Wild ja hillitön vaellushimo

Pumpui

Kävin viime viikolla katsomassa Partioaitan kutsumana mainion uutuusleffan Wild - villi vaellus. Sen jälkeen vaellusajatukset eivät ole jättäneet rauhaan.

Elokuva oli hauska ja koskettava sekä pääosan Reese Witherspoon ihastuttava, mutta suurimmat elämykset syntyivät silti itse vaeltamisen kuvauksesta ja komeista maisemista. Epämukavuuden sietäminen ja vastoinkäymiset ovat pieni hinta siitä, että pääsee luonnon keskelle ja hienoihin maisemiin, kuten ennen elokuvaa puhunut seikkailija Pata Degerman muistutti.

Elokuvan jälkeen vaeltaminen on pyörinyt mielessä lähes taukoamatta. Televisiosta tulee yllättävän paljon eräjormailuohjelmaa, kun sillä silmällä etsii, ja eilisenkin vietin Yle Femin norjalaisia metsäohjelmia tuijottaen. Kesällä lienee syytä napata teltta, makuupussi, retkikeitin, mies ja koira mukaan ja lähteä metsään. Ensiapua vaelluskuumeeseen saa onneksi Sri Lankassa maaliskuussa, jossa pääsee sentään tekemään päiväretkiä.

Wild sytytti myös halun lähteä vaeltamaan Pohjois-Amerikkaan. Onko kukaan ollut jalkapatikassa siellä, onko hyviä vinkkejä, minne päin kannattaisi suunnata?

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Missäs vaiheessa olet miehen ja koiran hankkinut? Jotain raporttia blogiin? ;)

Lotta Katariina
Pumpui

Pitänee jossain välissä raportoida asiasta, tätä kun toivotaan ja vaaditaan :D

Kattinen (Ei varmistettu)

Itselleni tuli Tracks-leffan katsomisesta joulun aikaan samanlainen vaellushimo, ja pelkäänpä että Wild pahentaa sitä entisestään sitten kun ehdin teatterin penkkiin! Ongelmaksi muodostuu lähinnä ajan puute ja lähes täydellinen eräjormailemattomuus, olen esimerkiksi yöpynyt eläessäni vain kolmisen yötä teltassa. Mutta ehkä jos alottais jotenkin pienesti? :)

Lotta Katariina
Pumpui

En mäkään ole mikään ammattijormailija tosiaankaan, olen mennyt pienille reissuille ja opetellut olemaan skutsissa :D Tuo Wild kyllä antaa toivoa että noviisikin pärjää pidemmällä reissulla!

Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar (Ei varmistettu) http://www.urbaaniviidakkoseikkailijatar.fi

En oo itse kerennyt vielä katsomaan tuota leffaa, mutta ohjelmaasa kyllä on. Aiempi kommentoija mainitsi Tracks-leffan, sen kävin kyl jo tsekkaamassa. Aavikkovaellus kiinnostaisi kyllä, ei tosin ihan aivan extremellä tavalla. Vaellus ja luonnossa liikkuminen on ihan parasta ja aina niin unohtumatonta. Sri Lankalla voit vaeltaa keskellä yötä esimerkiksi Adam's Peakille, siinä kun nostelee jalkojaan tuhansien askelmien verran, niin kyllä tuntee jotain tehneensä. Upea kokemus! Ellan seudulla on hyvät ulkoilureitit kauniissa maisemissa. Pata Degerman on muuten tosi inspiroiva persoona ja puhuja!

Lotta Katariina
Pumpui

Jesh, mä olenkin miettinyt että Adam's Peakille on pakko mennä mutta en ole osannut päättää pitäisikö mennä yöllä vai päivällä :) Onko muita hyviä vinkkejä Sri Lankaan?

Ja kyllä, Pataa voisi kuunnella vaikka joka päivä!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Lappi, Lappi, Lappi! Käsivarsi, Utsjoki, Inari! Niin!

Mieki haluaisin kyllä käyä jossain päin pohjoista Amerikkaa joskus. Kiinnostaa noin muutenki ko eräjormailun kannalta :)

Lotta Katariina
Pumpui

Mä jo visioin jotain road trip/vaellus/kaupunkiloma-yhdistelmää, en vaan sitten tiedä miten sinne pitäisi pakata :D

Oulun likka (Ei varmistettu)

Mahtava leffa, pahensi vimmaa... Pari vuotta taaksepäin sain kovan vinkin kotimaasta: Kevon kanjoni! Ja vielä niinpäin taivallettuna että kanjoni avautuu menosuuntaan! On ainakin mun to-do listalla. Reitti vaatii taitoja, valmistautumista ja fysiikkaa, mutta jos kerran Cherylkin... :)

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitti vinkistä, pitääpä pistää korvan taakse :)

tiinanen (Ei varmistettu) http://crazycolourz.blogspot.com/

No hei, jos on Pata ja tuo leffa olleet samassa tilaisuudessa, niin eipä ihme että herää vaellushimo!

Mä en uskalla mennä kattoon tota leffaa... Mulla on niin hirvee reissukuume aina muutenkin. ;)

Lotta Katariina
Pumpui

Siinä on aina riskinsä! Mä oon myös lukenut viime aikoina matkakertomuskirjoja - paha virhe :D

Intended Mum

Tämä leffa pitääkin ottaa to-do-listalle. Itse olen lähdössä parin viikon päästä Amerikkaan, Portlandiin ja ymmärtääkseni siellä on hienot vaellusmahdollisuudet Columbia-joen varrella. Tarkoitus on ainakin päiväreissuja heittää. Sitten jatkamme Hawajille, jossa varattuna jo teltta ja makuupussit kahden yön vaellukselle Kauaille. Laittelen kuvia (teaseria) blogiinkin. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.