Ajatuksia saunassa

Mulla on ollut aika kiire viimeaikoina. Liikaa koulua ja liikaa vapaaehtoisia ja periaatteessa ihan kivoja juttuja, joihin olen onnistunut sitomaan itseni liian tiukasti. Tänään kävin jumpassa pitkästä aikaa, ja sen jälkeen kotona kesken suihkun tuli sellainen olo, että haluan saunaan. Napsautin saunan päälle ja tulin katsomaan jakson Juttaa ja puolen vuoden superdieettejä. (Minä <3 paskat telkkarisarjat. Pitääkin kirjoittaa siitä joskus.)

Saunassa on se ihana, ettei sinne voi ottaa mukaan puhelinta, tietokonetta tai edes lehteä. Niinpä makoilin siinä kiukaalla ja ajattelin esim. seuraavia höpöjä ajatuksia.

Jalat

Jos pitäisi olla ruumiinosa, en haluaisi olla jalkaterä. Ne tungetaan usein koko päiväksi kenkiin, jotka välillä hiostavat ja pahimmillaan puristavat, hiertävät ja repivät ihon rakoille. Korkokengissä myös päkiä joutuu usein kovalle koetukselle. Vääränlaisista kengistä voi saada jopa liikavarpaan. Jalat usein myös kastuvat, jos niiden omistaja ei ole valinnut asianmukaisia kenkiä.

Avantoon ja muuhun kylmään veteen jalat joutuvat usein ensimmäisenä ja pääsevät vasta viimeisenä pois, mutta silti saunassa ne usein joutuvat jäämään viileämmälle alalauteelle.

En ainakaan itse usein pidä jalkojen ihosta niin hyvää huolta kuin muusta ihosta. Toisaalta en tiedä millainen jalka haluaisi olla. Onko hyvä jalka käytössä kovettunut niin, ettei jokainen pieni kivi tunnu ikävältä? Vai yhtä herkkä ja huolehdittu kun käsi? Tosin omat kätenikin ovat usein hyvin käytetyn näköiset.

jalat

 

Asioiden järjestyminen aivoissa ja blogeissa

Lukion psykassa opetettiin, että asiat muodostaa ihmisen aivoissa tavallaan verkostoja. Uudet asiat linkittyvät vanhoihin saman aihepiirin tai tilanteen muistikuviin. Jollain tietyllä hakusanalla voi muistaa tietoa, jota ei muuten muista. Esimerkiksi jonkun henkilön nimen saattaa muistaa vasta, kun muistaa missä tilanteessa hänet tapasi tai minkä nimisiä kavereita hänellä oli. Blogeissa ihmisten jutut voivat linkittyä vähän samalla tavalla. Jutut ovat lähtökohtaisesti kronologisessa järjestyksessä, jolloin uusimmat postaukset ja muistot ovat ensimmäisenä saavutettavissa. Täkyjen avulla löytää muita saman aihepiirin juttuja. Blogiteksteissä on usein myös linkkejä bloggaajan omiin jotenkin postaukseen liittyviin muihin postauksiin. Lilykin jakaa juttuja ja blogeja aihepiireihin.

 

Ei mulla sitten muuta. Sauna tyhjää hyvin pään.

 

hyvinvointi mieli hopsoa ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *