Remppakuulumisia

Asunnonvaihtosaagan osa 10, jossa remontti on jo melkein valmis.

Muutimme elokuun puolivälissä Rusalle, ja samana päivänä kun teimme kaupat ja saimme avaimet käteen, remonttimies aloitti hommat. Onneksi asunto oli muuttovaiheessa aika hyvässä kunnossa. Taloyhtiössä on tehty sekä julkisivu- että putkiremontti, ja kylpyhuone ja vessa uusittiin pääpiirteissään putkirempan yhteydessä kuusi vuotta sitten. Keittiö ei ole täysin toivomustemme mukainen, mutta ihan perussiisti ja päätimme ettemme nyt heti tee sille mitään.


Keittiön vieressä on ruokailutila, joka koki muodonmuutoksen. Edellisillä asukkailla oli keittiön vastaisella päätyseinällä iso kaappi, jonka takaa seinästä löytyi suurehko halkeama. Se paikattiin ja seinät maalattiin valkoisiksi. Asunnossa oli kolmessa huoneessa alkuperäinen parketti, joka oli hiottu kerran. Koska pinnassa oli kulumaa, parketti hiottiin ja lakattiin uudestaan. Ruokailutilan kohdalla kävi ilmi, ettei parketin hiominen onnistu, koska lattia oli vino ja parketti oli kiinnitetty huonolla liimalla, joka oli murentunut irti lattiasta. Näin ollen ruokailutilan pohja valettiin uudestaan ja päälle laitettiin uusi parketti. Parketin lakkausvaiheessa pääsimme kuin pääsimmekin nukkumaan kotimme edustalle asuntoautoon, mitä spekuiloin heinäkuussa kun olimme myyneet Punavuoren asunnon, emmekä tienneet vielä mistä uusi koti löytyisi. Onneksi kyse oli vain väliaikaisesta parkettipakolaisuudesta, ei pysyvästä muutosta asuntoautoon. Parketilla ei voinut lakkauksen jälkeen kävellä ollenkaan, ja lakan haju oli melkoinen, joten oli ihan hyvä olla tuossa vaiheessa viikko lomareissulla remppaevakossa.

Alkuperäisen lattian ja uuden parketin välillä on pieni sävyero, koska samaa puulaatua ei enää ole saatavilla. Ero on kuitenkin pieni, ja olen jo ihan tottunut siihen.


Vaikka ruokailutilan remontti on valmis, ja sain toissapäivänä jopa ikkunan pestyä, tila näyttää aika autiolta vielä. Olemme tilanneet kuuden hengen ruokapöydän ja tuolit, mutta niillä on aika pitkä toimistusaika. Lisäksi pitäisi miettiä, haluammeko ruokapöydän alle maton antamaan väriä ja suojaamaan parkettia. Valaisimen varjostin on keltainen, joten matossakin voisi olla keltaista. Materiaalin pitäisi olla sellainen, että matolle pudonneen ruoan saa helposti puhdistettua eli mikään villamatto ei tule kyseeseen. Toistaiseksi mattoasia on vielä ihan auki.


Meillä on sikäli hauska taloyhtiö, että muutaman viikon kuluessa siitä kun saimme avaimet käteen, suunnilleen puolet talon muista asukkaista on ehtinyt käydä asunnossamme. Seinänaapuri kertoi, että äänieristys toisen asuinhuoneemme ja heidän asuntonsa välillä on huono, joten laitoimme ennen seinän maalausta väliin äänieristyksen. Kyseisssä huoneessa on vielä patteri maalaamatta, koska patteri vaatii kuumuutta kestävän maalin, ja maalarin täytyy käydä hankkimassa se erikseen. Muuten alkaa olla valmista. (Äänieristetyn huoneen vihreän seinän sävy on Tikkurilan keto, eli kuva vääristää sävyä jostain syystä aika paljon. Luonnossa vihreä on vaaleampi ja keväisempi.)

Makuuhuone sai uudet värit seiniin, ja pistokkeet uusittiin osin. Verhotankoja emme vielä ole saaneet paikoilleen, joten ne nojailevat toistaiseksi seinään. Puusepän tekemä ”varastosänky” hankittiin Punavuoren asuntoon, jossa neliöistä oli pulaa. Tässä asunnossa on paljon enemmän neliöitä ja kaappitilaa, joten makkariin olisi riittänyt kevyempikin rakennelma. Koska sänky on edelleen hyvässä kunnossa ja toimiva, emme lähteneet vaihtamaan kevytrakenteisempaan versioon tässä vaiheessa.


Olohuoneesta puuttuu vielä nojatuoli, yksi matto ja kasvipöytä. Nyt viidakko on lattialla valtoimenaan. Kirjahylly ja sohva ovat vanhempia hankintoja, samoin verhot. Taloyhtiössä on parhaillaan käynnissä parvekeremontti, joten asunnossa on vielä yksi tila, jonne emme ole vielä edes päässeet.

Ensi verovuoden kotitalousvähennykset saatamme käyttää kylpyhuonekalusteen uusimiseen, koska kaapisto on todennäköisesti 20 vuotta vanha eikä vastaa tarpeitamme. Edellinen asukas ei uusinut sitä putkiremontin yhteydessä, vaikka kaakelit ja suihku menivätkin uusiksi. Huoneiston kaikki ovet pitäisi myös irrottaa saranoiltaan, hioa ja maalata uudestaan. Samoin eteinen pitäisi pintaremontoida, koska asunnossa on jossain vaiheessa asunut joku, joka on naulannut joka hemmetin paikkaan nauloja ja koukkuja. En todellakaan tiedä, mitä ihmettä näissä kaikissa koukuissa on oikein riiputettu, mutta meidän visiossamme eteisessä ei tarvitse olla muuta kuin kaappi ulkovaatteille, mahdollisimman suuri seinäpeili ja tuoli. Toisin sanoen ei tässä ihan vähään aikaan ole hommat kokonaan loppumassa.

Kommentit (2)
  1. Onnea uuteen kotiin!
    Tuo makuuhuoneen pieni ikkuna on niin ihana!

    1. Kiitos Linn! Asuin lapsena Hertsikassa, jossa kotikadullani muutamassa talossa oli vastaava pikkuikkuna ja muistan aina ihailleeni niitä. Nyt on sitten oma. Kun vielä saisi sen jotenkin turvallisesti auki ja pestyä ;). 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *