistä. Tai jos nostavat, en ole koskaan moista kuullut.

Vissiin hoikkien naisten kysyntä on tänä päivänä aika kovaa. Itse olen jälkijunassa ja  pidän maskuliinisista miehistä ja naisellisista naisista. Ehkä tätä sotkee /seuraa epäkorrekti ilmaus/ "panisin/en panisi"-näkökulma liikaa...

pahatapa (Ei varmistettu)

Phocahispida, mulla ei ole tarvetta tulla moittimaan kenenkään näyttävän kropassaan epämiellyttävältä, tai lyttäämään jonkun toisen kauneusihanteita. Mulla ei myöskään ole mitään kurvikkaita ja isoja naisia/miehiä vastaan - kysehän on siitä, miten ihminen kroppansa kantaa, osaako pukeutua jne. Siksi hieman ihmettelin kärkästä kommenttiasi.

 

 

phocahispida

Ah kun on kärkkäässä kärjistäjäperheessä kasvanut, se on luonnollinen tapa ilmaista asioita. Ellei aina erikseen tsemppaa, on vaikea muistaa, että joku voi moisesta loukkaantua, kun loanheittovaihteella teksti on paljon karumpaa.

Mikään perusteluksi kelpaava seikka tuo ei ole, joten jos lipsautin jotain liian raflaavaa, pahoittelen aidosti!

pahatapa (Ei varmistettu)

Muistetaanhan sitten käytöstavat tästä lähtien. Eipä sillä, on mua livenäkin pojaksi sanottu - pitkä, kaita, lyhyet hiukset, huomaamaton meikki ja vieläpä housut, huh, ei se nainen voi olla!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä minä vaan erotan hoikan tai jopa alipainoisen naisen teinipojasta ihan yhdellä silmäisyllä. Vaikka nainen olisi kuinka laiha niin tuppaa se vartalo luustoltaan silti olemaan erilainen kuin kenelläkään miessukupuolen edustajalla. En ymmärrä miksi hoikkia saa haukkua pakkasen raiskaamaksi pulkannaruksi mutta ylipainoinen on vain kurvikas tai uhkea, ei koskaan läski.

Ja joo, vaikka itse olen vartaloltani lähinnä tuo slim vaikka ikä vähitellen kolmeakymmentä uhkaavasti lähestyykin niin ei minulla silti ole tarvetta arvostella niitä naisia joilla on enemmän reittä ja mahaa tai uhkean kauniit rinnat. Olen kohtuullisen tyytyväinen omaan ulkonäkööni tällaisenaan mutta voin myös ihailla muiden vartaloita. Oma ihanteeni on eniten ehkäpä tuo 9. Mutta on tästä pienuudesta ja siroudesta myöskin se ilo (vaiko vitsaus) että minua järjestään luullaan kymmenenkin vuotta ikäistäni nuoremmaksi. Jos pysyn sirona jatkossakin niin taatusti joskus neljänkympin toisella puolella olen hyvin iloinen nuorekkaasta ulkonäöstäni.

Ja antakaa kaikkien kukkien kukkia :)

FFFifi
Fitness Führer

Musta on aika väsynyt näkemys, että naisellisuus on kasa rasvaa jossain tietyssä kohdassa. Ihmisillä on omat mieltymyksensä ja saa ollakin, mutta naisellisuuden tai maskuliinisuuden rajoittaminen johonkin tiettyyn geneettisesti määrätytyvään fyysiseen piirteeseen on melkoinen väite: "Minä olen oikea nainen ja sinä et." Kurvien lisäksi kulttuuri olisi hyvinkin voinut valita jonkun toisen: tuuhea karvoitus, sehän tuppaa olemaan merkki terveydestä ja kivasti sitoo feromoneja myös. Joten kyllä naisellisella naisella tulee olla viikset. Oi noita etelänmaiden viiksikaunottaria, emme me pohjoisen karvattomat olmit pärjää heille vertailussa!

Itse pidän viehättävimpänä treenattua kroppaa, koska siitä voi olettaa, että myös sisäpuolelta löytyy jotakin minua kiinnostavaa.

phocahispida

Tuota noin. Ihan biologian peruskurssi-asiaa lienee se fakta, että mitä enemmän testosteronia, sitä enemmän karvaa (tummuusasteeseen ja kiharuuteen vaikuttaa toki perimä). Ja estrogeeni taas edesauttaa rasvan kertymistä elimistöön. Ja useimmat tietänevät, että kumpi on nais- ja kumpi mieshormoniksi ristittyä tavaraa.

 

FFFifi
Fitness Führer

Naisissakin on testosteronia, ja se vaikuttaa nimenomaan naisten seksuaaliseen aktiivisuuteen. Lisäksi tuuheita ja kiiltäviä hiuksia pidetään (seksuaalisesti) viehättävinä, sillä ne kertovat terveydestä. Karvoihin sitoutuu feromoneja, jotka houkuttelevat vastakkaista sukupuolta. Näillä perustein meillä voisi aivan yhtä hyvin olla kulttuurinen käsitys siitä, että naisen viiksikarvat ovat hoteinta ikinä. Joka siis oli tässä se pointti: kauneus ja seksikkyys ovat hyvin pitkälti sopimuksenvaraisia, kultturisia asioita.

Jos karvoja mietitään enemmän, niin huomataan tämä sopimuksenvaraisuus. Meillähän on nykyään sellainen käsitys, että naisessa ei kuulu olla silmien alapuolella karvaa laisinkaan, koska se on naisellista (=sileää, pehmeää). Aikaisemmin oikeassa naisessa oli karvaa oikeissa paikoissa, koska se oli naisellista (=ei tyttömäistä, lapsellista). Vielä nykyäänkin, mutta varsinkin joskus 70-luvulla pitkähiuksinen ja -partainen mies oli epäilyttävä, ei miehekäs (=luotettava, asiallinen), kun taas muinaisaikoina miehekkällä miehellä oli pitkät hiukset (=vitaalisuus, viisaus, voima). Nykyisin miehet lienevät vähäkarvaisimpia kuin aikoihin, ja on alkanut tulla sellainen kulttuurinen käsitys, että miehekkäällä miehellä on kyllä karvaa, mutta oikeissa paikoissa ja oikein muotoiltuna.

Mitä tulee rasvan määrään, niin toki se on biologinen signaali. Mutta tässä ei todellakaan puhuttu pelkästä biologiasta. Ajatellaan jälleen kulttuurisia käsityksiä ja muotia: 20-luvulla naisellinen nainen oli hoikka ja suora, 50-luvulla kurvikas, 80-luvulla leveäharteinen ja kapealanteinen. Käsitys sopivasta rasvan määrästä ja sen oikeasta sijoittumispaikasta on historiassa vaihdellut (ja minä puhun nyt ainoastaan lännestä!). Tutkimusten perusteilla kuumin kombo naisen kropassa on bmi 22 ja vyötärö-lantio-suhde 0,70. Sitä ei parhaalla tahdollakaan voi kovin reheväksi kutsua. Ja nämä pohjaavat siihen, että tällainen kroppa vaikuttaa nuorelta, hedelmälliseltä ja terveeltä. Samoja signaaleja antavat symmetriset kasvot, symmetrinen vartalo, tuuheat hiukset, hyvä iho ja kirkkaat silmät.

Mutta vaikka tämä olisi biologisesti viehättävintä, voidaan kulttuurissa tosiaan sopia jotakin muuta. Ja mikäli ihmislajin lisääntymisen määrästä voidaan jotakin päätellä, löytyy aika monenlaiselle kropalle ihailijansa.

Sen väittäminen, että jonkunlainen kroppa ei täytä edes oman sukupuolensa perusominaisuuksia on vallankäyttöä. Mieltymykset ovat asia erikseen.

tiiti
ite puin

"...estrogeeni taas edesauttaa rasvan kertymistä elimistöön. Ja useimmat tietänevät, että kumpi on nais- ja kumpi mieshormoniksi ristittyä tavaraa."

Voi eläimen käsi.  Joku raja nyt siihen itsepetokseenkin, tai ainakin niihin, jotka sanoo ääneen :D  Kenenkään ylipaino tai napa- ja persläskit eivät todellakaan ole mikään estrogeenin välttämättömästi mukanaan tuoma "naiseuden perusominaisuus". Vai etkö ole ikinä nähnyt ylipainoista miestä?

Estrogeeni ja testosteroni molemmat ohjaavat rasvan kertymistä, mutta eri tavalla, testosteroni ohjaa rasvaa esim. mahaan/vyötäröön ja estrogeeni lantioon ja reisiin. Kummallakin sukupuolella ylenmääräinen rasvan kertyminen heikentää esim. hedelmällisyyttä, muista terveysriskeistä en nyt jaksa edes mainita (nekin kun on varmaan käsitelty siellä perusbiologiassa).

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos rasvan määrä otetaan naisellisuuden määritelmäksi niin silloin taitaa olla suomalaiset miehet naisellisempia kuin suomalaiset naiset. Ainakin mitä painoindeksiin tulee, suomalaisista miehistä kun on suurempi osa ylipainoisia kuin naisista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jaah, taidankin olla sitten siitä suvaitsevaisimmasta päästä, sillä äänestäisin kaikkea väliltä 3-6 ja 9-10, laihimmat ja lihavimmat jättäisin pois sairaalloisina.

Lotta Katariina
Pumpui

täällähän on aikaansaatu vaikka mitä keskustelua, ja minä vain olen ollut katsomassa koko päivän vapaaottelua!

olisi muuten melkoisen houkuttavaa syyttää omista napaläskeistään stressihormoni kortisolia, joka osaksi liittyy kyllä ko. alueen rasvan kertymiseen. mutta jos totta puhutaan, enemmän se napis taitaa tulla siitä, että olen kovin perso ruoalle ja herkuille :D

 

Sea Legs

kolmone on mun ihanne!! oih! juu :D

hot vinyasa poikiesi kanssa pian!

Laura Raninen

4 on mielestäni ehdottomasti kaunein <3 kuitenkin aivorakenteissani on jotain sellaista vikaa, etten koe olevani itseeni tyytyväinen ennen kuin olen jotain 3 ja 9 välimaastosta. Sinänsä ikävää, että tällä hetkellä olen jotain 4 ja 5 välistä! 

Ja sama homma, treeni maistuu mutta niin maistuu ruokakin ;)

Unia

Itse olen aina luonnostani edustanut jokseenkin mallia 2 törröttävine kylkiluineni eikä niitä ole mikään vielä tähän mennessä saanut piiloon. Kauniita ovat mielestäni kaikki vartalotyypit 3-6 enkä edes näe niiden välillä erityisen suurta eroa. Ja joku taisikin jo tästä mainita, mutta minulla ainakin on se käsitys, että miehet pitävät siitä, että naisella on vähän pehmeyttä luidensa päällä. Kuka nyt anorektista luusäkkiä haluaisi pitää sylissään?  Terveisin itsekin olen kuulemma vähän turhan terävä. 

Lihaksikkaita ja hyvässä kunnossa olevan näköisiä ihmisiä ihailen siitä, että he jaksavat pitää itsestään huolta, mutta jostain syystä en pidä lihaksia mitenkään erityisen kauniina. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.