Amatöörisienestäjän herkkutattipasta
En ole mikään sienestäjä enkä tunnista muita sieniä kuin kanttarellin ja kärpässienen. Meillä ei lapsuudessa sienestetty enkä ole myöhemminkään siihen päässyt kunnolla sisään. Viime aikoina se on kuitenkin alkanut houkutella uhkaavasti kaikkien muiden mummoaktiviteettien ohella…
Löysin sunnuntaina valtavan herkkutatin pihasta. Tai itseasiassa talomme entinen emäntä kävi piipahtamassa, bongasi tatin heti tullessaan ja tyrkkäsi sen käteeni.
Tämä on maailman paras sieni, tee siitä ruokaa.
En uskaltanut pistää vastaa, joten tein siitä pastaa. En minä edelleenkään niitä sieniä tunne enkä tiedä, miten niitä oikeaoppisesti pitäisi valmistaa, mutta kyllä tämä maistui, joten uskallan suositella amatöörisienipastaohjettani muillekin.
Amatöörisienestäjän herkkutattipasta (2-3 annosta)
1 iso herkkutatti (ööö, 100-150 g?)
2 rkl öljyä
nokare voita
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
Puolikas paprika
50 g pakastepinaattia
2 dl kermaa
pippuria
suolaa
Lisäksi:
pastaa
fetaa/parmesaania/jotain muuta juustoa tai kaikkia maailman juustoja yhdessä
Viipaloi tatti, paista sitä hetki sellaisenaan pannulla. Lisää joukkoon öljy, voi, sipulisilppu sekä valkosipuliviipaleet. Kuullota hetki. Pistä pasta kiehumaan. Lisää pilkottu paprika ja pakastepinaatti ja pyörittele pannulla viitisen minuuttia. Lisää sekaan kerma ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen hämmennellen, kunnes pasta on kypsää.
Sekoita tattikastike ja pasta, täräytä lautaselle ja kuorruta valitsemallasi juustolla. Nauti.