Terassiovien asennus ja uusi julkisivu

uusi_julkisivukuva_poiat_timo_mikkonen_punainen_remonttitupa_.png

Porvoo talo.png

Pakko sanoa, että terassiovet olivat yksi parhaista alakerran muutoksista! Keittiöstä tuli piirrettyä kolme eri versiota: U- keittiö, I-keittiö ja II- keittiö ja tämän myötä terassiovilla oli kaksi mahdollista paikkaa. Pääsuunnittelija Timo Mikkosen kanssa keskusteltuani sain vahvistusta suunnittelemastani I- keittiöstä saarekkeella ja tämän myötä ovien paikaksi tuli kaapiston ja saarekkeen väliin vanhan ikkunan kohdalle ja siitä kulku ensi kesänä rakennettavalle terasille. Koska remonttimme oli niin iso ja se käsiteltiin rakennuslupana, vaadittiin myös uuteen julkisivuun lupakuvat, jotka meille piirsi Timo Mikkonen / POIAT. Yläkertaan aikuisten makuutilaan tuli myös uusi pieni ikkuna, jonka paikalla olikin joskus ollut pyöreä ikkuna.

Domus pariovet kuva 12.png

Domus parioevet kuva 13.png

Näin isossa remontissa pienillä resursseilla on joskus vaikea suunnitella remontin edistymistä ja tarvittavaa materiaalia työmaalle. Remontti eteni kuitenkin suunnitellusti mutta havahduin terassiovien tilaamiseen myöhään. En tosiaankaan tajunnut, että pariovien tilaaminen tilauksesta toimitukseen veisi 7-8vko. Vanhaa ikkuna-aukkoa siis suurennettiin standardikokoista ovea varten. Rakennuslupamme ehtona oli rakennesuunnitelma ja piirrustukset. Rakennesuunnittelija oli määritellyt oviaukon sekä ikkuna-aukkojen tekotavat, joita meidän tuli noudattaa. Kuinkas muuten, terassiovet pamahtivat työmaalle keittiön saapumista edeltävänä iltana. Ovet toimittivat Domus vakiokoossa 13×21 ja hintaa rahdin kanssa tuli rapiat 1600€.

Domus pariovet kuva 11.png

Domus pariovet kuva 10.png

Domus pariovet kuva 8.png

Ovien asennus valmiiksi tehtyyn aukkoon ei ollut sinänsä iso homma ammattimieheltä. Ylläolevasta kuvasta näkyy poikkileikkauskuva julkisivusta, joka vaatii myös remonttia mahdollisesti ensi kesänä. Julkisivusta puuttuu tuuletusrako. Vihdoinkin saatiin nähdä terassiovet livenä. 

Domus parioevt kuva 9.png

Domus pariovet kuva 2.png

Domus pariovet kuva 3.png

Kahvitauon jälkeen mies ahersi vielä oven kahvaa ja lukkoa melkoisen tovin. Ulko-oviin saatavat kahvat ja lukot olivatkin yllättävän kalliita. Valittavana oli joko avaimella ulkoapäin avattava lukko tai sisäpuolelta ns. lukkopesästä lukittava systeemi. Ensi kesänä uudesta oviaukosta olisi tarkoitus tehdä muutama askelma alas ja kulku tulevalle terassille ja kesäkeittiölle. 

Domus pariovet kuva 5.png

Mitä mieltä? Ainiin ja unohdin mainita, että ovet tuovat myös paljon lisää luonnonvaloa tilaan! Näkymä ovista toiseen suuntaan on omaan ”metsään”  ja pala kadulle kävelytielle sekä sitten myöhemmin tuolle varsinaiselle terassille. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (5)
  1. Oh, thank you:) Kind words! Such a good beginning for this morning! Please recommend.

  2. Odotamme jo innolla näkevämme remontin lopputulokset, projekti kun on niin mielenkiintoinen! Käyhän kurkkaamassa Toimituksen blogiin – saatat löytää sieltä itsesi :–)

    1. Oi ihanaa, kiitos:) Sieltähän meijät löytää, tosiaan! Remonti lopputulokset yläkerran kanssa nähdään arviolta tammikuun lopussa…jos mitään isoja mutkia ei tule matkaan. Tähän asti sujunut hyvin vaikka onhan tässä hommaa riittänyt! Alakerta on jo melkein valmis eli voisiko sanoa, että puolivälissä mennään..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *